ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tips voor een succesvolle winter – Deel 1

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

De winter is nu dan écht aangebroken. Voor de karpers en de meeste vissers betekent dit een rustige of zelfs rustperiode. Wanneer dit nodig is, is dit het moment om vistijd te verdienen voor later, door meer tijd in het bijzijn van je gezin of familie door te brengen. Ook kun je nu je visspullen op orde brengen of een berg boilies gaan draaien voor het aankomende seizoen.

" Mama wie is toch die man die in de keuken al die balletjes staat te koken?"

Vele onder ons, en daar hoor ik ook bij, moeten echter om wat voor reden dan ook een paar keer per week ‘een frisse neus halen’. Dat kan met het maken van een lange boswandeling, maar daar hebben we het hier natuurlijk niet over… 😉

wintertips-karpervissen-deel-1-sfeer

Nu moet ik bekennen dat ik de afgelopen 5 winters – om mezelf ‘uit te laten’ –  meer met lijken stond te smijten, achter oude wijven, krokodillen of groenjassen aanzat (beter vertaald; vissen op grote snoek), dan de door ons allen zo geliefde karpers.

Snoeken!

De afgelopen jaren is dat snoekvissen zo populair geworden dat ik de rust die ik juist in de winter aan het water zo waardeer steeds verder kan gaan zoeken. Elk weekend staan ze als een stel pinguïns hutje mutje in de grote snoekhavens te vechten voor elke meter (dubbelzinnig dan). Vorig seizoen verlangde ik dan plots weer meer naar het wintervissen op karper. Het ziet er in ieder geval steeds meer naar uit dat je als karpervisser ’s winters meer ‘je ding’ kunt doen dan als doodaasvisser.

wintertips-karpervissen-deel-1-snoek

Een dikke winterbeer. Geen karper, maar deze supersnoek was natuurlijk zeer welkom!

En laat ik dát nu zo waarderen in mijn hobby; in alle rust aan de waterkant vertoeven en af en toe een mooie vis vangen als beloning. Karper belagen in de winter heeft gewoon veel voordelen ten opzichte van andere seizoenen: De concurrentie zit meestal met de voeten op de kachel en de watersport ligt op zijn gat – waardoor het aan het water per definitie rustiger is. Bijkomend voordeel is dat de vis moddervet en prachtig gekleurd gegroepeerd ligt.

In alle rust van de koude genieten

Genieten in de winter hoef je niet perse aan de waterkant te doen 😉 Foto: Remco Akkermans & zoon.

Kortom, het is een kwestie van doorpakken, zoeken waar ze dan precies liggen en vissen zou je zeggen. Maar de koude trotseren lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het is puur een kwestie van blijven gaan, de knop om en doorzetten, wat gelukkig niet voor iedereen is weg gelegd, want dan zou het wintervissen zijn charme weer snel verliezen.

Welk type wintervisser ben jij? 

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1