ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Topsessie Ontrafeld – Tactieken bijschaven op een lastig Nederlands kanaal – Jelmer Simmes

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Op sociale media, in magazines en op de diverse karper websites worden bijna dagelijks succesverhalen gedropt. Berichten als “Vier veertigers in een week” of “Eindelijk mijn targetvis in het netje” zijn supertof om te lezen maar zou het niet leuk zijn om te weten HOE deze resultaten tot stand zijn gekomen? 

In de Community rubriek ‘Topsessie Ontrafeld’ vragen we vissers naar de gebruikte strategieën, leerpunten en fouten die zijn gemaakt in de aanloop naar (en tijdens) hun successessie. Het lezen over mooie vangsten is immers gaaf, maar er óók wat van leren is natuurlijk helemaal leuk (en nuttig). 

Jelmer neemt ons in deze ‘Topsessie Ontrafeld’ mee naar het ‘dode stuwvak’.

In deze splinternieuwe editie van ‘Topsessie Ontrafeld’ vertelt Jelmer Simmes ons meer over het vissen op ‘het dode stuwvak’ van een kanaal in de buurt. Jarenlang investeren in vistijd bezorgde hem uiteindelijk enkele mega fraaie vissen!


Eeuwige liefde

KWO: Kun je eerst vertellen naar welke sessie je ons mee terug gaat nemen? Welk watertype, je historie met het water en welke periode van het jaar was het? 

Jelmer aan het woord: Sinds 2013 ben ik verknocht geraakt aan de oneindigheid, onvoorspelbaarheid en het mysterieuze karakter van een kanaal in de buurt van mijn woonplaats. Eigenlijk is het een gekanaliseerde rivier en ik kan we zeggen dat ‘zij’ me keer op keer weet te triggeren. Zo ook in 2020 dus besloot ik om dit jaar weer flink uit te pakken. Het kanaal bestaat uit verschillende stuwvakken met, zoals gewoonlijk, elk een eigen bestand aan vis. Dit jaar zette ik mijn zinnen op het ‘dode stuwvak’.

Tientallen nachten blanken is hier niet gek…

Dit sluisstuk kenmerkt zich simpelweg door een bikkelharde visserij: tientallen nachten blanken is hier niet gek en factoren zoals stroming en scheepvaart kunnen je visserij flink verzieken!

Jelmer’s liefde voor sloten, kanalen en rivieren kent geen grenzen! Zo viste hij véél op de smalle beekjes die diep verscholen in de Achterhoek liggen.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1