ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Terugblik op een mooi, maar wispelturig voorjaar – Ricardo Koster

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

De eerste maanden van het jaar wilde het nog niet losgaan bij Ricardo Koster, maar nu het voorjaar al weer enige tijd bezig is… Op veel wateren zal de paai net afgelopen of nog bezig zijn, wellicht moeten ze zelfs nog beginnen. Volgens Ricardo is dit hét moment om naar de waterkant te gaan… 


Ricardo vertelt: ‘Ola’ amigo’s, ‘bonjour les gens’ of in gewoon ABN: Yodelahitie!! We schrijven halverwege mei en de winter is zich eindelijk achter ons aan het laten. Wat duurt dit jaar verdomd lang eigenlijk hè? Zeker als je net als ik zo verlangt naar de vissen met paaidrang in de ondiepere zones. Het moment suprême komt er weer aan net als ieder voorjaar. Het moment, dat ene moment, dat moment wanneer de dames `de seksclub` binnen wandelen. Het korte tijdsbestek, dat ene stukje water waar je aanwezig moet zijn. Een perfecte timing is alles!

Een moeizame start van 2019…

Een moeizame start

Het is februari en ik blank me de kiezen, tandjes zijn gewoon te klein voor wat ik allemaal wel niet aan blanks draai! De drive is groot om een succes(je) te boeken maar wat ik ook doe, ik blank. Constantie in mijn visserij is niet aanwezig en ik vlieg van hot naar ‘diverse hairs’. Voorgaande jaren was dat juist mijn sleutel tot succes maar nu… Soms vraag ik mezelf met klapperende tandjes af wat ik eigenlijk aan het doen ben? De kachel thuis, de billen van de vrouw, een filmpje op de bank met een warme chocolademelk en slagroom… man man, er zijn zoveel dingen waar je thuis voor kunt blijven en warm van blijft. Ben ik dan een vreemde eend in de bijt en niet goed bij mijn paasei?

Voorgaande jaren was dat juist mijn sleutel tot succes maar nu…

Waarom vis ik op onbekend terrein in het hartje van de winter? Ik krijg ze in de zomer er verdomme haast niet eens gevangen! Ach ja, dat ene steile taludje he, het had zomaar vis op kunnen leveren. Als dat zo was geweest was ik overduidelijk een baas en held, maar nu… Nu ben ik niks meer en niks minder dan een mafketel die pijn aan zijn klauwen heeft tijdens het opruimen. Een tintelend lichaam onder de douche, zelfs na een half uur gereden te hebben met de kachel op standje madam jeanet!

Ben ik dan een vreemde eend in de bijt?

Ik kan en durf best te zeggen dat ik de weg kwijt aan het raken ben. Ik ben echt ontzettend toe aan een nieuw hoofdstuk. Een nieuw avontuur op onbekend terrein, ja, dat is echt wat ik nodig heb. Ik ben de bekende wateren beu, de ‘automaat’ staat niet meer op ‘drive’ en de ´P´ is de enigste versnelling die nog overblijft. Een lek bandje valt nog wel te repareren maar een complete versnellingsbak beginnen we niet aan. Het roer moet gewoon om, niet meer links en rechtsom maar rechtdoor wil ik. Ik wil die drang gewoon stillen, de droge bek bevochtigen, een pleister op de wond…

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook