TOPVIDEO: Karpervissen op betaalwater De Koperen Plas met Willem Kwinten

Favoriet Favoriet
TOPVIDEO: Karpervissen op betaalwater De Koperen Plas met Willem Kwinten

Willem Kwinten en zijn vismaat Jop visten afgelopen zomer een bloedhete sessie op De Koperen Plas en schoten er deze te gekke karperfilm. 


Bas van Klaveren van The Carp Specialist over De Koperen Plas: Op zo’n 10 autominuten ten noorden van Zwolle torent ‘De Koperen Hoogte’, een 55 meter hoge voormalige watertoren, op aan de rechterzijde van de A28. Een markant en niet te missen gebouw. Aan de voet van de watertoren ligt ‘De Koperen Plas’, een zand- en grindafgraving van zo’n 8 hectare groot.

Voorheen werd er rondom het water gegolfd en was de visserij strikt verboden en alleen toegankelijk voor intimi van de eigenaar. Het aanwezige originele karperbestand met uitschieters tot 26,6kg is uitgebreid met een prachtig bestand aan snelgroeiende spiegelkarpers en vanaf 2016 is het roer omgegaan, en presenteren wij u met trots het karperdomein ‘De Koperen Plas’!

Deze video is zonder twijfel één van de mooiste video’s ooit gemaakt op onze wateren. Sit back and enjoy!

Namens The Carp Specialist,

Bas van Klaveren


Wil je meer weten over de Koperen Plas? Lees dan deze BTW Revealed van Thimon Dokter.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl