ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Succesvolle zomertrip in Holland – Beer Keunen

Favoriet Favoriet
Succesvolle zomertrip in Holland – Beer Keunen

Het was begin augustus en dat betekende voor Beer Keunen dat de jaarlijkse zomer trip met zijn vaste vismaat Martijn weer op de planning stond. Dit keer besloten ze door omstandigheden een keer niet naar Frankrijk te gaan maar een watertje in de buurt aan te pakken.


Beer vertelt: Na een kort ritje kwamen we aan bij het water, natuurlijk was er zoals altijd de spanning of er iemand zou zitten, maar dit was gelukkig niet het geval. Snel werden de barrows beladen en naar de stek gereden. De wind stond vol op ons te blazen dus het normaal heldere water was flink bruin geworden. Het plan was om een aantal hengels uit te zwemmen. Zo gezegd zo gedaan.

Het duurde mij anderhalf uur om de lijn ‘spot-on’ te krijgen want ik zag geen hand voor ogen. Na al die moeite besloot ik deze hengel zeker twee dagen te laten liggen.

De hengels lagen allemaal spot om en het wachten kon beginnen

We visten om dieptes variërend tussen 2,5 en de 7 meter. De eerste nacht bleef het lang stil tot dat Martijn een snoeiharde aanbeet kreeg op zijn hengel die gevist werd met een chodje. De vis bleef maar de diepte in beuken dus dat voorspelde veel goeds. Na een leuke dril kon ik een mooie ouwe spiegel voor hem scheppen.

BAM meteen een van de toppers van het water!

De trip was voor Martijn al geslaagd. Nu was ik aan de beurt want we vissen altijd run om run. Na de vis op de foto te hebben gezet ging ik even naar de winkel. En wat denk je… Sta ik af te rekenen bij de kassa, belt Martijn dat hij een dubbelrun heeft. Als een gek rij ik terug naar het water en zie ik een sling en een vol net in het water dobberen. Ook deze vissen gingen los op chodjes gevist met een Citruz pop-upje.

De vissen werden uiteraard snel op de foto gezet en mochten daarna weer zwemmen. Nu was het echt tijd voor een vis voor mij.

Die dag en nacht gebeurde er niets meer op twee ‘platten’ na. De vissen die we vingen kwamen allemaal van het diepe af, dus gooiden we onze tactiek om en besloten al de 4 de hengels met een chod te vissen en op een diepte tussen de 7 en 11 meter. We zetten de chod vaak in zeker op een water zoals dit waar er veel wier staat.

We zetten graag de Chod-rig in op wateren met veel wier. (Foto: Willem Kwinten)

In de middag was het dan eindelijk mijn beurt. Een hengel die op 11 meter lag knalde er vandoor en na een stevige dril kon ik een mooie spiegel scheppen.

Na een aantal foto’s mocht ze weer zwemmen, en niet veel later was het weer prijs. Dit maal mocht ik een mooie schub vangen.

Het was weer tijd om wat eten en nieuwe accu’s te gaan halen. Bij aankomt bij de auto had iemand ook nog een souvenirtje achtergelaten.

Terug aangekomen op de stek had Martijn een vis gelost dat was natuurlijk flink balen. Maar dat is vissen. Niet veel daarna was het mijn beurt weer en kon ik een klein maar fijn schubje vangen.

De volgende nacht bleef het stil maar wakker worden met twee ijsvogels op je hengels in hoe dat ook prachtig. Het was inmiddels de laatste nacht en we maakten ons klaar voor de laatste paar uurtjes van de sessie. De volgende ochtend mochten we de laatste vis van de sessie vangen. Een mooi schubje was het resultaat.

Het zat er weer op. De spullen werden opgeruimd en we konden naar huis. We hebben een leuke sessie gedraaid met een aantal mooie vissen. We kijken zeker met een goed gevoel terug op deze trip. Door de tactiek om te gooien kregen we meer aanbeten.

Succes allemaal aan het water en pak een bak. Tot de volgende!

Beer Keunen


Wil je meer zien van Beer Keunen? Check dan zeker zijn Instagram-account!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl