ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tackle & Tips met Martin Post – Juli

Favoriet Favoriet
Tackle & Tips met Martin Post – Juli

Tussendoor het voetbalgeweld heeft Martin weer de nieuwste en handigste producten voor jullie op een rijtje gezet. Check toffe producten van o.a. Nash, Korda, Solar, Fox en Monkey Climber.

Deze editie van tackle & Tips is wat later dan je misschien had verwacht. Maar wat wil je ook met al die voetbalwedstrijden op TV. Inmiddels is heel Nederland in de ban van Louis van Gaal en het Nederlands elftal, en dat is bij mij niet anders. Afgelopen weken heb ik een aantal vissessies ingeruild voor een paar heerlijke voetbalavondjes. Ook wel eens leuk. Maar eerlijk gezegd begint het karpervissen na 5 wedstrijden weer flink te kriebelen. De groothandels voeden deze gedachte, want er zijn weer veel gave nieuwtjes te melden.

KWO tackle tips teaser

Nash Chod Ejector Kit

Het meest interessante nieuwtje komt misschien wel van Nash. Met de komst van de Chod Ejector Kit spelen ze handig in op het praktische probleem wat lood met zich meebrengt tijdens het vissen met Chods. Enerzijds heb je het lood natuurlijk nodig om te werpen en voor de inhaking, maar anderzijds kan het lood soms hinderlijk zijn tijdens de dril.

Martin-Post-lood

De Nash Chod Ejector Kit is revolutionair maar ook omstreden!

Het ‘stuurt’ een karper bijvoorbeeld naar beneden, en dat is precies wat je niet wilt wanneer je op en nabij wiervelden vist. De Chod Ejector zorgt ervoor dat je na een aanbeet je lood kwijt raakt, waardoor het drillen veel gemakkelijker gaat. Natuurlijk moet je daarbij de kritische kanttekening maken dat je dit systeem het best met stenen kan vissen. Voor een uitgebreide uitleg, check het filmpje.


Voor meer uitleg check je dit filmpje.

Nash Scope Quiver

Ook de uitbreiding van de Scope Range gaat maar door. De nieuwste telg uit de Scope-familie is een handig en simpel uitgevoerde Quiver. Deze tas heeft een grote centrale opening waar je lekker veel spullen ik kan stoppen. Bijvoorbeeld Weighslings, netten, natte bewaarzakken etc. Aan de buitenkant bevinden zich bevestigingspunten waar je losse pouches aan kunt bevestigen. Deze zo op het oog zo simpele Quiver is echt een goede aanvulling op het bestaande pakket, want vooral de tas waar je hengels in kan opbergen is soms wat groot en lomp om te vervoeren. Dat probleem is bij deze opgelost.

Martin-Post-Scope

Nash Scope Quiver, een simpele maar wel zeer welkome aanvulling op de Scope Range.

Nash Bread Bomb Small

Niet helemaal nieuw, maar wel aangepast, is de small variant van de Nash Bread Bomb. Met dit handige plasticje kun je een broodkorst goed vastklemmen waardoor het mogelijk is om verder te gooien. Deze small variant is subtiel en maakt je aaspresentatie nog moeilijker te detecteren voor een karper. En dat laatste is tijdens het oppervlaktevissen natuurlijk van levensbelang.

Martin-Post-Nash-Breadbomb

Small Bread Bombs, een welkome aanvulling op het Surface-pakket van Nash.

Zigs van Urbancarp

Toevallig werd ik laatst door iemand geattendeerd op de Zigs en Floats van Urbancarp. Zo op het eerste oog lijken die dingen niet heel anders dan anders, maar ze hebben grotere haken dan veel andere Zigs. En dat is erg prettig voor de Nederlandse visserij, want soms zijn de haakjes op de standaard Zigs wel heel erg klein. Subtiel is okey, maar het is in obstakelrijke wateren fijn om een iets grotere haak te gebruiken.

Martin-Post-zig

Zigs en Floats van Urban Carp hebben grotere en sterkere haken en zijn daardoor uitermate geschikt voor de Benelux visserij.

Urbancarp speelt hier slim op in. Het nadeel is dat sommige haken net niet scherp genoeg zijn, maar met een goede hakenslijper los je dit probleem simpel op.

Frank Warwick komt met een nieuw boek

Terwijl het internet alsmaar oprukt, blijken er ook nog steeds nieuwtjes te ontstaan in de ‘papieren media’. Frank Warwick komt namelijk dit jaar met zijn langverwachte boek. Heel veel details zijn er nog steeds niet bekend. Maar ik ken Frank als een echte rasvisser en een verhalenverteller zoals niemand dat kan, dus m’n verwachtingen over z’n boek zijn hooggespannen.

Martin-Post-Frank-Warwick

Frank Warwick zijn leven in beeld. Reken er maar op dat dit een boek is vol vette verhalen!

MC6, om je vingers bij af te likken

Martin-Post-MC6

Aan sfeer en vette foto’s geen gebrek.

Iemand die al wel veel van zijn geheimen heeft prijsgegeven is Giovani Vanhooren. Deze eigenaar van Monkey Climber 6 heeft weer een sterk staaltje karperpraat afgeleverd. Want MC6 is weer om te smullen. Goed fotowerk in combi met ijzersterke verhalen maken dit blad momenteel tot 1 van de gaafste in Europa.

Martin-Post-MC666

Monkey Climber 6, ik blijf een zwak houden voor dit ubervette magazine.

Korda Drop Off

Martin-Post-Korda-heli

Ook Korda komt met een Lead Release System. We moeten nog zo’n 2-3 maanden wachten tot het verkrijgbaar zal zijn.

Het is opvallend dat de firma Korda dit jaar met extreem veel nieuwe producten op de markt komt. Een opvallend feit is dat Korda met een zelfde systeem als Nash op de markt komt. Ook bij Korda gaan ze dus inzetten op loodverlies bij het Chodvissen. Enerzijds zie ik daarvan echt de meerwaarde, maar loosverlies promoten is het laatste wat we moeten willen. Dus ook bij dit systeem zou ik toch echt een steen gebruiken als werp/inhaakgewicht!

Martin-Post-drop-off

Drop off van Korda, er lijkt een nieuwe trend te ontstaan met deze systemen.

Martin-Post-Korda

Een unieke uitvinding, waar ik bij voorkeur stenen voor zou gebruiken.

Solar Spring-lock RVS Hockey Stick

Deze Spring Lock Hockey Stick van Solar lijkt op het eerste oog niet zo bijzonder, maar deze variant zorgt ervoor dat de groeiende groep fans van het Titanium Indicator Systeem ook nog steeds gebruik kunnen maken van hun oude vertrouwde Solar hangers. Deze variant heeft namelijk een schroefdraad waar de oude Solar kettingen op passen. Handig toch. Okey, je vangt er geen karper extra door. Maar het scheelt wel veen gehannes. En dat levert weer extra vistijd op.. 😉

Martin-Post-Solar-pro

Handig en het scheelt gehannes!

Korda Infuza eindelijk leverberbaar

Aankomende week zal de nieuwe Infuza van Korda arriveren in de shop. Een mooi moment, want de vraag naar dit product is enorm. Ik hoop dat het product ook écht voldoet aan de verwachtingen, want dan gaan er veel mensen blij worden. Geklieder en vieze handen is dan echt verleden tijd. Want door het bijgeleverde ‘droogrek’ staan je gesaokte hookbaits niet constant in de soak.

Martin-Post-infuza

Nu leverbaar, de Korda Infuza!

Fox Surface en Fox Submerge

We sluiten de rubriek af met twee gave lijnen van Fox. Wanneer het op End Game aankomt ben ik extreem kritisch en niet snel onder de indruk. Maar de nieuwe lijnen van hoofdlijnen van Fox slaan wel in als een bom. Zelden maakte een nieuwe hoofdlijn zoveel indruk op me. De Surface variant is extreem soepel en licht, waardoor je em perfect kan gebruiken voor de oppervlakte-visserij. De Submerge daarentegen is een dynema met heel mooie eigenschappen.

Martin-Post-subbmerge

Submerge heeft een fijne two-tone kleur en is goed zinkend.

Submerge heeft namelijk de unieke eigenschappen dat het goed zinkt en extreem soepel en zacht is. Dat laatste maakt de lijn wezenlijk anders dan vele andere lijnen. Ik heb inmiddels 1 spoel met Submerge in gebruik en de drils zijn met dit spul echt heerlijk. De zachte lijn glijd heel soepel door je ogen, en dat maakt het ook nog eens een fijne lijn om mee te drillen. Ik durf te wedden dat deze lijn vele karperharten gaat veroveren. Ik ben in ieder geval al om!

Martin-Post-Fox

Dat was het alweer voor deze maand. Nu is Louis weer aan zet. Wie weet dat ik aankomende weekend zelfs wel aan de waterkant bivakkeer… 😉

Martin Post

Martin is mede-eigenaar van hengelsportzaak De Tacklebox!

Tacklebox-extra

Wat: De Tacklebox
Waar: Beilen, Linthorst homanweg 19, 9411 KC
Waarom: Teveel redenen om op te noemen
Bereikbaarheid: 1 minuut vanaf de snelweg en 10 minuten vanaf het NS-station

Kortom: houd de website in de gaten en LIKE de Facebook pagina!

Martin Post heeft geen introductie nodig. Deze rasvisser en eigenaar van Dé Tacklebox zal regelmatig op KWO gaan bloggen over de (karper) avonturen in zijn leven!