ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Top 10 Pics – Niels van Vooren

Favoriet Favoriet
Top 10 Pics – Niels van Vooren

Onze blogger Niels van Vooren is één van de meest bevlogen karpervissers uit Vlaanderen. Echter, veel vistijd heeft hij (helaas) niet doordat hij als zelfstandig ondernemer en ‘family-man’ ook andere prioriteiten heeft. De beperkte vistijd zorgt er echter wél voor dat Niels dubbel zo hard geniet als hij aan de waterkant zit. Een ‘hobby binnen de hobby’ is het schieten van foto’s en in deze Top 10 Pics kijken we naar een serie foto’s die voor Niels extra betekenis hebben!


Niels aan het woord: Wellicht kennen jullie mij van mijn blogs op KWO, van ontmoetingen langs de waterkant of van mijn werkzaamheden voor Pro Line. Maar… wellicht hebben jullie nog nooit van Niels van Vooren gehoord 🙂 Om wat meer over mij en mijn visserij te laten zien ben ik blij dat ik een Top 10 Pics mag droppen op KWO. Immers: soms zegt een foto meer dan 1000 woorden!

Hier kan ik intens van genieten: even de hengeltjes in tussen al het werken door…

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden!

De afgelopen jaren heb ik met passie en plezier gevist op tientallen verschillende wateren. De laatste 2 jaren heb ik echter pas een ferme camera tot mijn beschikking. Vrijwel alle pics in deze update zijn dan ook van de afgelopen periode. Echter, ondanks dat mijn vistijd niet héél uitgebreid is heb ik toch een aantal foto’s geschoten waar hele mooie herinneringen aan kleven…

Eén van mijn mooiste vangsten ooit, deze plaat haalde de Top 10 net niet 😉

Afijn, genoeg geluld! Laten we gaan kijken naar mijn 10 mooiste / meest bijzondere foto’s 🙂


Eén laatste uithaal

De adrenaline giert door mijn lichaam. Bij de laatste uithaal weet ik het gevecht in mijn voordeel te beslechten en verdwijnt de schoonheid in de mazen van het net.

Die bekende, allerlaatste uithaal zorgt voor een flinke bak adrenaline!


Ghosts

Ghostkarpers als deze doen mijn hart elke keer sneller slaan. Wanneer ze op een openbaar water gevangen worden, en dus ongetemd zijn, is de vangst van deze bijzondere vis adembenemend mooi!

Karpers met een zogenaamd ‘ghost’ uiterlijk zijn altijd meer dan welkom!


Dier en natuur

Wanneer dier en natuur worden vereeuwigd in één  foto krijg je prachtige beelden zoals deze, waar ik veel belang aan hecht!

Soms zijn de omstandigheden perfect en krijg je het perfecte plaatje.


Terug in de onderwaterwereld

De strijd is gestreden en de platen zijn geschoten. Het is tijd om onze gevinde vriend terug toe te vertrouwen aan de wonderlijke onderwaterwereld, bij de rest van haar prachtige inwoners!

Het teruggeven van de vrijheid is altijd een prachtig moment in de visserij.


Grootvader en leermeester

Mijn twee grote liefdes vereeuwigd in één foto, namelijk mijn grootvader/leermeester en mijn passie karpervissen. Beiden worden omringd door een prachtig wolkendek, wat het plaatje compleet maakt.

De leermeester van Niels’ passie is perfect vastgelegd in deze sfeervolle foto!


Zonsondergang

Het schouwspel bij zonsondergang. Waar je wacht op die eerste aanbeet die het carbon doet kraken en de hengel hoepelrond trekt. Heerlijke momenten!

Iedere karpervisser kent dit moment. Zal de hengel uit de steunen worden gerost?


Pure schoonheid

Verscholen tussen eeuwenoude waterkronkels ving ik deze schoonheid. En dat terwijl ik omringd werd door het mooiste wat moeder natuur ons biedt!

Oef, wat een plaatje! Zo vangen we ze maar al te graag!


Close-up

Close-up of van veraf, wanneer de schoonheid van de karpers zich blootstelt aan de wereld, worden wij karpervissers ontroerd door het fantastische uiterlijk dat deze vissen kunnen vertonen!

Karpers kunnen soms een oogverblindend mooi uiterlijk vertonen!


The perfect place

The Perfect Place… Eén van mijn mooiste uitzichten ooit waar vriendschap, natuur en geluk een driehoek vormden. Zaken die voor mij altijd met elkaar verbonden zijn!

Vriendschap, natuur en geluk. Dit plaatje voegt alles samen!


Thuiswater

Mijn thuiswatertje. Een vergeten glorie die door de jaren heen steeds meer van de voorpagina is verdwenen. Gelukkig maar, want hier vind ik de nodige rust die mijn intensieve leven in balans houdt!

Niels’ thuiswater is een plaats die zijn drukke leven in balans houdt!


Zo, dit waren mijn 10 mooiste foto’s. Hopelijk heb ik jullie kunnen vermaken met de pics én de bijbehorende teksten. Voor nu wens ik iedereen een succesvolle nazomer en een goed najaar. Tot aan de waterkant of op een beurs!

Niels van Vooren

Jong, gedreven en kundig: dat is Niels van Vooren in een notendop. Voor KWO gaat deze Oost-Vlaming zijn avonturen aan en rond de waterkant op (digitaal) papier vastleggen. Tactiek, techniek en mooie vangsten in binnen- en buitenland zullen voorbij komen in zijn schrijfsels! Houd het in de gaten!