Topsessie op het thuiswater – Drie tips om het maximale uit jouw visserij te halen – Teun Ponjee

Na een drukke tijd kon Pro Line teammember Teun Ponjee eindelijk weer naar de waterkant. Het werd een sessie die hij niet snel meer zal vergeten! We kunnen al verklappen dat er meerdere dertigers op de kant kwamen… Hoe de sessie verliep en hoe Teun dat voor elkaar heeft gekregen lees je hieronder!

Teun kon de weegklok haast niet geloven: wat een topsessie!

Teun aan het woord: Graag neem ik jullie mee naar een recente sessie op mijn nieuwe thuiswater. Na een lange tijd van school en stage was het eindelijk tijd om de spullen bij elkaar te pakken. Overdag ben ik nog even langs Pro Line gereden, heb ik gezellig een praatje gemaakt met de rest van de Pro Line familie en even wat verse boilies opgehaald. De volgende dag was het zover!

Na een lange tijd van andere verplichtingen was het tijd om weer een sessie te vissen.

Aankomst

Bij aankomst zag ik helaas dat de stek die ik in gedachte had bezet was… Niets aan te doen natuurlijk! Daarom besloot ik om even een kijkje te nemen bij een andere stek. Hier zag ik al snel een aantal vissen springen en de adrenaline schoot mijn door mijn aderen. Snel liep ik terug naar de auto om de spullen te pakken en deze op te zetten. Nadat dit gedaan was werd het tijd om de rigs te positioneren. Toch even met een wartelloodje geworpen om zeker te zijn dat de stekken wiervrij waren. Zoals ik had verwacht waren de stekken schoon. Na het ingooien van de hengels heb ik ongeveer drie kilo boilies verspreid met de werpbuis. Alles lag perfect gepresenteerd en ik was klaar voor een aanbeet!

De hengels liggen in, dus nu is het wachten geblazen op de eerste aanbeet!

Eerste actie

Na het avondeten was het tijd voor zonsondergang en wat voor n… Over het gehele water sprongen en draaiden er vissen. Het vertrouwen was daardoor erg hoog, want als de vissen springen verbruiken ze energie en hebben ze voedsel nodig. Alleen was de vraag: “Wanneer zullen de karpers over de stekken trekken?” Het antwoord was al snel duidelijk, want net voordat ik op mijn bedchair ging liggen kreeg ik een aanbeet op mijn linkerhengel. Ik schoot mijn waadpak in en pakte de hengel op. De vis was al snel bij de obstakels weg en zwom het midden van het water op. Na een stevige dril wist ik de vis te landen en lag er een prachtige schub in het net! Net voordat het donker was kon ik de vis op de gevoelige plaat vastleggen.

Het duurde niet lang of Teun had de eerste vis al op de mat.

De donkere uren

Ondertussen was het al donker geworden en was het tijd om de hengel opnieuw uit te gooien. Voor de zekerheid had ik een PVA Bomb van Pro Line aan de rig gedaan. Nu wist ik namelijk zeker dat de rig n niet in de war zou liggen n de haak mooi schoon lag. Het was tijd om de ogen te sluiten, hopend op een paar fluiters die nacht…

Met de PVA Bombs creer je eenvoudig attractie op je stek en voorkom je het in de war gooien van je rig!

Rond een uur of twee werd ik gewekt door een aantal piepjes. Zonder enige twijfel deed ik mijn waadpak aan en pakte ik de hengel uit de steunen. Gelijk voelde ik contact met de vis. Na een dril van ongeveer tien minuten was de vis veilig geland en lag er een lange schub in het net. Ondertussen hoorde ik een aantal vissen springen en besloot ik om nog een kilo boilies te verspreiden over de stekken in de hoop op nog meer actie. Voordat ik weer een oog dicht kon doen liep de volgende hengel af. Opnieuw weer een zelfde slag vis als de vorige@

Een mooie spiegel die Teun s nachts wist te vangen!

