Topvideo: Vlasveld & Braam jagen op Nederlandse bakken op Carpfarm Lake

Favoriet Favoriet
Topvideo: Vlasveld & Braam jagen op Nederlandse bakken op Carpfarm Lake

Onlangs reisde Peter Vlasveld en zijn maatje Jan-Willem Braam af naar het noorden van Nederland om een nieuw betaalwater te bevissen. Na jarenlang privé water en als syndicaat bevist te zijn is ‘Carpfarm Lake‘ nabij Groningen opengesteld om te bevissen. Een prachtige afgraving van 10 hectare met kraakhelder water en een gruwelijk bestand aan karper…

Met 42 pond kunnen we wel spreken van een ekte ekte Nederlandse BAK!

De mannen van PB Products slaagde erin om tijdens hun trip enkele mooie vissen te vangen. De gehele trip heeft Peter verfilmd in onderstaande video. Een kwartier lang sfeer proeven en meegenieten.

Hopelijk hebben jullie genoten van de video en nu is wel duidelijk: voor grote vissen hoef je niet perse meer naar Frankrijk. Hieronder droppen we nog wat aanvullende informatie over het water. Mocht je er gaan vissen: veel succes!

Peter Vlasveld


Meer informatie over het water

De Vissende Hollander aan het woord: In het hoge noorden van Nederland, tussen Groningen en Meppel, ligt het prachtige CarpFarm Lake. Sinds dit jaar is het water drie maanden geopend voor algemeen publiek, waardoor iedereen er zijn geluk kan beproeven. Dit prachtige water dankt zijn naam aan Bert Teuben, die eigenaar was van CarpFarm (karperuitzettingen). Over het bestand hoef je dus niet in te zitten: dat zit wel goed!

Aan bijzonder mooie exemplaren is geen gebrek op CarpFarm Lake!

CarpFarm Lake is een zandafgraving met dieptes tot maar liefst 15 meter. Een boot is zeker geen overbodige luxe hier! Het water is tien hectare groot en biedt plaats voor maximaal negen vissers. De bodem is merendeel hard zand, maar er zijn ook veel zachtere delen te vinden waar met name het organische plantenafval zich heeft verzameld. Check hieronder ook de video om een goed overzicht te krijgen van het water:

Het bestand

Zoals hierboven al werd genoemd is het bestand op Carpfarm Lake om van te watertanden. Prachtige volschub spiegels, two-tones, leder maar ook schubkarpers tot een gewicht van 25 kilo kunnen hier gevangen worden. Met een gemiddeld gewicht van 14 kilo zijn de vissen stuk voor stuk enorm sterk en zullen ze het uiterste vragen van je materiaal. De vissen kennen het water op hun duimpje en zullen de dieptes gebruiken om het je extra lastig te maken. Meer dan genoeg uitdaging dus! In totaal zwemmen er ongeveer 280 karpers rond op Carpfarm Lake.

Met zo’n 280 karpers is het bestand op Carpfarm Lake dik in orde.

Bij het water is een onthaakmat en een weighsling aanwezig. Ter verzorging van de vissen is alleen het gebruik van CarpCarp ontsmettingsmiddel toegestaan, die eventueel ook bij de plas te koop is.

In totaal zwemmen er ongeveer 280 karpers rond op CarpFarm Lake.

Eén van de beauty’s uit Carpfarm Lake.

De stekken

Er zijn drie tweepersoons stekken en drie éénpersoons stekken. Het gebied vanaf de trailerhelling tot en met de picknickbank is privéterrein en mag dus niet bevist worden. De stekken worden bepaald bij aankomst in overleg met de eigenaar. Mocht het gebeuren dat meerdere vissers dezelfde voorkeur hebben dan wordt er om de stek geloot. Om 14:00 gaat het hek open en ben je als visser welkom!

Met de stekken en het uitzicht zit het wel goed!

Op het water zijn geen douches, water en stroomvoorziening. Denk dus extra goed na over de spullen die je meeneemt, zorg in ieder geval voor genoeg water! Voor weekboekingen zal de eigenaar op woensdag de aggregaat aan doen zodat je accu’s op kunt laden. Ook worden er op twee plaatsen dixies (chemische toiletten) geplaatst.

De voorzieningen zijn beperkt, maar het bestand maakt alles goed!

Moeilijkheidsgraad

CarpFarm Lake is niet het meest gemakkelijke water dat je in Nederland kunt vinden. Dit komt mede door de enorme helderheid van het water en de steile wanden. Echter zijn er vanuit je boot behoorlijk wat diepteverschillen te ontdekken, zoals de randjes op de vele taluds. Ook valt er bij de eigen (ondiepte) kantjes goed vis te vangen.

Eén van de karpers die Peet wist te versieren tijdens zijn bezoek aan Carpfarm Lake.

Kortom: een allround visser kan prima terecht op Carpfarm Lake om daar enkele juweeltjes te scoren! Om jullie alvast op weg te helpen zijn er twee dieptekaarten beschikbaar van het water, die je hieronder kunt bekijken.

De dieptekaart laat het verschil in bodemverloop goed zien!

Er zijn meer dan genoeg aantrekkelijke plekken te vinden op het water.

Boeken

Kortom, Carpfarm Lake is het bezoeken meer dan waard! Hieronder staan de voordelen nog even op een rijtje:

  • Toplocatie in eigen land
  • Prachtig bestand aan karpers
  • Nette stekken
  • Uitdagende visserij
  • Kost slecht €250 per week

Op CarpFarm Lake is het heerlijk genieten in eigen land!

Voor nog meer informatie en het boeken van dit water kun je terecht op de website van De Vissende Hollander!

De Vissende Hollander


Wil je meer weten over het aanbod van De Vissende Hollander? Check dan de website en vergeet ook niet de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes! Bekijk ook eens www.carpfarmlake.nl voor meer pics en info!

Passie, daar draait alles om in het leven van Peter Vlasveld. Karpervissen, fotografie, vriendschap, sporten en het beleven van fraaie avonturen! In zijn blog gaat Peter dit allemaal laten zien aan de bezoekers van KWO!