ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

The Right Bankstuff introduceert de PS69 Boilie

Favoriet Favoriet
The Right Bankstuff introduceert de PS69 Boilie

Er zijn al flink wat megasuccessen geboekt met de PS69 boilie van The Right Bankstuff. Na uitvoerig testen kwam deze nieuwe bol onlangs op de markt. In dit artikel is Wim Huggers, de bedenker van de bol, aan het woord. Dus ben je benieuwd naar het verhaal achter deze bol? Scroll dan snel verder!


Wim aan het woord: Je zult misschien wel denken: “Weer een nieuwe boilie op de markt!” En waarom dan een Squid boilie? In 2018 en 2019 werden er vele sessies gemaakt in het buitenland. Het water was een befaamd water in Polen waar mijn vrouw Wilma Manders en ik graag vissen. Toch miste ik wat tijdens deze sessies…

Ondanks het succes miste Wim nog iets in zijn visserij…

Kleurkeuze

Het ontbrak voor mijn gevoel aan een boilie wat betreft een bepaalde flavour en kleur. Het lag op mijn puntje van mijn tong, maar kwam niet direct in me op. Tot op het moment dat wij in Polen zaten te vissen en er veelal met roze bollen werd gevist, wat op mij zeer vreemd overkwam. Toch zijn de meeste van ons wel bekend met de kleuren, rood, geel en bruin.

Roze is mij wel bijgebleven vanuit de kinderjaren. Vooral van de tijd met de Milk & Icecream bolies. Dit triggerde mij dan ook om toch deze kant op te gaan. Vooral het oude roze sprak mij aan, waardoor de bekende High Visual afgeschreven kon worden. Dit moest net die doorbrekende eigenschap van de bollen zijn om het net iets anders te doen.

Dit moest de eigenschap zijn om het net iets anders te doen.

De flavour keuze voor de PS69

Na de kleur van de bol bekend moesten we met de flavours aan de slag. In mijn opinie kon er maar één flavour zijn die bij deze kleur past, namelijk de Squid flavour. Een flavour die nog niet in de range van The Right Bankstuff voorkwam. Althans, niet als basis uitgangspunt. In combinatie met negen andere ingrediënten en maar liefst zes triggers (vandaar ook de naam PS69) moet het wel een bijzondere bol worden!

Zo gezegd, zo gedaan. Op de terugweg van mijn sessie in Polen van eind 2018, kon ik het maar niet uit mijn hoofd zetten om deze boilie te gaan samenstellen. Het bleef maar aan mij knagen. Bij thuiskomst werden de spullen uitgeladen en werd er eens rustig nagedacht over de volgende stappen om te ondernemen. Het moest absoluut geen bolletje worden met wat flavour en een kleurtje, waardoor hij snel de markt op kan. Deze taferelen kennen wij bij The Right Bankstuff niet!

Kwaliteit, kwaliteit en nogmaals kwaliteit!

Kwaliteit, kwaliteit en nogmaals kwaliteit, dat is waar The Right Bankstuff voor staat. Dit uitgangspunt zou ook de doorslag moeten geven in dit bolletje. Na meerdere dagen piekeren wat er inhoudelijk allemaal in verwerkt moet worden, heb ik uiteindelijk het contact gelegd met Henk Kleine, de man achter The Right Bankstuff.

Henk Kleine, de man achter TRB, was gelijk enthousiast!

De verwachtingen werden overtroffen!

Henk was direct te spreken over de combinatie van kleur en flavour. Ook was hij direct enthousiast om hiermee aan de slag te gaan en te kijken of hij aan mijn eisen kon voldoen. Na enkele dagen kreeg ik dan ook al het telefoontje dat het recept klaar was. Telefonisch besproken we in korte lijnen de inhoud van de bol, waarop we direct een test batch hebben laten draaien van enkele honderden kilo’s. Zelfs de aasproducent was verbaasd over de combinatie van het recept. Iets wat hij nog niet eerder had gezien in de vele jaren van hun bestaan.

Al snel bleek de nieuwe boilie een gouden greep te zijn! Onder andere teamlid Ludovic Rubais had er veel succes mee.

Onze verwachtingen waren hoog. Het is niet niks om zo maar even een boilie als testbatch te laten draaien, terwijl je niet weet hoe dit gaat uitpakken. Door de vele ingrediënten was het een gewaagde actie, maar zowel Henk als ik hadden er alle vertrouwen in. Na ruim een week stond de testbatch klaar om af te halen. Vol verwachting werden de bollen opgehaald en werd het eerste blik op de bollen gelegd. Wat betreft structuur, kleur, ingrediënten, smaak en geur was de eerste batch direct perfect. We hadden onszelf overtroffen!

We hadden onszelf overtroffen!

Eerste testsessies

Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat deze batch gemaakt is. In de tussentijd hebben wij uiteraard niet stilgezeten met testen. De eerste sessies met deze bol werden gemaakt op een lokaal watertje in de late winter en het begin van de lente in 2019. De eerste sessie leverde ons (instant) meteen elf karpers op. Natuurlijk kun je hierbij spreken van een geluksfactor, tenslotte zijn niet alle dagen hetzelfde.

Niet alleen Wim, maar ook andere testvissers waaronder John Louckx zette de bol met succes in!

Een week later, zelfde water andere stek. Je gelooft het of niet, maar wederom in een sessie van nog geen 36 uur maar liefst 17 karpers op de kant mogen bewonderen, ongelooflijk! Het liep echt boven verwachting goed. Nadien hebben we nog diverse sessies gemaakt op diverse wateren. Na zes sessies hadden mijn vrouw en ik gezamenlijk al bijna 80 karpers in het net gehad! Dit waren enkel en alleen dag-nacht sessies, dus we hebben geen weken aan het water gezeten om deze aantallen te behalen. 

Ook Wim’s vrouw Wilma mocht een aantal vissen in het schepnet verwelkomen.

Mega sessie in Polen!

De zomer kwam eraan en de plannen werden gemaakt om de bol uitvoerig te gaan testen op het beroemde water Goslawice in Polen. We hadden zoveel vertrouwen in deze nieuwe bol dat we niets anders hadden meegenomen dan enkel en alleen de PS69 boilies. Ik zal niet uitvoerig ingaan op deze sessie, maar ook daar hadden we een top week. In totaal kwamen er 42 karpers op de mat en niet zomaar karpers. De grote jongens kwamen ook naar boven!

Er werden bizarre resultaten behaald met de PS69 bol!

Dat er daar één á twee karpers gevangen worden boven de 20 kilo in één week is de normaalste gang van zaken. Maar als je door de eigenaar, zijn secretaresse en parkwachter voorzien wordt van wat lekkers voor bij de koffie, door de organisatie persoonlijk benaderd wordt en gefeliciteerd wordt met het feit dat we binnen enkele dagen al karpers konden strikken van tussen de 20 en 23 kilo, dan spreekt dat boekdelen. Iets wat menig visser die daar tegelijk met ons aanwezig was niet snel zal vergeten.

Ook de grote vissen bleken het goed te doen op de PS69!

Europese competitie

Samen met Pascal Deckers heb ik de Europese competitie gedaan in Polen. Door deelname van achttien verschillende landen aan dit evenement was het ook toen een spannende week. Het gemiddelde van de drie zwaarste vissen lag ruim boven de 20 kilo, dit was een hele prestatie. Helaas wonnen we deze competitie niet en eindigden we als vijfde. Wel leverde die week mijn PB op van 25 kilo rond. Iets om nooit te vergeten!

Het gemiddelde van de drie zwaarste vissen lag ruim boven de 20 kilo.

Testsessie’s door teamleden

Inmiddels zijn de PS69 boilies al onder diverse teamleden verdeeld en ruimschoots getest door heel Nederland, Frankrijk, België en zelfs Tsjechië. Over was het resultaat uitmuntend en ook instant haalt menig teamlid zijn karper op het droge. Zelfs op de wateren die wat moeilijker zijn, een klein bestand hebben of een hoge dressuur factor hebben. Vanwege de inhoudelijke bestanddelen van de boilie is deze makkelijk verteerbaar. Als de karpers de bollen gevonden hebben, dan blijven ze onherroepelijk terugkomen en blijft de vis azen.

De nieuwe boilie heeft al door heel Europa voor fraaie resultaten gezorgd.

Voor nu rest mij eigenlijk alleen nog te zeggen; probeer de PS69 ook eens, het is een boilie waar ik voor 200% achter sta! Door meerder uitdeel acties aan de jeugd heb ik al menig glimlach op die jeugdige gezichtjes zien verschijnen.

Tot ziens aan de waterkant!

Wim Huggers


Benieuwd geworden naar het complete assortiment? Check dan eens de website van The Right Bankstuff en houdt hun Facebook en Instagram in de gaten!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl