TOPVIDEO: Bakken van een Franse binnenzee – Tom de Maat

Favoriet Favoriet
TOPVIDEO: Bakken van een Franse binnenzee – Tom de Maat

Mannen die wel van een uitdaging houden zijn Tom de Maat en zijn goede vriend Vu Phan. Sinds enkele jaren vissen zij op één van de allergrootste meren van Frankrijk, en niet zonder succes! Gelukkig hebben ze alles vastgelegd op foto en film en kunnen jullie meegenieten van zeer fraaie beelden! Ga mee op avontuur met ‘Inland Sea by Tom de Maat’. 

Dit wil je! Dikke schubs van een MEGA meer.


Tom de Maat vertelt: De mensen die mij een beetje volgen op Instagram weten dat ik de afgelopen twee jaar mijn tanden heb gezet in één van de grootste meren van Frankrijk. Hierbij werd ik vergezeld door mijn goede vriend Vu Phan. We vertrokken goed voorbereid naar dit onvoorspelbare giga-water. Tijdens de verschillende reizen naar dit meer bleek echter dat het vangen van vis hier niet vanzelf gaat. Deze uitdaging en het jagen op het onbekende zorgt ervoor dat wij telkens terug komen. In dit korte sfeer filmpje nemen we jullie mee terug naar onze laatste sessie.

De uitdaging en het jagen op het onbekende zorgt ervoor dat wij telkens terug komen.

De eerste vijf dagen vingen we helemaal niks. De moed zakte ons in de schoenen, omdat we vorige keer ook maar een hand vol vissen vingen. Dagelijks voerden we verschillende stekken aan en verkasten we kilometers door weer en wind. We gaven echter niet op. Alleen het hoogst nodige materiaal werd meegenomen om zo mobiel mogelijk te vissen en snel in te kunnen spelen op de situatie. Dit bleek de sleutel tot succes.

De moed zakte ons in de schoenen, omdat we vorige keer ook maar een hand vol vissen vingen.

Na dagen zoeken streken we neer op een stek die theoretisch gezien ongunstig leek. Achteraf bleek de theorie niet juist en zaten we op goud. Zo wisten we tijdens de laatste vijf dagen van de sessie nog twintig vissen te vangen. De aanbeten van zowel karpers als kopvoorns kwamen vooral ’s nachts, wat ons aardig begon op te breken na drie dagen. Doordat we tot wel 500 meter uit de kant visten nam elke aanbeet aardig tijd in beslag dus je kunt wel raden hoeveel slaap we hadden in deze week.

De aanbeten van zowel karpers als kopvoorns kwamen vooral ’s nachts, wat ons aardig begon op te breken na drie dagen.

Onze vriendschap werd hierdoor behoorlijk op de proef werd gesteld maar heeft gelukkig stand gehouden ;). Uiteindelijk hebben we de écht zware vissen nog niet gevangen, maar we hebben wel lekker ons ding kunnen doen en genoten van deze grote uitdaging. Veel kijkplezier!

Tom de Maat


Wil jij op de hoogte blijven van de vangsten van deze avonturiers? Volg Tom en Vu Phan dan op Instagram waar ze regelmatig mooie plaatjes posten! 

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl