ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

The (G)old One – Het struintarget van Raymond Hakkert

Favoriet Favoriet
The (G)old One – Het struintarget van Raymond Hakkert

Nadat jullie kort geleden de struinvideo van Raymond en Mark voorbij zagen komen, vertelt hij in deze blog over de vangst van de (G)old One. Deze stokoude koi is een lastige klant die al vele jaren zijn rondjes zwemt op een sierwater bij Hakkert in de buurt. Check in het artikel hoe hij deze bijzondere vis weet te verleiden!


Raymond vertelt: Terwijl ik met de hond een avondwandeling maak stuit ik op een grote drukdoende koi in het sierwater waar ik regelmatig omheen loop. Ik heb de vis jaren eerder al eens mogen vangen en zie hem regelmatig zwemmen. Ik weet echter hoe lastig het is deze vis te vangen…  

Jaren geleden wist Hakkert de (G)old One al eens te vangen!

De tand des tijds

Zien zwemmen is heel wat anders dan zien azen en dat geldt zeker voor deze oude knar. Maar nu gaat hij flink los tussen het wier! Het is altijd de vraag hoe kois ergens terecht komen maar meestal worden ze door mensen die gaan verhuizen losgelaten. Deze vis zwemt hier in ieder geval al bijna 20 jaar rond en was toen hij erin is gezet waarschijnlijk al een jaar of 5 oud. Het is inmiddels dus een echte ‘(g)old one’. In de loop der jaren zie je vaak dat kois ook verkleuren en dat is bij deze vis ook het geval. Hij wordt alsmaar valer en de glans lijkt er beetje bij beetje vanaf te gaan. Als-ie maar niet van ellende zijn gouden keeltanden verliest!

Goud op de Tactical mat!

Ik zet het op een lopen richting huis om toch nog even snel wat vispullen op te halen. Ik kom rap terug met de fiets, maar de koi is alweer ‘gevlogen’. Het is ook typisch het gedrag van deze rakker, zo zie je hem en zo is-ie pleite. Ik besluit een emmer brokken te voeren en een zak Isolate pellets welke prachtig op en tussen het wier zakken. Het geeft een extra voer- en dito geurspoor af.  

Uiterst nuttig tijdens het stalkend vissen; een opvouwbare emmer!

Een klein voertrucje dat ik vaker toepas met struinen aan de oppervlakte met lastige klanten als target: de vis ter plekke attenderen dat er wat te halen valt met minipellets, waardoor ze uiteindelijk ook overgaan tot het azen aan de oppervlakte.  

Happig

De volgende dag ben ik terug, ik heb mijn puberzoon nog verteld dat de koi ‘happig’ is en vraag hem mee te gaan zodat hij haar kan vangen. Hij heeft echter andere plannen en wenst hij mij de vis van harte toe. 

Het opvouwbare emmertje past handig in het opbergvak van de tactical mat!

Ik voer voorzichtig wat handjes hondenbrokken en binnen no-time verschijnt de koi en gaat los op het aas. Ik weet uit ervaring dat het een enorm snelle spuwer is, daarmee wil ik zeggen dat de vis in kwestie heel snel doorheeft dat iets niet pluis is en je moet dan ook als een raket aanslaan. Vrij snel pakt de vis mijn aas en ik mep raak! Ik weet nog van een eerdere vangst dat de vis (ondanks dat het geen megabak is) enorm veel power kan ontwikkelen en ik ga dan ook direct vol in de TX2 Floater hangen om hem bij het dichte wier weg te houden. Het gaat maar nipt goed… 

Een heerlijk gespreid bedje in de vorm van een Tactical stalkmat. Nu de vis er nog op zien te krijgen!

Uiteindelijk ligt de goudklomp in het schepnet en kan ze op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Wat een koigevecht was dit, prachtig! Ik moet de koi lang ondersteunen voor ik haar kan loslaten om weg te zwemmen.

De (G)old One!

Ik merk dat de ouderdom heeft toegeslagen, maar gelukkig zwemt ze na tien minuten te zijn bijgekomen waggelend en uiteindelijk met ferme staartslagen en duidelijk geërgerd het dikke wier onder. Het ga je goed makker. Wat een gouden vangst! 

Tight lines!

Raymond Hakkert 


Ben je benieuwd naar de struinuitrusting van Raymond? Kijk dan deze video nog eens terug! Voor meer informatie over de Shimano gear bezoek je de website.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl