ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Top 10 Pics – Bob Slot

Favoriet Favoriet
Top 10 Pics – Bob Slot

Bob Slot was ruim een jaar geleden de gelukkige winnaar van een Canon 750D bij een KWO winactie. Inmiddels is hij duizenden foto’s verder en geeft hij ons in deze Top 10 Pics een kijkje in zijn vissersleven! Ondanks dat hij zichzelf geen professionele fotograaf noemt waren wij behoorlijk onder de indruk van zijn foto’s. Kijk en geniet mee!


Bob aan het woord: Om te vertellen hoe ik bij fotograferen ben gekomen vond ik voor dit artikel wat te cliché en het is ook niet de kern van het verhaal. Ik ben geen professionele fotograaf en ondanks dat ik al een paar jaar met een spiegelreflex rondwandel ben ik nog steeds zoekende met de instellingen op mijn camera. Niet iedereen heeft dezelfde smaak op het gebied van fotografie en er zijn verschillende manieren om bepaalde momenten vast te leggen. In mijn optiek is het belangrijkste dat je een ‘goed gevoel’ hebt bij een foto. Als je het moment en je gevoel daarbij in een foto kunt vastleggen dan spreekt de rest vaak voor zichzelf.

Met het schieten van de juiste foto leg je een herinnering voor eeuwig vast!

Deze 10 plaatjes vormen eigenlijk een verzameling van karperavonturen uit 2016. Een druk en bewogen jaar waarin ik niet altijd stil stond bij mijn vangsten en bij momenten van geluk. Het overkwam me gewoon! Als ik nu de foto’s terugkijk beleef ik de momenten opnieuw en besef ik pas wat een gelukkig man ik ben om dit mee te mogen maken. Het vissen heeft mij al veel gebracht. Niet alleen het stukje ontspanning maar ook vrienden voor het leven en avonturen om nooit meer te vergeten.

De gewonnen camera is al op veel mooie plekken geweest en inmiddels zijn we gigabytes met materiaal verder 🙂

Ik geniet nog steeds van de foto’s die ik met de gewonnen camera schiet en die ik al heb kunnen schieten. Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze top 10 als ik dat zelf kan doen  🙂


Licht aan het eind van de tunnel

De winter heeft haar intrede gedaan en de vangsten worden schaarser. Toch roept de grootste binnenzee van Nederland mij om een poging te wagen onder deze barre, winterse omstandigheden. De poging is een obsessie die eindigt in een deceptie. Drie maanden blanken volgen, waarna uiteindelijk dit pareltje het lichtpuntje aan het einde van de tunnel werd.

Een ijskoude vangst!


Voorjaarszonnetje

In de eerste warme stralen van het voorjaarszonnetje begeven de vissen zich naar de paaigronden. De natuur geeft haar prijzen vrij in deze tijd van het jaar. Ik zit op de trekroute, op de eerste rij. In één momentopname liggen er 2 hengels op de kant en kan ik deze plaat schieten.

Dit zien we toch allemaal graag?


Plezier, passie en vriendschap

Een foto waar ik met mijn PB schub poseer en Erwin met een prachtige spiegel. Wat je niet op de foto ziet is dat beide vissen op elkaars hengel zijn gevangen. We vissen vis om vis (karper welteverstaan) en we zijn blij met elke vangst. Plezier, passie en vriendschap staan voorop. Dat we tegen deze prachtvissen aanliepen was een dikke vette bonus.

Dubbel plezier!


Set-up

Een set-up foto in een zuidelijk decor. Het begin van een zomertrip met heerlijke herinneringen.

Eén ding is zeker: met zo’n zonsopkomst is het genieten geblazen!


Liefde voor alle karpers

Het hoeven niet altijd bakken te zijn om kandidaat te zijn om op de foto te mogen. De kleinste vis van de zomerse trip wordt hier met liefde aan het water teruggegeven.

Na een liefdevolle kus mag deze rakker weer zwemmen!


De pot met goud

De eerste nacht op een groot stuwmeer, op zoek naar de pot met goud in een nieuw avontuur. ‘s Avonds konden we nog heerlijk genieten van het laatste warme avondzonnetje, terwijl we ’s ochtends vroeg geen hand voor ogen zagen door de dichte mist. Het zonnetje kwam maar moeilijk door de dikke mist heen en ondertussen sloegen de dauwdruppels met luid kabaal tegen de grond. Plots doorbrak een lichtpuntje de dikke mist, gepaard met schreeuwend gepiep. Voordat ik het wist was mijn maat op weg met de boot door de mist. Enkele minuten later schoot ik dit plaatje. Een momentopname van geluk!

Yeahhh buddy! Fish in the pocket!


Slapeloze nachten

“Cradeling what we care for.” Samen met mijn maatje Ben wisten we vorig jaar enkele topsessies te draaien. Slapeloze nachten van het drillen, met goed gevulde vissen. Dit leverde een plaatje van een serie schitterende vissen op, de foto hieronder is niet zozeer een grote vis, maar doet me wel zwijmelend terugdenken aan deze reeks sessies!

#hakkebar


Onbekend en onverwacht

In vervolg op de voorgaande foto ving ik deze vis tijdens dezelfde sessie. Totaal onverwacht en absoluut geen weet van dit soort vis op het betreffende stukje water. Onwetendheid is voor mij een must in mijn visserij. De spanning waarbij elke aanbeet DE aanbeet kan zijn. Een onbetaalbaar gevoel!

Een bak uit 2016!


Wakker worden in stijl

Het moment dat je wakker wordt langs een vredig Frans kanaaltje… De eerste zonnestralen laten het water roken en niet veel later volgt een aanbeet… #priceless Dit mis ik toch wel als ik naar de foto kijk. Maar tegelijk prijs ik mezelf gelukkig dat ik de foto heb om de herinnering op te kunnen halen  😉

Sweet memories!


Recept voor een productief weekend!

Opkomende storm, vlak voordat we de spullen op de stek hebben. Amper nadat we de laatste haring in de grond hebben geslagen gaat het los. We houden beiden onze pluutjes vast en kijken elkaar verbaasd en voldaan aan. Het mag ook nooit soepel verlopen. Negen van de tien keer het recept voor een productief weekend. En dat was het zeker!

Natuurschoon, en dat in de Hollandse polder!


Een maagdelijke parel

Welke foto’s de top 10 halen met een schijf vol foto’s van vorig jaar is altijd de vraag. Nu ik de foto’s aan het selecteren ben en terugblik op het vorige jaar, kom ik tot de conclusie dat ik een prachtig visjaar achter de rug hebt. Veel diversiteit in zowel vangsten, stekken en landen. Centraal in mijn visserij stond voornamelijk groot water, kanalen en een klein beetje rivier. De laatste foto is er één die ik jullie niet kon onthouden. Een prachtig maagdelijke vis in een decor van rust sluit de zomerse trip af.

De ultieme beloning voor al het pionieren!


Dit was mijn top 10 foto’s! Ik wil in het speciaal Helderse Biggen bedanken voor hun support en MTC Baits voor het top aas waarmee ik vele vissen heb mogen vangen, waaronder de karpers in mijn Top 10 Pics. Bedankt mannen!

Peace out!

Bob Slot

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl