Targetnieuws: Terry Hearn vangt The Parrot

Favoriet Favoriet
Targetnieuws: Terry Hearn vangt The Parrot

Iemand waar we veel respect voor hebben is de Engelse karperlegende Terry Hearn. Als er iemand altijd zichzelf gebleven is, dan is het Terry wel. Nog altijd heeft deze extreem gepassioneerde karpervisser niets anders nodig dan een setje hengels en een targetvis. Een Engels target welteverstaan. Terry is een ‘oldschool angler’ en heeft een broertje dood aan Franse, Hongaarse of Kroatische karpers. Nee, hij wil Engelse klassevissen vangen. En laat dat nou net zijn wat hij gisteren deed…

Berkshire syndicaat

Door de jaren heen heeft Terry zowat alle grote karpers van de UK gevangen. Het aantal targets is tegenwoordig dan ook wat dunner dan in ‘the early days’. Maar sinds het begin van het najaar van 2015 had Terry zijn vizier op een uniek exemplaar, een oude vis genaamd The Parrot. Deze langgerekte spiegel haalde al menige cover en schommelt in gewicht tussen de 55 en de 64 Engelse ponden. Terry wist het al snel: Deze rakker MOET ik vangen!

Deze rakker MOET ik vangen!

En zo startte Terry een gigantisch offensief op het Berkshire syndicaat, het thuis van The Parrot. Terry deed zijn ding en veel vissen, heel veel vissen! Tot het einde van november ’16 maar liefst 176 stuks. Dit kwam neer op vrijwel de complete populatie. Enkel The Parrot en een spiegel genaamd Veiny Belly ontsprongen telkens de dans.

Terry ving veel vissen, heel erg veel!

Storm!

Terry zou Terry niet zijn als hij zich in 2017 niet opnieuw zou vastbijten in dit target. Na een korte winterbreak startte hij afgelopen week weer. Op zowel Berkshire als een nabij gelegen water werd nog geblankt maar met de aanzwellende storm die deze week over heel Europa trok besloot Terry zijn ‘quest’ voort te zetten. Terwijl de wind het water geselde zag Terry tot driemaal toe een karper draaien.”At this time of the year it was all I needed to see.”

Binnen no-time was Terry verkast en iets later lagen de rigs ‘spot on’. Toch duurde het tot de volgende ochtend 8 uur dat er iets gebeurde. Enkele piepen deed Terry naar de set-up sprinten om een strakke lijn te zien. Direct pakte Terry het carbon van de steun om de dril aan te vangen. Tot halverwege gebeurde er niets speciaals, maar toen de vis zich voor het eerst liet zien aan het oppervlak wist hij het direct: “It was him, for certain!”

Job done!

Niet veel later was het moment daar, iets waar Terry bijna anderhalf jaar op had gewacht: The Parrot omsloten door de de mazen van zijn landingsnet. Wederom kon hij een karper afvinken van zijn wish-list. Een bijzonder zware overigens ook want The Parrot bracht maar liefst 63 lbs op de unster (28,6 kg). Al kan het gewicht Terry gestolen worden, de vangst… dát is wat telt!

Net veel later waren er flink wat medevissers op de been om dit legendarische moment vast te leggen op foto, film én middels een Facebook livestream. Check deze hieronder:

Terry sluit zijn artikel af met de volgende mooie woorden:

One thing for sure, the longer the campaign, the longer you have to wait, the bigger the buzz at the end of it. Still on cloud nine now!

Voor meer informatie over deze vangst check je de website van ESP, klik hier.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl