ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Topsessie Ontrafeld: Nederlandse parels in Coronatijd – Erik Korner

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Tijdens de lockdown zijn Erik Korner en vismakker Lex van den Acker zich noodgedwongen gaan richten op Nederlandse wateren. Het doel voor beide heren was om Nederland echt te gaan ontdekken en waarderen als visland. In dit artikel nemen de mannen jullie mee naar een topsessie en delen ze hun aanpak zodat jij er ook van kan leren! 

Dat Nederland een prachtig visland is, heeft deze sessie wel bewezen.

Denken in oplossingen

Erik & Lex aan het woord: De gedachten om eventjes een blafeind naar Frankrijk te rijden om een goede sessie te beleven is in het afgelopen anderhalf jaar wel veranderd. Niemand had verwacht dat je opeens niet meer richting het buitenland mocht. Aan de ene kant maakte dit de keuze om Nederland te gaan ontdekken een stuk makkelijker. Een andere keuze was er immers niet. Nu was het echt tijd om Nederland eens goed als visland aan te pakken. Eigenlijk zoals we normaal ook de Franse wateren zouden aanpakken.

Obstakels zoals takken en lelies in combinatie met ondiepere zones zijn voor Erik en Lex “the place to be” in het voorjaar.

Kijken op Google maps, hier en daar wat informatie vragen aan locals en uiteraard veel observeren zijn heel belangrijke zaken. Het grote voordeel was dat alles binnen redelijke afstand van onze woonplaats lag, dus er werden meerdere wateren bezocht. 

Voorbereiding sessie

Voorbereiding is het halve werk zeggen ze. Maar dit is echt zo… Het is ook een stukje vertrouwen creëren voor jezelf. Als we bijna zeker weten dat de vis ligt waar wij denken dat ze liggen, voelt het altijd een stuk prettiger om deze plek aan te voeren.

Voeren is ook gewoon vertrouwen opbouwen…

Het ritueel van observeren en voeren werd een aantal keren herhaald. Waar de meeste vissers niet de moeite zouden nemen om elke keer een rubberboot op de blazen, je auto weg te zetten, te voeren en alles vervolgens weer terug de auto in te janken, deden wij dit wel. Het gevoel van “hard work pays off” zit altijd in ons hoofd. We hadden een weekend voor ogen waarbij er een weeromslag zou gaan plaatsvinden. Lage luchtdruk en de temperatuur tien graden kouder. Kassa natuurlijk! 

Lex met een prachtig, hoog gebouwde Nederlandse schub!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1