ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Superzomer: van Frankrijk tot het Albertkanaal – Deel 2 – Raf van Opstal

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Dat onze Belgische makker Raf van Opstal een bevlogen visser is zal jullie niet zijn ontgaan in het eerste deel van dit XXL artikel. Daar nam hij jullie mee naar het begin van het avontuur op een groot, Noord-Frans reservoir. Het avontuur begon niet helemaal vlekkeloos, maar in het tweede deel weet hij toch een aantal bakken te vangen!


De volgende dagen speelt zich bijna dagelijks hetzelfde ritueel af. Ik ben de fotograaf van dienst, maar ik blijf hardnekkig bij mijn strategie.

Raf was de fotograaf van dienst…

Raf aan het woord: Ik was wel zwaar aan het blanken… Met de serie vissen die mijn buren al buit hadden gemaakt, schoot ik ook niet meer op. Buiten het amusement om, wil ik nu ook een aantal vissen vangen. Dagelijks gingen ze met de boot de baaien af, om langs de rietkragen groepjes karpers te vinden. Telkens stuitte ze op een dertigtal vissen, steeds tot op de laatste vis na allemaal van hetzelfde kaliber tot een kilo of vijftien. Logisch gezien zag hun aanpak er niet goed uit. De grotere exemplaren trokken op dat moment zeker niet samen op met de jongere generatie.

Afijn, ik ben hier voor een bak.

De gedachtegang dat er ieder moment een goed exemplaar tussen zou zitten, was meer een natte droom dan dat het ooit realiteit ging worden. Afijn, ik ben hier voor een bak. Zolang ik geen andere alternatieve en logische optie kan bedenken, blijf ik bij mijn aanpak.

Ondanks dat Raf nóg niets wist te vangen, genoot hij wel van de natuur.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook