ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Struggelen op een Nederlandse rivier – Jean Paul Wix

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

De Nederlandse rivieren kunnen fantastisch zijn. Er zwemmen veel maagdelijke vissen rond en ook zeker een aantal gewichtige exemplaren. Eenvoudig is het echter niet om een fraaie serie karpers te vangen. Dit ondervond ook Jean-Paul Wix. Echter; een zoektocht naar de juiste strategie, techniek en mentaliteit brachten hem afgelopen voorjaar echter het gewenste resultaat. Tijd voor een flashback…


Jean-Paul aan het woord: Het zal jullie niet verbazen dat het als karpervisser heerlijk is om aan het water te wonen, zeker als er ook nog eens karper zwemt. Ik ben zo’n geluksvogel, ik woon namelijk aan een Nederlandse rivier. Hoewel veel mensen de desbetreffende rivier als zeer lastig bestempelden ben ik in 2016 onbevreesd aan de slag gegaan. Emmers aas mixen in de tuin en elke avond consequent voeren, bleek een sleutel tot succes!

De rivier zit naast karpers ook vol met andere vissoorten, die ook niet vies zijn van een boilie of twee!

Ik heb het vorig jaar niet slecht gedaan, maar er waren wel veel elementen die de visserij lastig maakte. Denk aan containerschepen, pleziervaart, getijden en trekgedrag van en naar paai- en overwinteringszones. Al deze dingen maakte de uitdaging op dit stuk rivier groot, maar met flink wat leerpunten op zak was ik vastberaden om het in 2017 beter aan te gaan pakken!

Niet iedereen heeft de luxe van een rivierstek in zijn tuin! Toch bleek de visserij behoorlijk lastig.

De conclusie van 2016 was dat ik voor mijn deur goed vis kon vangen in de maanden juli en augustus. De vis is dan echt los en de paaigronden zijn verlaten. De lange, monotone bak wordt pas in die periode opgezocht voor voedsel. Er moest een andere aanpak komen om ook in de andere maanden resultaten te boeken én om de betere vissen te vangen.

Tijd voor een andere aanpak, met betere resultaten!

Tuinvissen

Vissen vanuit de tuinstek is een passieve, afwachtende methode van vissen. Simpel gezegd komt het neer op: voeren en afwachten. Om resultaten te boeken buiten de zomermaanden om moest ik dus beginnen met het vinden van de vis (in plaats van ze op te wachten in mijn tuin). In het voorjaar van dit jaar liep ik over van het enthousiasme. Dit had als resultaat dat er te vroeg begonnen werd met het voeren op verschillende stekken waar ik een ‘goed gevoel’ bij had op de hoofdstroom van de rivier. Het voeren op verschillende plekken en overal een paar uurtjes vissen brachten nul resultaat en de blanks stapelden zich op. Stemmen in mijn hoofd lieten me twijfelen aan mijn rigs, aas en techniek.

Door een serie blanks kun je flink gaan twijfelen aan bijvoorbeeld je aas en je rigs!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook