Topvideo: Karpervissen in de UK met Chris de Clercq

Favoriet Favoriet
Topvideo: Karpervissen in de UK met Chris de Clercq

Afgelopen najaar stond er weer een bijzondere trip gepland voor Fox consultant Chris de Clercq. Een trip waarvan iedereen wist dat het extreem moeilijk ging worden. Frankrijk, Spanje, de Balkan, iedereen moet bij een vistrip vaak aan deze landen denken. Chris bewandelde echter een andere route en bezocht de wateren die voor hem zeer speciaal zijn: de day ticket lakes in Engeland. Bekijk nu hoe hij deze trip heeft beleefd.


Chris aan het woord: het was eind oktober toen Fox man Hugo van Gelder aanbood om een kerstspecial te gaan opnemen. We begonnen meteen te brainstormen over waar we dat konden doen, want we wilden iets bijzonders! Geen Frankrijk dus, en aangezien ik al jaren gefascineerd was over de wateren in Engeland besloten we daarheen te gaan. Een heel andere visserij, zéker voor ons als Europese vissers. De day ticket complexen hebben allerlei regeltjes en beperkingen die we in België normaliter niet kennen.

Voor een pareltje als deze gaat Chris graag op avontuur.

De eerste nachten vissen we bij Linear Fisheries op het bekende Saint Johns Lake. We hadden het niet slechter kunnen treffen want de sessie begon in een week dat het nét winter was geworden in Engeland. Nachtvorst en een ijskoude wind, brrr. Toch wisten ik een aantal fraaie vissen buit te maken. Wat bleek, ik moest m’n eigen ding blijven doen, maar zeker niet de lokale wijsheden negeren.

Een tip: negeer nooit de lokale wijsheden!

Het tweede day ticket complex was die van Yately, ook een zéér befaamde locatie met een rijke historie. Het meer waar wij neerstreken was het beroemde Sandhurst Lake. Met zo’n 400 karpers op slechts tien hectare water zou je zeggen dat dat toch niet al te moeilijk moest zijn? De realiteit van het Engelse vissen is echter anders en blanken is er eerder regel dan uitzondering. Ik kan jullie nog veel meer vertellen, maar kijk liever gewoon de prachtige film die wij er geschoten hebben! Enjoy 🙂

Tot snel!

Chris de Clercq


Chris de Clercq schrijft vaker mooie stukken voor KWO. Wil jij méér van deze fanatieke visser? Lees dan bijvoorbeeld eens zijn laatste artikel over wintervissen