Een ochtend met een goud randje

Zes uur in de ochtend was het tijd om de vissen van de nacht op de foto te zetten. Na enkele foto?s gemaakt te hebben kregen de vissen hun welverdiende vrijheid terug. Ik had nog een paar uurtjes de tijd, dus werden de hengels nog even opnieuw ingeworpen. Daarna was het tijd voor een ontbijtje en genoot ik na van de succesvolle nacht. Daar kreeg ik echter niet lang de tijd voor, want voordat ik het wist liep mijn rechterhengel af. Piep piep… “Oh nee, de linkerhengel die tegen de takken aan lag liep ook af!” Snel werd de rechterhengel terug op de steunen gelegd met de slip zo dat de vis een beetje lijn kon nemen. Ik pakte de linkerhengel op en ik voelde al direct dat dit een grotere vis was.

De eerste dertiger van de sessie, een mooie schub voor Teun!

Na een heftige dril van een kwartier lag de vis veilig in het net. Tot mijn verrassing zat de vis van de rechterhengel er ook nog aan! De vis wist ik al snel onder de top te krijgen, maar toen moest ik toch nog een keer kijken… Aan het einde van de lijn zat een stokoude spiegel! Ik stond te trillen, maar gelukkig kon ik ook deze vis landen. Niet te geloven! Twee 17 kilo+ vissen in amper een half uur tijd. De vangkracht van de V-Activator van Pro Line bewijst zich keer op keer. Beide vissen werden snel op de foto gezet en kregen hun vrijheid terug. Niet normaal, wat een sessie!

De stokoude spiegel die “even” vijftien minuten moest wachten #chaos 😉

Balans opmaken

Na een geweldige sessie wat het tijd om op te gaan ruimen. De hengels liet ik nog even in liggen, want je weet het maar nooit. Bijna alles was op geruimd behalve de hengels. Letterlijk in de laatste minuten liep mijn rechterhengel nog af en wederom voelde het goed aan. De vis ging er met volle power vandoor en zwom uiteindelijk het wier in. Gelukkig kreeg ik de vis veilig uit het wier naar de kant toe. Door de hoeveelheid wier kon ik niet zien wat er precies aan het einde van me lijn hing. Eenmaal de vis geschept zag ik dat het een serieuze schub was. Snel de weger weer uit de tas gehaald en uiteindelijk klokte deze 16,7 kilo! Wat een einde van de sessie…

De afsluiter van de onvergetelijke sessie van Teun!

BONUS: Drie tips die ervoor zorgde dat Teun bleef vangen!

Er zijn drie onderdelen waarvan ik denk dat ze me deze sessie succes hebben gebracht. Ik heb ze hieronder opgesomd in drie tips, dus doe daar je voordeel mee!

Met de tips hieronder kan ook jij een topsessie beleven!

Tip 1: Locatie

Locatie is n van de belangrijkste punten om succesvol te zijn in je visserij. Zit er geen vis in de buurt, dan heb je ook niets aan een altijd prikkende rig of het haakaas waar je vertrouwen bij ligt. Loop eerst een rondje om het desbetreffende water en speel dan in op de situatie.

Heb je een locatie gevonden? Begin dan met een slimme voerstrategie!

Tip 2: Voeren

Begin niet meteen met het storten van voer. Ik hou er zelf van om langzaam een voerstek op te bouwen. Naarmate ik actie begin te krijgen gaat er beetje bij beetje wat meer voer ter water. Op die manier kun je haast niet teveel voeren!

Zoeken, voeren en kansen spreiden. Die drie factoren leverde Teun enorm succes op!

Tip 3: Verspreiden

Verspreid je kansen. Ga niet met al je hengels op een hotspot liggen vissen, want rust en vertrouwen is erg belangrijk op een stek. Door verspreid te vissen kan je ook sneller een beeld krijgen van waar de vis zich ophoudt en daar dan eventueel op inspelen.

Bedankt voor het lezen van mijn artikel!

Teun Ponjee


Volg Teun ook op Instagram voor nog meer vangsten en avonturen! Meer informatie over het Pro Line aas vind je op de website.

Bekijk ook