Topfilmpjes: Vakantievissen met Alan Blair, mega karpers met Team Korda en meer

Favoriet Favoriet
Topfilmpjes: Vakantievissen met Alan Blair, mega karpers met Team Korda en meer

Sinterklaas zet weer koers richting Spanje, de kerstboom neemt weer plaats in de woonkamer en de karpers raken in hun wintermodus. Niets is dus zo lekker om op deze natte vrijdag neer te ploffen op de bank en te genieten van enkele toffe karperfilmpjes. In onderstaande update schotelen we jullie maar liefst 4 suggesties voor. Veel kijkplezier!


Alan Blair viert vakantie in stijl!

Zomervakantie, een bus vol met visspullen, je dochters op de achterbank en een volle tank benzine… Volgens Alan Blair dé ingrediënten voor een perfecte gezinsvakantie. Afgelopen zomer vertrok Alan samen met zijn gezin richting het vaste land om een heerlijke vakantie te combineren met een paar dagen vissen.

Dacht je dat alleen Alan in is voor een potje vissen? Mooi niet! Alan’s dochters gaan inmiddels graag mee en zijn niet vies van een flinke karper!

De bestemming van de vakantie was het prachtige Fishery Steffan in Oostenrijk. Aan de oevers van de rivier staan een aantal luxe huisjes die perfect zijn om samen met je gezin het vissen en vakantie vieren te combineren. ’s Nachts vissen en overdag leuke dingen doen met het gezin; volgens Alan kon de vakantie niet beter! In onderstaande video bekijken jullie hoe de vakantie is verlopen:


Tips, technieken en grote karpers in Thinking Tackle van Korda

Onze vrienden van het Engelse Korda zijn lekker op dreef! Afgelopen week verscheen namelijk het laatste deel van hun populaire serie Thinking Tackle online. Waar het jaren geleden begon op DVD, zijn de diverse delen nu online te bekijken via het YouTube kanaal. In het laatste deel volgen de camera’s o.a. de Sales mensen van Korda als zij op het schitterende Trois Iles vissen en proberen om de moeilijk vangbare karpers op de kant te krijgen.

Als er zo’n vuurlinie aan camera’s op je gericht is, weet je dat je iets speciaals hebt gevangen!

Tijdens de 40 minuten durende video bekijk je niet alleen de meest gave en grote karpers, want de vissers dan ook een hoop handige en bruikbare technieken uit de doeken die jij in je eigen visserij kan gebruiken. De video check je hieronder:

Naast karpers worden er ook de nodige…

…rigs, systemen en tactieken haarfijn uitgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=jsVt6-bnpY4

Heb je genoten van deel 2 en wil je genieten van nog meer karpergeweld? Check dan ook het eerste deel van de Korda sessie op Trois Iles. Ook hier komen enkele grote vissen op de kant, waaronder een monsterschub voor één van de vissers!

https://www.youtube.com/watch?v=3lTJOH6DAQs


Target volschub en dikke schubkarpers – DWFishing team

Nu de winter toch echt om de hoek komt kijken, is het een mooi moment om terug te blikken op een heerlijke herfstsessie van de mannen van DWFishingTeam. Na maar liefst vijf jaar tijd kwam eindelijk een langverwacht target op de mat!

Jullie zagen ‘m al in de header: deze supergave volschub die bij Wietze op de mat kwam!

Helaas zat het ook tegen: dé topvis van het water werd tijdens dezelfde sessie verspeeld. Ondanks dat was het een sessie om nooit meer te vergeten. Diverse andere bazige vissen kwamen nog wel op de kant!

Niet alleen Wietse wist succes te boeken tijdens de herfstsessie!

Uiteraard hadden de strijders een filmcamera mee en het resultaat van deze succesvolle sessie kunnen jullie hieronder bekijken:


Groot water vissen met Mark Pansar

Zoals de bovenstaande titel het al verklapt, is Nash baas Mark Pansar aan de slag gegaan op een groot water. Een bruut meer in België is het decor voor een lekkere sessie waarin Pansar op jacht is naar een fraaie karper. Hoe hij dit aanpakt en welke tactieken hij inzet is feilloos in beeld gebracht door camerabaas Marco Tetteroo.

Op groot water is een boot vaak een must!

Een pareltje van ‘de grote plons’.

Mark deelt flink wat tips over klein aas, het vissen van de daguren en nog véél meer. 100% garantie dat vrijwel iedere visser iets kan leren van deze video! Let’s go!


Bonus: 24 uur kanaalvissen met Roelof Schut

De Benelux ligt er BOMVOL mee: kanalen! Honderden kilometers kanaal liggen er op jullie te wachten in Nederland en België. Ondanks deze oneindige bron van visstekken kiezen veel karpervissers voor afgesloten wateren.

Eeuwig zonde, kanaalvissen is het mooiste dat er is!

Aldus Roelof Schut. Deze bevlogen visser is werkelijk verslingerd aan het bevissen van kanalen en dat was voor onze eigen Michiel Pilaar een goede reden om mee te gaan met deze Fox consultant.

Door de jaren heen wist Roelof veel mooie karpers uit de kanalen in het Noorden des lands te toveren.

Het doel van dit etmaal vissen: een gezellig nachtje spenderen op een kanaal in Drenthe en gaandeweg de sessie wat nuttige tips bij deze rasvisser lospeuteren… Veel kijkplezier!


Dit waren ze weer: de leukste karperfilmpjes van afgelopen tijd! Heb je zelf een mooie video gemaakt of heb je een tip voor ons? Stuur dan een mailtje naar info@karperwereld.nl en wie weet zie jij jouw video terug op KWO.

Vangse!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl