ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tackle & Tips met Martin Post – Maart

Favoriet Favoriet
Tackle & Tips met Martin Post – Maart

Leergierige vissers opgelet! Check de nieuwste karpergadgets, speciaal geselecteerd door Martin ‘Tacklebox’ Post. Check ook de fotoreportage van de ‘Tacklebox Seizoensopening’ van Nick Beuvink.

MP-cover

Carp Zwolle ligt nog vers in het geheugen. Maar toch is hier alweer de 6e editie van Tackle & Tips. De ontwikkelingen in karperland gaan immers razendsnel. Zo snel dat er weer enkele leuke nieuwtjes te melden zijn. Daarnaast natuurlijk weer een aantal bestaande producten die absoluut wat meer aandacht verdienen.

Thinking Anglers Line Wipes

Laat me beginnen met een klein, maar soms heel handig product, van mijn favoriete merk Thinking Anglers. Line Wipes. Simpel gezegd niets meer of minder dan kleine doekjes waarmee je een fluorocarbon hoofdlijn kan reinigen na een nachtje vissen.

MP-Lin-Wipes

Line Wips van Thinking Anglers, handig voor het cleanen van je Fluorocarbon.

Zoiets klinkt nogal tuttig, maar de gebruikers fluorocarbon zullen het probleem van alg en vuil wat zich hecht op je lijn, absoluut herkennen. Wanneer je een fluorocarbon hoofdlijn niet tijdig schoonmaakt zal de lijn snel verkleuren. Thinking Anglers levert daarom kleine reinigende doekjes waardoor je fluorocarbon veel langer ‘onzichtbaar’ blijft. Handig toch.

MP-hook-ring-swivels

Hook Ring Swivels van Thinking Angelers geven je Pop-up en Chod het noodzakelijke schanierpunt.

Nog zo’n slim product van dit kleine Engelse merk wat wordt gerund door de Engelse topvissers Ben Hamilton en Steve Fantuzzi, is de Hook Ring Swivel. Deze swivel kun je gebruiken om de Pop-up vast te zetten op je Chod-Rig. Het unieke aan deze Swivel is het extra schanierpunt waardoor de haak altijd het gewenste draaivermogen heeft tijdens de aasopname. En dat laat bij veel andere bevestigingsmanieren van de Pop-up aan de Chod nogal eens te wensen over.

CCMoore, indruwkkend op Carp Zwolle

CCMoore was 1 van die stands waar ik nogal lang heb rondgesnuffeld. Naast het aangename gesprek wat we er hadden met Ivan en ook met Subsurfacechief en Northern Special-uitvinder Gaz Farehem, is het assortiment van CCMoore echt wel fantastisch. Dit bedrijf uit Engeland heeft echt veel gave maar vooral unieke producten in huis. Wat dacht je van Belachan.

MP-belachan

Belachan van CCMoore, 1 van de beste karpertriggers on earth!

Deze garnalenpasta gebruikte ik tien jaar geleden al. Toen was het al m’n beste karpertrigger ooit. Maar na het importverbod was ik het uit het oog verloren tot Carp Zwolle 2014. Inmiddels heb ik een doos vol besteld. Want het is een enorme eiwitbom die je goed kan verwerken in boilies, maar nog beter in een groundbait of in boiliepasta. En vooral die laatste werkt instant enorm goed. En dat voor een bedrag van slechts 4,50,- per blok van 250 gram.

Milkimin Pellets, net even anders.

Nog zo’n uniek product uit de stal van CCMoore is de Milkimin Pellet. Deze op melkeiwit gebasseerde pellet heeft een unieke smaak en nog belangrijker; een totaal afwijkende prikkel ten opzichte van ander karperaas. En juist dat maakt het aas uniek. Het is knap dat CCMoore een pellet kan maken op basis van melkeiwitten zonder dat deze bederft. Maar dat de karpers er dol op zijn weet ik zeker.

MP-CCMoore-pellets

Milkimin Pellets van CCMoore. Hou ze in de gaten!

Solar zit weer in de flow

Na een jaar van leveringsproblemen is Solar weer helemaal terug. En hoe! Met de 4th Rod Range is een nieuwe weg ingezet en die slaat goed aan. Washed Out Pop-ups zijn hot en dat snap ik volkomen.

MP-Solar-washed-out-pop-up

De nieuwste variant uit de 4th Rod Range. Speciale Washed Out Pop-ups met eigen kleuren en flavours.

Ze zijn immers net even anders dan anders. Voordat de karpers uberhaupt negatief geconcitineerd kunnen worden op de eerste serie 4th Rod Specials is Solar alweer bezig om nieuwe varianten op de markt te brengen. Bekijk bijvoorbeeld de Two-tone variant maar eens, of wat dacht je van potjes met alleen maar Washed Out wit of Washed out roze! Leuk toch.

MP-solar

De Solar 4th Rod Range groeit snel.

Kant en klare Particle van Solar

Maar dat is nog niet alles. Solar komt deze week ook met kant en klare partikels. Solar zou Solar niet zijn als ze niet zomaar op de trein van kant en klaar partikel succes springen, maar in plaats daarvan brengen ze drie unieke soorten uit. Vooral de Crushed Tiger variant vind ik erg mooi.

MP-solar-particle-range

De nieuwe Particle Range van Solar, vooral de crushed tigers zouden wel eens erg nuttig kunnen zijn.

Niets is dodelijker dan bijvoorbeeld een kleine witte of zwarte wafter te vissen op een bedje gebroken tijgernoten. De PVA Friendly basis maakt ze makkelijk bruikbaar voor iedereen.

Fortis Eyewear

MP-eyewear

Fortis Eyewear rukt op met hippe en trendy brilletjes.

Dat hippe zonnebrillen inmiddels in het straatbeeld van de karpervisser passen is allang geen geheim meer. Dat het Engelse merk Fortis daarbij een bepalende rol speelt weten we inmiddels ook al. Wat er dan nieuw is dan dit merk. Naast het feit dat ze coole nieuwe brillenkoortjes hebben kun je deze brillen tegenwoordig ook op sterkte laten maken. En hoe vet is dat voor brildragende karpervissers!

MP-eyewear-sterkte

Uniek! De Fortis brillen zijn zelfs op sterkte verkrijgbaar.

Hoe het werkt? Simpel. Laat je ogen opmeten bij je opticien, brief deze gegevens door aan de makers in Engeland inclussief het gewenste brillenmodel, en enkele weken later ontvang je een Polaroid, precies op maat.

MP-eyewear-brillekoordjes

De nieuwste rage van Fortis zijn de hippe brillenkoortjes.

PB Products Heavy Weights

Waren jullie tijdens Carp Zwolle ook onder de indruk van de nieuwe stand? Ik iig wel. Al was het al vanwege de toffe crew zoals Hans Wowijs en Henk van Berkel. Ze lieten me de nieuwe Tungsten Anti Tangle Sleeves zien. Bizar, wat zijn die dingen zwaar. Maak je je wel eens zorgen dat je Anti Tangle Sleeve omhoog staat door kleine luchtbelletjes die aan de binnekant zitten? Deze Anti Tangle Sleeves in de kleuren Weed en Silt zijn de oplossing.

MP-sleeves

Anti Tangle Sleeves van Tungsten. Loodzwaar en prima zinkend.

Ook de nieuwe X-Stiff Aligners zien er goed uit. De crew van PB Products maakt dus waar wat ze zeggen. Een nieuwe grondstof maakt de Aligners veel stijver dan de voorgaande, en daarmee speelt het bedrijf slim in op de vraag van vele karpervissers.

MP-line-aligners

X-Stiff Aligners, eindelijk verkrijgbaar.

Persoonlijk vind ik de originele variant nog altijd de beste, vooral vanwege het wat zachtere plastic wat zich in een karperbek wat ‘natuurlijker’ gedraagt. Maar goed, de vraag naar deze Aligners is enorm dus dat is een goed teken.

Coleman is back

Met de overname van Hardy & Greys, en met het betrekken van een nieuw pand, neemt Pure Fishing de verdeling van Coleman producten voor z’n rekening. En dat is goed nieuws voor ons karpervissers. Want dat betekent dat de originele Coleman branders weer voor normale prijzen verkrijgbaar zijn. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar gasbranders waardoor je die vieze benzine niet over je vingers krijgt tijdens het bijvullen, maar voor de fans van deze branders is dit wel heel gaaf nieuws, nietwaar.

MP-Coleman-2-pitsStove

De Coleman 2-pits Stove, ideaal voor de bourgondische karpervisser.

Met de komst van Hardy & Greys naar Pure Fishing zijn er een flink aantal gave producten bijgekomen in karperland. Bijvoorbeeld de gave Stalker/boothengels van Greys en Chub. Maar daarover de volgende keer meer.

MP-voeren

Ik ga me voorbereiden op het komende seizoen en alvast de vistas vullen met wat zelfgemaakte pasta’s van Belachan. Want na een jaar van enorme drukte door het realiseren van onze karpertempel De Tacklebox, ga ik in 2014 weer lekker ouderwets knallen. Met deze temperaturen zou het zomaar eens kunnen dat de onthaakmat volgende week nat is.. 🙂

Fotoverslag van de Seizoensopening van De Tacklebox – 2 maart 2013 – Nick Beuvink

Nick-Beuvink-14

Afgelopen zaterdag was het groot feest in Beilen: Martin Post en Harnold Kikkert gaven een knallende seizoensopening met 10% korting op het assortiment van De Tacklebox. Een fotoimpressie van onze ‘huisfotograaf’ Nick Beuvink:

Nick-Beuvink-5a

Even op de tanden bijten!

Nick-Beuvink-13

Ready mades in alle kleuren en geuren!

Nick-Beuvink-15

Op de parkeerplaats stond deze karperboot te pronken!

Nick-Beuvink-11

De Tacklebox wordt door karpervissers geroemd om hun grote assortiment.

Nick-Beuvink-12

Tussen alle drukte door heeft Martin toch tijd voor een broodje hamburger 🙂

Zoals jullie kunnen zien was het een drukke, succesvolle dag. Veel tevreden klanten en twee tevreden ondernemers. Kon je er niet bij zijn en wil je toch je ‘boodschappen’ doen? Surf dan naar www.detacklebox.nl en bestel online uit het volledige assortiment van De Tacklebox!

Martin Post

Martin Post heeft geen introductie nodig. Deze rasvisser en eigenaar van Dé Tacklebox zal regelmatig op KWO gaan bloggen over de (karper) avonturen in zijn leven!