ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Twee jaar karpervissen op Lac du Der

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Frankrijk, Video

In 2014 hadden Jenne de Koster, Filip Schaumans en Martin Benker een droom: het vangen van een grote schubkarper uit het Franse stuwmeer Lac du Der. Dat dit geen water voor mietjes is blijkt wel uit deze video’s waarin de mannen ons een kijkje geven in hun visserij. Machtig spiegels, maar vooral schubkarpers komen voorbij, waaronder meerdere bakken van meer dan 30 kg. Vissen waar hard, zeer hard voor gewerkt moest worden.

Eén van de grote vissen die de mannen wisten te verschalken tijdens hun escapades op 'Der'.

Eén van de grote vissen die de mannen wisten te verschalken tijdens hun escapades op ‘Der’.

Moby Dick

De start op Du Der viel de mannen zwaar. In het voorjaar van 2014 werden de eerste stapjes op deze binnenzee gezet en de resultaten waren magertjes. Pas in het najaar werd er stevig uitgehaald met als absolute hoogtepunt de vangst van Moby Dick, op dat moment hoogstwaarschijnlijk de topvis van het water.

2015, zou het weer lukken?

Ondanks het feit dat er al grote vissen op de kant waren gekomen in 2014 hadden de mannen nog altijd de drang om meer bakken uit Du Der te peuteren. Het afgelopen jaar werd het gaspedaal dan ook wederom diep ingetrapt en meerdere sessies werden gevist op dit bijna 5000 hectare grote water. Na wederom een stroef voorjaar konden Jenne, Filip en Martin teren op hun najaarservaringen van 2014. Dit resulteerde onder andere in de vangst van twee verschillende 30 kilo plussers. Hoe bruut is dit?

Al met al is en blijft Lac du Der een uniek water wat altijd karpervissers aan zal blijven trekken. Mocht je er gaan vissen: veel succes in je zoektocht naar de pot met goud. Ze zwemmen er wel degelijk, maar zoals wel blijkt uit deze video’s zul je flink moeten doorzetten! Maar goed, dat maakt een eventuele vangst van een topvis extra bijzonder  😉

Lac-du-Der-karpervissen-12

Een uitzicht om bij weg te dromen, iets dat veel vissers dan ook zeker doen!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook