ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tijgernoten zijn hot – Hét nummer 1 zomeraas!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Het is al jarenlang bekend dat het tijgernootje een waardevol aasje is. Toch lijkt het er wel eens op dat het ten opzichte van de boilie een ondergeschoven kindje is. Dat komt misschien omdat boilies er in ontzettend veel maten, geuren en kleuren zijn. Er is veel meer diversiteit ten opzichte van de tijgernoot.

Zo vist Mathijs (KWO redactie) graag als hij tijgers gebruikt!

Veel vissers hebben standaard een paar zakjes tijgers in de vriezer liggen of gebruiken maar wat graag de kant-en-klare tijgers uit de hengelsportzaken. Echter, nog niet iedereen is overtuigd van de vangkracht. Tijd om een aantal tijgernoten-liefhebbers aan het woord te laten. Zij vertellen in dit stuk uitgebreid over hun ervaringen en de verschillende manieren van inzetten.


SJORS VAN GORP – VERS EN OPVALLEND

Sjors heeft al voor diverse aasleveranciers gevist, maar de belangrijkste overweging voor hem is om met vers aas te vissen. Hij vist in Nederland op putten en kanalen, maar ook in Frankrijk bevist hij steeds vaker kanalen. Ook voor hem geldt dat hij voornamelijk met boilies vist, maar zijn geheime wapen naast de bollen zijn: Tijgernoten! De combinatie van verse bollen en verse tijgernoten heeft zijn visserij een stuk succesvoller gemaakt.

De combinatie van verse bollen en verse tijgernoten heeft zijn visserij een stuk succesvoller gemaakt.

Sjors vertelt: Het is in het voorjaar van 2011 als ik met mijn vismaat Jeffrey Brugman ons plan van aanpak zit te bespreken voor dat jaar. We zijn er al snel zeker van dat we tijgernoten gaan inzetten dat jaar. We houden van lekker voorvoeren als de watertemperatuur dat toelaat omdat we weten dat karpers dol zijn op het snoepen van die zoete nootjes.

Op de kanaaltjes zijn ze zo te zien ook dol op tijgernoten!

In dat vroege voorjaar is het echter nog verre van de ideale watertemperatuur en dus zoeken we naar een attractief aasje dat in het koude water karpers op de mat gaat brengen. We besluiten om aan de slag te gaan met ‘witte nootjes’. Witte tijgernoten  zijn geschilde noten. Deze zijn dus ontdaan van de schil en kleuren daardoor wit. Dit valt (onder de juiste omstandigheden) extra op en kan de vis prikkelen. Bij veel hengelsportzaken kun je witte tijgernoten kopen in een pot of ongekookt in zakken (even Googlen als je ze online wilt aanschaffen, aanbieders genoeg).

Witte tijgernoten: het proberen waard, zeker op donkere bodems!

De witte tijgernoten worden door ons 48 uur geweekt en het water waarin we weken wordt voorzien van geur- en zoetstof. Na het weken koken we de noten ruim een uur zodat ze strak komen te staan, volgezogen met alle toevoeging als extra attractie. Wij vissers blijven van alles proberen, maar onderschat nooit de kracht van verse tijgernoten zonder toevoeging!

Sjors vangt zijn vissen wel!

De volgende stap in de ontwikkeling van een super-attractieve tijgernoot was om, in navolging van de hi-visual boilie, een hi-visual tijgernoot te maken. We begonnen hier thuis mee te experimenteren en ik weet nog hoe de keuken eruit zag na de eerste keer… Na een half jaar zoeken naar de juiste verhoudingen konden we onze nootjes net zo fel maken als de fluo pop-ups die op de markt zijn. Een prettige bijkomstigheid, maar ook een vereiste van ons, was dat de nootjes niet schadelijk zijn voor de karpers.

" De gekleurde nootjes zijn niet schadelijk voor karpers! "

Al snel werden goede resultaten geboekt op de Hi-Visual nootjes en in 2013 ving ik zelfs mijn persoonlijk record spiegel op een rode Hi-Visual voorzien van een heftige fruit flavour. Ik heb het vissen met attractieve tijgernootjes absoluut als meerwaarde ervaren binnen mijn visserij en ik maak nog altijd graag een pot gekleurde nootjes als ik op pad ga.

Diverse bedrijven bieden kant-en-klare tijgernoten aan die gekleurd zijn óf die je zelf nog kan kleuren!

Het zijn geen tovernootjes, maar ze kunnen absoluut het verschil maken. De grote kracht van tijgernoten is mijns inziens dat geen enkel nootje hetzelfde is waardoor de vis er vertrouwd mee is en blijft!

Experimenteer ook eens met opvallende kunststof tijgernootjes. Deze kun je overigens perfect flavouren!


DENNIS WILLEMSMA – VEEL EN GROOTS

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook