ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tackle & Tips met Martin Post – Mei

Favoriet Favoriet
Tackle & Tips met Martin Post – Mei

Ook in de ‘vangmaand’ mei strooit Martin met tips voor leergierige vissers die met de nieuwste, slimste en coolste producten willen vissen. In deze update o.a. CC Moore, Korda, Nash, Fox en Trakker!

KWO tackle tips teaser

Mei is de mooiste maand van het jaar, althans voor mij! Fluitende vogels, de natuur die weer tot leven komt en natuurlijk de karpers die zich weer goed laten zien. Mijn voorjaar verloopt tot nu toe heel voorspoedig. Zelden ging het zo makkelijk, en dat terwijl tijd nog steeds m’n grootste vijand is.

MP-spiegel

Niet groot, wel effectief. Een spiegeltje van afgelopen week. Want vissen doen we als een leeuw.

Maar daar gaan we vooral niet over klagen, want we zitten vol in de positieve flow van werken, vangen, chillen en niet te vergeten; nieuwe spullen inkopen. Wat er zijn voor de komende periode weer gave nieuwtjes te melden.

Korda Apex Braided Mainline

Vooral bij Korda zijn de mannen van Research & Development weer gas aan het geven. Na twee jaar relatieve radiostilte komen er nu weer bizar veel nieuwe producten op de markt. De Europese markt heeft daarbij volle prioriteit, getuige de nieuwe dynema hoofdlijn die Korda gaat brengen.

Korda-lijn

Korda Apex Dynema, de verwachtingen zijn hoog, heel hoog.

Deze volledig ronde en groene dynema zou wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. Slijtvastheid stond tijdens de testfase hoog in het vaandel en met een 30lb variant lijkt dat goed te zijn geslaagd!

Korda Super Wrap

Korda-wrapss

Korda Super Wraps, het perfecte wapen tegen dwergmeerval en kreeft.

Geen nieuw product, maar wel een verbetering op bestaande varianten is de Super Wrap. Deze Baitskin kun je gebruiken wanneer je last hebt van kreeft en/of dwergmeerval. De Super Wrap is geperforeerd waardoor vloeistoffen en wateroplosbare ingrediënten perfect kunnen uitlekken. Wat mij betreft echt een wereldse uitvinding die zeker in mijn tacklebox te vinden zal zijn.

Korda-wraps

Korda Super Wrap. Geperforeerd waardoor je smaakstoffen perfect uitlekken.

Korda Style

Korda-broeken

Korda broeken, Daniel Takken staat het in ieder geval goed.

Er gingen al langer geruchten dat Korda met een nieuwe eigentijdse kledinglijn zal komen. Komende maanden lijkt het dan echt te gaan gebeuren. Ik mocht al een voorproefje zien. Vooral de broeken zien er veelbelovend uit. Met speciale ritsjes, en dicht geweven stof lijken dit de perfecte broeken te zijn voor de karpervisser. Verkrijgbaar in een gevoerde en niet gevoerde variant. Daarnaast zijn de broeken sneldrogend, en dat is natuurlijk wel handig wanneer je tijdens een dril even het water in moet. Rustig uitkleden is dan immers geen optie.. 😉

MP-Korda-broeken-insecten

De nieuwe broeken van Korda zijn insectproof. Laat maar komen zou ik zeggen…

De Karperwereld 96

Soms zijn er van die beelden waar je oog op valt. De cover van De Karperwereld 96 is zo’n beeld wat maar niet van m’n netvlies verdwijnt. Franklin met een schitterende Hollandse spiegel met daarnaast de kop van een wilde koe! Raar gezegd, maar voor mij is dat de Nederlandse visserij op z’n puurst! Daarnaast staat deze KW weer bomvol fijne artikelen van onder andere Christiaan, Roderick etc.. Absoluut leeswaardig dus!

MP-KW

De Karperwereld 96. Hollandse visserij op z’n mooist.

Power aan de waterkant

Wie kent het niet? Lekker Facebooken, Wappen en bellen aan de waterkant en dan altijd de frustratie van een lege batterij. Waardeloos. Ik was het zo zat dat ik op zoek ben gegaan naar een goede, stabiele en betrouwbare Powerbank waar je aan de waterkant je batterij mee kan opladen.

MP-Powerbank

De Powerbank. Een betrouwbare mobiele lader aan de waterkant.

Via een goede kennis kwam vond ik er eentje waar je met een gerust hart je telefoon zo’n 3 á 5 keer mee kan laden. En dat is echt een uitkomst! Een wereldschokkend nieuwtje is het natuurlijk niet. Maar dat hij goed werkt en betrouwbaar is, dat is voor mij echt veel waard.

Bivyshoes, goedkoop en superhandig

Nog een leuk product uit eigen keuken is de legergroene Bivyshoe. Vorig jaar heb ik me suf gezocht voor een betaalbaar schoentje voor in de bivy, maar ze waren toen bijna niet te krijgen. Vorige week liep ik er via een vertegenwoordiger tegenaan. Gave, superlichte en waterdichte bivyslippers voor 14 euro! Voor mij voortaan geen vieze sokken meer maar voortaan een paar snelle instappers voor de paraplu.

MP-bivvyshoes

Bivyshoes. Betaalbare schoenen om snel aan te trekken tijdens een run!

Brew Kit van Trakker

Bij Trakker zijn dit voorjaar ook weer veel nieuwe producten gelanceerd. Naast de nieuwe Levelite bedden, nieuwe tenten zit er ook in de NXG Range een leuk item, of eigenlijk meerdere! Vooral de Brew Kit vind ik leuk bedacht. Dit is een klein handig tasje, met losse bekers en potjes waar je thee, koffie, melk en suiker in kan opbergen. Dit alles is verwerkt in een uiterst compact tasje. Ik weet het, geen schokkend product, maar voor de karpervissers die graag orde en netheid in de vistas hebben wel een superhandig item!

MP-Trakker-spoelen

De Trakker Brew Kit. Voor het compact opbergen van je koffiespullen.

Cling-on is On

De nieuwe Cling-on Range van Nash is afgelopen week gearriveerd in de shops. Ik moet zeggen dat er enkele gave producten tussen zitten. De verwachting was groot, en dat maakt Nash gelukkig waar. Vooral de Tungsten Liquid is erg gaaf! Ik moet zeggen dat ie wel een gekke geur heeft als het product nog vloeibaar is, maar wanneer je het op je onderlijn smeert droogt ie snel op en is de geur verwaarloosbaar.

MP-cling-on

Cling-on Tungsten Putty, een nuttig product!

In de Cling-on Range zitten trouwens veel meer handige producten. Zo hebben ze ook simpele maar toch heel handige stoppertjes opgenomen. Altijd handig om in je tas te hebben. Bijvoorbeeld wanneer het statisch vissen niet wil en je even snel wil omschakelen naar een pennetje.

MP-Nash-clingers

Nash Diffusion Clingers. Handig om standaard in je vistas te hebben.

Fox is los

MP-Fox-mat

De Easy Mat van Fox, binnenkort verkrijbaar.

Fox is dé firma als het momenteel gaat om innovaties. Na het succes van de Supa Brolly’s, bedden, FX Luggage en de Edges Range komt Fox nu met een wel heel functionele onthaakmat. Middels een ‘veersysteem’ is de onthaakmat heel makkelijk en snel in- en uit elkaar te halen. Je kan dit systeem vergelijken met kleine koepeltenstjes die je met een worp in de lucht open gooit. Fox heeft dit principe op een geniale manier vertaald naar een onthaakmat. Natuurlijk is de mat goed gevoerd en zelfs voorzien van een dikke, uitneembare onderlaag.

MP-Fox-guide

Ook in de shops: de Fox Carp Rig Guide, erg leerzaam!

CC Moore Hellraiser Booster Liquid

Tot slot nog een product wat je écht extra vis oplevert. De Hellraiser Booster Liquid, een variant op de Hellraiser Pop-ups van CC Moore waar ik zo enorm lyrisch over ben, is een geconcentreerde vloeistof, samengesteld uit dezelfde triggers die ook in de Pop-ups zitten. Ik vermoed dat Booster Liquid bestaat uit geconcentreerde flavours, Essential oils en Tailin. De smaak is namelijk heerlijk zoetig terwijl er echt een scherp ranje aan zit.

MP-CC-Moore

CC Moore Hellraiser Booster Liquid, topsul van de bovenste plank.

Ik gebruik de Liquid als extra attaktie over m’n Pop-ups of zelfs over m’n zinkende Hookbaits. Wat het precies is weet ik niet, maar het vertrouwen in hun producten is groot. Heel groot.

MP-extra

Dat was hem alweer. Dit weekend zit ik weer heerlijk aan de waterkant. Het vertrouwen is sky-high en de voertactiek zelfs iets aangepast. Met de hoge temperaturen zal de paai niet lang meer duren. En dat betekent dat de vrouwtjes hoogzwanger zijn. Gas geven dus, bakkenweer! Veel plezier en succes aan de waterkant.

Martin Post

Martin is mede-eigenaar van hengelsportzaak De Tacklebox!

Tacklebox-extra

Wat: De Tacklebox
Waar: Beilen, Linthorst homanweg 19, 9411 KC
Waarom: Teveel redenen om op te noemen
Bereikbaarheid: 1 minuut vanaf de snelweg en 10 minuten vanaf het NS-station

Kortom: houd de website in de gaten en LIKE de Facebook pagina!

Martin Post heeft geen introductie nodig. Deze rasvisser en eigenaar van Dé Tacklebox zal regelmatig op KWO gaan bloggen over de (karper) avonturen in zijn leven!