ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

TOPVIDEO: Just making memories – Bart en Teun hakken in Frankrijk

Favoriet Favoriet
TOPVIDEO: Just making memories – Bart en Teun hakken in Frankrijk

Bart Vloet en Teun van de Laar, Pro Line mannen van het eerste uur zijn afgelopen najaar in Frankrijk wezen hakken op een voor hen totaal onbekend water. Dat deed ze besluiten om in het voorjaar van 2019 terug te gaan, dit keer mét filmcamera’s. De sessie verliep uitstekend en heeft een mooie video opgeleverd: Just making memories.


Teun aan het woord: Eenmaal eind oktober 2018 is het zover; Een onbekend Frans stuwmeer wordt als ongewillig slachtoffer uitgekozen en na het inladen van de auto rest alleen nog de aankomende kilometers. Na een flinke rit komen de eerste zonnestralen als warme pijlen langzaam door het wolkendoek via de vooruit naar binnen. Het avontuur is begonnen!

Recap eerste sessie

De eerste drie dagen waren een zeer taaie sessiestart, na heel (ver) en veel varen, sjouwen en voeren bleef het op een paar brasems na stil. De tijd tikte langzaam weg waardoor we inmiddels al halverwege de sessie waren! Knopen werden doorgehakt en niet veel later kwamen we aan op een voor ons totaal onbekend water. Er hing een ‘’Carpy sfeer’’, maar er stond wel extreem veel wier! Vermoeid en verslagen dachten we: ‘Wat zou hier rondzwemmen, hoe gaan we ze hier bij een aanbeet uit het wier krijgen en zit hier überhaupt wel karper?’

Al filosoferend over hoe de hengels gepositioneerd zijn en wat voor bestand aan karper er zou zwemmen krijgen we een piep op Bart zijn rechter hengel.. met gespitste oren luisteren we vanuit de bivvy of de delkim zijn meest geliefde toon doorzet.

De nachten die volgden hadden we weinig slaap, en bij het opruimen werd één ding duidelijk… hier komen we terug!

Een ding is zeker, hier komen we terug!

Terug in het voorjaar

Het is inmiddels april 2019. Ik open mijn ogen en spring uit bed, ik kijk op de klok en zie dat Bartje over een uurtje al weer voor de deur staat! We hebben twee dagen om ons plan te volbrengen, daarna gaan we hoe dan ook door naar een volgend water, ook hier hebben we geen concrete informatie over dus het blijft een gok! Eens kijken of we kunnen doorgaan met waar we afgelopen najaar gebleven waren…

Met een hele mooie reeks vissen van twee verschillende wateren tot hoog in de 40 pond hebben we absoluut geen recht tot klagen. Het was een sessie om nooit te vergeten! Natuurlijk worden er al weer nieuwe plannen besproken, en terwijl jullie dit lezen zijn er intussen al weer een paar succesvolle missies uitgevoerd ;).

Stay tuned.. I’m just making memories!

Teun van de Laar


Voor meer gave video’s van de Pro Line mannen abonneer je jezelf op hun Youtube kanaal. Bart heeft ook een eigen kanaal, die check je hier.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl