ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tien KWO updates uit 2019 die het (nogmaals) bekijken meer dan waard zijn!

Favoriet Favoriet
Tien KWO updates uit 2019 die het (nogmaals) bekijken meer dan waard zijn!

De oliebollen worden uit het vet gehesen, hier en daar knalt al wat vuurwerk en het werken staat op een laag pitje. De Benelux maakt zich klaar voor kerst en oud & nieuw. Blik in de tussentijd nog eens terug op de onderstaande tien artikelen uit 2019, die het bekijken meer dan waard zijn!

Ook in 2019 verscheen er flink wat gave content op het openbare KWO!

2019 was wederom een fantastisch visjaar met veel mooie momenten. Talloze gave artikelen en video’s zijn er op KWO verschenen! Hoog tijd om terug te kijken naar een aantal toffe updates die in het afgelopen jaar op KWO werden gepubliceerd. Enjoy!

10. Bakken in de stadsjungle – Riviervissen met Rudy Lemmers

Als er iemand is die dikke vissen weet te vangen, dan is het Rudy Lemmers wel! Deze gedreven riviervisser heeft al talloze bakken weet te vangen en in dit artikel duikt hij het stadsleven in. Volg hem op dit gave avontuur, check het artikel hier!

Holy sh*t wat een kogelronde rivierunit is dit!

9. Tips voor het vissen in het najaar – Martin Post

Ook leerzame artikelen verschenen volop op KWO in 2019. Diverse bekende karpervissers deelden hun inzichten, zodat ook jij een betere visser kunt worden! In dit artikel vertelt Martin Post hoe hij zijn visserij in het najaar aanpakt. Keer op keer lijkt hij het voor elkaar te krijgen om succes te boeken, dus hoog tijd om een kijkje te nemen naar zijn tactiek. Lees het artikel HIER.

Martin Post heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd en dat is niet zonder reden!

8. Fish of a Lifetime: terug naar de Alpen met Joachim Stelma

Een item dat regelmatig verschijnt op KWO is ‘Fish of a Lifetime’. In deze rubriek vertellen vissers over een hele bijzondere vis die zij wisten te vangen. In deze editie volgen we Joachim Stelma, die één van de topvissen van een bekende Franse zandafgraving wist te vangen! Lees het artikel hier nog eens terug.

Door zijn gewicht was deze vis al bijzonder, maar de twotone kleuren maken het af!

7. Nog steeds single?! Dit zijn jouw voordelen!

Het is geen geheim dat we bij KWO van een geintje houden, dus toen het officieel Single’s Day was leek het ons een goed plan om eens wat voordelen op een rijtje te zetten voor de alleenstaande karpervisser. Nieuwsgierig geworden? Lees het artikel hier nog eens terug!

Het single leven heeft voor de karpervissers zo zijn voordelen!

6. Tips voor de lente – Deze fouten maakten wij in het voorjaar!

Het duurt nog even voor het zover is, maar dit artikel staat vol met wijze lessen over het vissen in het voorjaar. Van (andermans) fouten leer je immers het beste! Lees hier welke fouten René Treffers, Martin Post, Kevin Diederen, Rik Aldenkamp en Joachim Stelma maakten in het voorjaar, zodat jij dat niet meer hoeft te doen 😉

Vis het komende voorjaar op het scherpst van de snede door deze veelgemaakte fouten door te nemen!

5. Bakken van een Franse binnenzee – Tom de Maat

Mannen die wel van een uitdaging houden zijn Tom de Maat en zijn goede vriend Vu Phan. Sinds enkele jaren vissen zij op één van de allergrootste meren in Frankrijk, en niet zonder succes. Ga mee in dit gave artikel + video met ‘Island Sea by Tom de Maat’! Check ‘m hier.

De visserij is niet altijd even makkelijk, maar het uitzicht maakt een hoop goed!

4. Pionieren in de Balkan met Remco Akkermans

Naast Frankrijk is ook de Balkan steeds populairder geworden voor karpervissers in de Benelux. Iemand die een avontuur in Oost-Europa niet uit de weg gaat is Remco Akkermans. In deze blog vertelt hij over zijn trip en deelt hij ook een video van zijn avontuur!

Afreizen naar de Balkan om er op karpers te vissen: je moet het maar doen!

3. De simpele rig waarmee ik 70% van mijn vissen ving – Mark Hofman

Wat is er beter dan te leren van de meester zelf, a.k.a. Mark Hofman! Ook in 2019 trok hij talloze vissen over zijn netkoord, maar op welke rig boekt hij eigenlijk zoveel succes? In dit artikel (+ video) laat hij zien dat een rig helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn om effectief te zijn!

Simpel, maar méga effectief!

2. Nieuw wereldrecord gevangen op Euro Aqua: 51.2 kilo!

Het Hongaarse betaalwater Euro Aqua maakte de tongen weer flink los in 2019. Naast dat de allergrootste karper die ooit door een vrouw werd gevangen uit het water kwam (link), kwam ook de allergrootste karper OOIT gevangen dit jaar uit de put! Het gaat om dezelfde vis die in 2018 het wereldrecord op scherp zette, echter was ze nóg twee kilo zwaarder en woog ze een duizelingwekkende 51.2 kilogram. Lees hier nog eens alles terug van de vangst!

Het mag dan wel een betaalwatervis zijn, maar desalniettemin is dit een ongekende gigant!

1. Topspiegel van Bled – Laurens Opitek

Het artikel dat in 2019 het meest werd gelezen is het verhaal achter de topspiegel van het Sloveense Bled. Dit water heeft de afgelopen jaren de harten van talloze karpervissers doen smelten en ook Laurens Opitek kon het niet laten om het water te bezoeken. In deze Q&A vragen we hem over het vangen van de állergrootste vis van Bled: een spiegelunit van 29,2 kilo!

Deze vis zal bij veel karpervissers hoog op het lijstje staan!

We hadden dit artikel nog veel langer kunnen maken, maar voor nu is het goed geweest. Tijd om te genieten van de kerstdagen en van oud & nieuw! Vanuit KWO wensen we jullie allemaal een goed uiteinde, wees voorzichtig met vuurwerk en succes met ALLES wat jullie van plan zijn in 2019 😉

Team KWO

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl