The Fishing Daddy – Niels Kunzel – Introductie

Favoriet Favoriet
The Fishing Daddy – Niels Kunzel – Introductie

De KWO redactie is voortdurend opzoek naar nieuwe bloggers die een mooi verhaal voor jullie kunnen neerpennen. Iemand die ons het afgelopen jaar erg positief opviel was Niels Kunzel. Deze vissende vader zal ons dit jaar regelmatig van een blog voorzien en in dit eerste deel stelt hij zichzelf voor. We laten Niels aan het woord…


Wie ben ik?

Niels vertelt: De kogel is eindelijk door de kerk en vanaf heden ga ik jullie op de hoogte houden van mijn belevingen en gedachtes in en over het karperwereldje. Voor diegene die mij nog niet kennen zal ik mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Niels Kunzel en ik ben een gelukkig getrouwde man met een enorme passie voor het karpervissen en alles wat hierbij komt kijken. Zo ben ik bijvoorbeeld bestuurslid bij de plaatselijke hengelsport vereniging, voorzitter van onze visstandbeheer commissie, ‘media man’ bij Baitworld, consultant bij Taska en zo af en toe maak ik visfilmpjes. Tenminste, als mijn computer meewerkt  😉

" Ik ben een gelukkig getrouwde man met een enorme passie voor het karpervissen. "

Al met al een nogal uitgebreide hobby voor iemand met een jong gezin. Gelukkig steunen Marloes, mijn vrouw, en onze twee dochters Evi (4) en Fem (1) mij hierin zo veel als dat maar kan.  Dat dit soms de nodige spanningen met zich mee neemt spreekt voor zich, want de drang naar het vissen is soms (te) groot. Gelukkig slagen wij er met z’n allen wél in om een goede balans te vinden. Toen onze dochters werden geboren kon ik het dan ook niet laten om ze zoveel mogelijk met het karpervissen in aanraking te laten komen. Eén van de eerste woorden van Fem was dan ook “vissen” en Evi is zelfs al meerdere keren met mij geweest.

Misschien wel mijn mooiste vangst ooit! 🙂


Plannen voor 2017

Hoewel 2017 pas net is begonnen, heb ik al wel meer dan genoeg plannen en doelstellingen opgesteld die ik dit jaar wil waarmaken. Zo wil ik dit jaar minimaal twee keer naar openbaar water in Frankrijk afreizen en moet mijn jaar in Nederland beter worden dan vorig jaar. Want als ik op 2016 terug kijk voelt het voor mij als een relatief matig jaar. Ondanks dat mijn buitenlandse vistrips erg succesvol verliepen was mijn visserij in ons eigen kikkerlandje een soort van ‘tussenjaar’. Dit had meerdere oorzaken, één daarvan was dat ik vaker alleen viste dan de jaren ervoor en daardoor had ik een wisselvallige aanpak met dito resultaten!

Deze brute spiegel was de kroon op een geslaagd buitenlands visseizoen.

Dit jaar moet dat dus anders! Vanaf het moment van schrijven ga ik elke dag één of twee wateren aanvoeren om meer stabiliteit te creëren. Ook ben ik van plan om dit jaar wat meer zaken te gaan noteren zoals de luchtdruk en maanstand. Ondanks dat ik daar met mijn gezin moeilijk rekening mee kan houden ben ik wel benieuwd of ik daar verschillen in zal gaan zien. Met andere woorden: ik ga gewoon vissen wanneer het mij en mijn gezin het beste uitkomt en kijk achteraf of er een bepaalde trend in te zien is.

" Ik ga gewoon vissen wanneer het mij en mijn gezin het beste uitkomt. "

Eén van de wateren die ik ga bevissen is een water waar niet of nauwelijks gevist wordt en waar de vissen dus niet bekend zijn met boilies. Hier ga ik langere tijd voeren met 10 mm Dark Tuna boilies van Baitworld. Op dit water heb ik enkel en alleen de mogelijkheid om af en toe een paar uur in het donker te vissen, dus hier zal ik waarschijnlijk meer voeruren gaan maken dan visuren.

Het tweede water wat ik op dit moment ga aanvoeren is een stadswater waar ik in het voorjaar graag wat ‘eigen’ SKP-ers zou willen terugvangen. Eigenlijk was ik tot een aantal jaar geleden behoorlijk uitgekeken op het visbestand van de wateren bij ons in de buurt. Dit veranderde echter compleet toen er, na aanleiding van een grote sterfte, besloten werd om weer nieuwe vissen uit te gaan zetten op onze verenigingswateren. Zoals sommige wellicht wel weten: als je eenmaal bij zo’n project betrokken raakt, dan krijg je al snel een andere band met deze vissen. Ze worden als het ware ook een beetje ‘jouw’ vissen en ik volg dan ook met extra belangstelling de groei en het gedrag van deze karpers.

Sinds ik betrokken ben bij uitzettingen, hebben…

…SKP-spiegels een soort ‘zwak’ bij mij.


Zo, voor nu heb ik even genoeg geluld over mijn plannen voor dit jaar. Er moet natuurlijk gevoerd en gevist worden, want vanaf vandaag hoop ik jullie mee te nemen in een (hopelijk) succesvol en avontuurlijk 2017.

Tot de volgende blog!

Niels Kunzel, a.k.a. The Fishing Daddy

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl