ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tackle & Tips met Martin Post – September

Favoriet Favoriet
Tackle & Tips met Martin Post – September

Ondanks de drukte in het leven van Martin maakt hij ook deze maand weer tijd vrij om een Tackle & Tips te schrijven. Check nieuwe ‘shizzle’: Aqua Brolly, Korda schoenen, Cygnet en Daiwa molens!

De letter R zit weer in de maand. Vroeger betekende dat extra vitamines slikken en vroeg in bed. “Sterk de winter in”, dat was het motto bij ons thuis aan tafel. Die tafel is jaren terug verruild voor een bord warm eten op de bank en de letter R in de maand staat tegenwoordig voor weinig slaap en volop vissen. Want het najaar is in volle gang. Ook de groothandels komen zo langzamerhand uit hun zomerslaap. Want het najaar en de winter is vaak dé tijd waarop groothandels volop nieuwtjes presenteren.

Aqua 60″ Brolly

Een opvallend nieuwtje is de herintroductie van de Aqua Brolly. De kenners en karpervissers van het eerste uur kunnen zich de eerste Brolly van dit Engelse topmerk vast nog goed herinneren. Die dingen waren immers onverwoestbaar. Goed nieuws voor de nieuwe generatie Aquafreaks (want dat zijn wel toch wel een beetje). Eind september zal de nieuwe 60″ Brolly op de Nederlandse markt verschijnen. En daar ben ik wel superblij mee.

TBX-1

De Aqua 60” Brolly van Aqua. Nu al de nieuwe koning onder de Brolly’s!

Zoals je van Aqua kan verwachten is de kwaliteit fantastisch en de prijs stevig. De schatting is dat deze Brolly zo’n dikke € 300,- zal gaan kosten! Optioneel zijn er dan Mozzy Panels, Fill-ins en andere losse items verkrijgbaar.

TBX-1a

Optioneel verkrijgbaar zijn onder andere de fill ins en mozzy panels.

Cygnet 20/20 Range, strak en robuust

Ook Cygnet gaat een nieuwe rol spelen in de markt van Tarty steunen en accessoires. Met de nieuwe 20/20 Range hebben ze in mijn ogen een schitterende Range buzzerbars, steunen, Stabilizers en Stage Stands neergezet. Met 16 mm is de kwaliteit en stevigheid van de materialen echt goed te noemen. Eerlijk is eerlijk, in het verleden heb ik wel eens wat minder goede ervaringen met dit merk gehad. Maar dat lijkt met deze nieuwe Range echt verleden tijd.

TBX-2

De nieuwe Cygnet Stage Stands. Handig wanneer je bijvoorbeeld op steigers vist.

Met Snugs van 5.5″ kunnen ook de tacklefreaks die hun slinger graag dicht tegen de hengel vissen hun hart ophalen en met Snugs van 10″ kunnen ook de vissers die graag met drie hengels vissen gebruik gaan maken van deze Range. Ik denk dat ik binnenkort zelf ook maar eens een setje aanschaf, want om de prijs hoef je het niet te laten.

TBX-2-a

Buzzerbars voor zowel 2 als drie hengels. De tarts kunnen hun hart weer ophalen.. 😉

TBX-2-b

De nieuwe Range heeft een buisdikte van een degelijke maar toch subtiele 16 mm.

TBX-2-c

Ook Stabilizers ontbreken niet in het nieuwe pakket van Cygnet.

Korda Sneakers, hippe stappers of over de top?

Korda zorgde afgelopen week voor flinke ophef door hun nieuwe stappers te tonen. Het was Ali Hamidi die door een posting op Facebook de nieuwe Sneakers lanceerde. De reacties waren heftig! De 1 vind ze geweldig, terwijl een ander de schoenen verafschuwd. Als je mij zou vragen of ik deze schoenen aan de waterkant zou dragen dan kun je het antwoord natuurlijk wel raden.

TBX-3

De nieuwe hippe stappers. Realiteit of zou het als grap bedoeld zijn…

De bruine variant is in mijn ogen een stuk aantrekkelijker. Hiermee kun je iets meer low-profile aan de waterkant vertoeven en daarnaast kun je nog eens in een boompje klimmen zonder dat de karpers van je schrikken..;-) Zonder dollen, ik weet inmiddels dat de bruine variant binnenkort op de markt verschijnt dus voor hen die geïnteresseerd zijn: nog even geduld.

TBX-3-a

Het ligt in de lijn der verwachting dat deze bruine variant als eerste op de markt verschijnt.

Inmiddels hebben we in 2014 gezien dat er bij Korda weer enorm veel nieuwe producten worden ontwikkeld. De Tip Protectors zijn hiervan een mooi voorbeeld. Het is slechts een vernieuwing van hun bestaande Tip Protector, maar wel weer zo goed doorontwikkeld dat beide hengeldelen tijdens het transport van elkaar gescheiden blijven.

TBX-4

De Korda Tip Safe is de vervanger van de oude ‘leren’ topbeschermer zoals we die eerder van Korda zagen.

Nog zo’n leuk nieuwtje zijn de Line Savers. Deze kleine, met tungsten gevulde beads, bevatten een klein taps aflopend uiteinde voor optimale bescherming van je hoofdlijn tijdens de dril. Daarnaast kun je met een beetje gepriegel de bead tijdelijk dunner maken waardoor je gemakkelijk van Rigs wisselt. En dat laatste is dan wel een knap staaltje productontwikkeling natuurlijk!

TBX-5

Line Savers van Korda. Een nieuw handigheidje voor de Chodvissers.

Boekenland staat op z’n kop

Ik had het al eerder over deze boeken, maar inmiddels zijn de releasedatums bekend. Zowel Frank Warwick als Ernesto Kamminga komen dit najaar met een nieuw boek op de markt. Zoals het nu lijkt is het boek van Frank het eerst te verkrijgen. Nadat Engeland binnen nu en 2 weken de release gaat meemaken zullen we in de Benelux spoedig volgen. Het boek wat vol staat met tips maar ook met schitterende verhalen zoals alleen Frank die kan vertellen ligt inmiddels bij de drukkerij, dus nog maar heel even geduld en we kunnen er zelf van smullen.

TBX-6

Every Bit of Blue. Het nieuwe boek van Frank Warwick wat waarschijnlijk binnen nu en 4 weken verkrijgbaar is.

Natuurlijk zitten we met nog meer smart te wachten op het boek van Ernesto. De hype rond dit boek begint inmiddels bizarre vormen aan te nemen. En met de eerste afbeeldingen, en zelfs een volledige inhoudsopgave op zijn eigen website, neemt de verwachting alleen maar toe! Vanaf 13 december zal het boek verkrijgbaar zijn op de VBK Meeting en daarna zal het boek ook vrijgeven worden voor de vrije verkoop.

TBX-7

Sprekende hengels van Ernesto. Lang verwacht en over enkele maanden eindelijk verkrijgbaar.

Wat inmiddels ook op de toonbank ligt is de nieuwe Karperwereld nummer 98. Op de cover gloort een brute foto van een trotse vanger en een megaschub van groot water. Beter kan natuurlijk niet. Daarnaast staat er ook een gaaf interview in met de gepassioneerde visser Roy Alofs en ook mijn kameraad Arjen laat nog een paar vette old skool kiekjes zien. Natuurlijk staan er veel meer vette story’s in en ook ik zegt de gek kon ik het niet laten om voor deze editie een artikel te schrijven over Freezers vs Ready’s in relatie tot enkele verschillende voercampagnes.

TBX-8

De nieuwe KW 98 ligt vanaf deze week op de mat. We naderen inmiddels nummer 100!

Penn Affinity LTD 7000 Live Liner

Voor de fans van de zwarte Penn Affinity LTD serie komt er een droom uit. Vanaf volgende week zal de Live Liner op de markt verschijnen. Dit nieuwe paradepaardje is voorzien van een goed instelbare baitrunner en een houten knop. Het klinkt misschien wat gek, maar vooral die houten slinger zou wel eens voor een grote populariteit kunnen gaan zorgen.

TBX-9

De Penn Affinity LTD 7000 Live Liner gaat waarschijnlijk gretig aftrek vinden onder het grote publiek.

Want dat deze baitrunner van goede kwaliteit is staat als een paal boven water. Nu al is te merken dat vooral de houten slinger enorm wordt gewaardeerd dus dat zou voor veel karpervissers wel eens van doorslaggevend belang kunnen zijn.
Daiwa Whisker 2600SS, een nieuwe Trend?

Het zijn vaak de looks die het hem doen in onze bizarre maar mooie karperscene. Want wat dacht je bijvoorbeeld van de Daiwa Whisker 2600. Deze oldskool molen staat sinds kort bij ons in de winkel en het valt me op dat enorm veel karpervissers dit model herkennen van vroeger en willen gebruiken onder bijvoorbeeld een paar Scopes of andere compacte hengels.

TBX-10

Daiwa Whisker 2600SS. Oldskool in een mooi jasje.

En toch, als je er aan draait moet je heel eerlijk bekennen dat er tegenwoordig veel betere molens te koop te zijn. Logisch, want wat mag je verwachten van een model wat zo’n 25 jaar geleden is ontwikkeld. Toch blijft de populariteit van deze molen groot, en dat heeft vooral te maken met z’n coole looks!

Bestellen aan de waterkant

Normaal gesproken probeer ik ons bescheiden succes in deze rubriek niet naar de voorgrond te schuiven. Maar nu we de mobiele variant van de webshop hebben gelanceerd wil ik dat toch graag even met iedereen delen. Ik ben er na maandenlang hard werken namelijk best trots op dat deze gave variant van de webshop eindelijk beschikbaar voor je mobiel en tablet. Met grote knoppen en handige menu’s navigeer je razendsnel door onze webshop. En het wordt nog leuker. Wanneer je op je mobiele telefoon een betaalapp van je bank hebt en deze zo hebt ingesteld dat je zonder Reader kan betalen, dan kun je zelf live vanaf de waterkant je bestelling doen. Hoe vet is dat!

TBX-11

Bestellen aan de waterkant, met de mobiele webshop van De Tacklebox is het vanaf nu mogelijk.

Terwijl ik dit type is het bijna weekend en en over een paar uurtjes zit ik lekker achter de hengels. Sowieso met een fris wijntje en met m’n mobiel in m’n handen, maar nog liever met een kromme hengel natuurlijk.. 🙂 

Martin-Post-Tacklebox

Veel succes aan de waterkant, op naar een mooi najaar!

Martin Post

Martin is mede-eigenaar van hengelsportzaak De Tacklebox!

Tacklebox-extra

Wat: De Tacklebox
Waar: Beilen, Linthorst homanweg 19, 9411 KC
Waarom: Teveel redenen om op te noemen
Bereikbaarheid: 1 minuut vanaf de snelweg en 10 minuten vanaf het NS-station

Kortom: houd de website in de gaten en LIKE de Facebook pagina!

Martin Post heeft geen introductie nodig. Deze rasvisser en eigenaar van Dé Tacklebox zal regelmatig op KWO gaan bloggen over de (karper) avonturen in zijn leven!