ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

UITZETPROJECTEN GEZOCHT! – KWO For The Future 2021

Favoriet Favoriet
UITZETPROJECTEN GEZOCHT! – KWO For The Future 2021

Na de succesvolle For The Future winactie van 2020 zijn we terug. Er liggen opnieuw vijf waardebonnen van €1000,- klaar om uitzetprojecten in Nederland en België te supporten. Ben jij of ken jij een vereniging, commissie of federatie die dit budget goed kan gebruiken lees dan snel verder en geef je op!


“Visplezier voor jong en oud, nu en in de toekomst.” Dat is de slogan die hoort bij het KWO For The Future project waar we dit najaar een vervolg aan zullen geven. Naast dat we tientallen KWO Members blij gaan maken met megaprijzen, willen we ook vijf uitzetprojecten in Nederland en België gaan supporten. Daar hebben we jullie hulp bij nodig.

Een vette prijs winnen is mooi, maar het vangen van een droomkarper is onvergetelijk.

Ook dit jaar geven we vijf waardebonnen van €1000,- weg om projecten zoals deze te supporten.

For The Future 2020

Afgelopen jaar zijn we gestart met dit uitzetproject en ook toen is er ruim €5000,- aan waardecheques uitgedeeld aan diverse visverenigingen. Enkele van deze uitzettingen vinden door de coronamaatregelen pas in het seizoen 2021/2022 plaats, maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om ook de volgende projecten al weer uit te rollen. Vorig jaar zijn er tenslotte ook al diverse prachtige vissen uitgezet. Hoe dat precies in z’n werk is gegaan, kun je onder andere zien in de onderstaande video die we maakten tijdens KWO X VBK uitzetting in België.

Benieuwd hoe een zo’n uitzetting in z’n werk gaat? Vorig jaar liepen we een dagje mee tijdens een FTF uitzetting van het VBK.

Voorwaarden

We vinden het belangrijk dat de uitzettingen gaan middels de juiste wet- en regelgeving. Daarom zullen we ook dit jaar alleen gereguleerde projecten supporten. Verder kiezen we voor uitzettingen op openbaar water zodat alle KWO members kunnen profiteren. Tot slot zullen er alleen kweekkarpers van gereguleerde viskwekers worden uitgezet.

Gereguleerde viskwekers, openbaar water en op basis van de juiste wet- en regelgeving zijn de voorwaarden bij dit project.

Aanmelden  

Ben jij lid van of betrokken bij de karperuitzettingen van jouw hengelsportvereniging of -federatie en kunnen jullie een financiële bijdrage gebruiken om nog deze winter (extra) karpers uit te kunnen zetten? Meld je dan vóór 22 september aan door de volgende vragen te beantwoorden in een mail naar marco@karperwereld.nl:

  1. Om welke vereniging, regio/plaats en water(en) gaat het?
  2. Projectomschrijving: wat zijn jullie doelen en hoe pakken jullie dit aan? Is er een meerjarenbeleidsplan wat betreft uitzettingen, stuur dit dan mee!
  3. Hoe groot is de vereniging die de uitzetting zal doen (aantal leden)?
  4. Hoe groot is het water waarop de uitzetting zal plaatsvinden (aantal wateren en de totale oppervlakte in hectares)?
  5. Is het water openbaar toegankelijk? Kan iedereen een visvergunning kopen en er vissen?
  6. Zijn jij en/of de vereniging bevoegd om vis uit te zetten op het betreffende water?
  7. Hoeveel vis willen jullie gaan uitzetten? Winter 2021/2022?
  8. Waar komen de vissen vandaan?
  9. Last but nog least: waarom moeten we juist jullie vereniging supporten?

Om je aanvraag compleet te maken ontvangen wij graag een bevestiging van de voorzitter en/of het bestuur van je vereniging/federatie m.b.t. de aanvraag die wordt gedaan.

Kan jouw vereniging wel wat (financiële) steun gebruiken? Meld je dan snel aan en stuur een mail naar marco@karperwereld.nl

Beoordeling

Na de uiterlijke aanmelddatum (22 september 2021) kiezen we vóór 24 september maximaal vijf projecten uit die we als KWO Community gaan supporten met minimaal €1.000,- per uitzettingsproject. In de beoordeling letten we dus op de bovenstaande zaken en proberen we een zo landelijk mogelijke dekking te kiezen, zodat zoveel mogelijk karpervissers kunnen profiteren.

KWO For The Future: Visplezier voor jong en oud, nu en in de toekomst

Deze combinatie uit de FTF actie van 2020 hopen we over een paar jaar nog eens samen terug te zien!

Situatie Limburg

Bij deze willen we een extra oproep doen aan karpervissers in de omgeving Limburg. De beelden van de overstromingen, waarbij de karpers in sommige gevallen letterlijk over de straten zwommen zijn ons niet ontgaan. We zouden het dan ook tof vinden als we dit jaar ons steentje juist in die regio bij kunnen dragen. Heeft jouw vereniging, commissie of federatie uitzetplannen. Laat het ons dan zeker weten!  

We zouden bijvoorbeeld graag ons steentje bijdragen in de overstromingsgebieden in Limburg (Foto: Herman Smit).

Belangrijke voorwaarden

Let op: we eisen dat de karpers van een gecertificeerde kweker komen die vissen levert vanuit een gesloten kweeksysteem (dat wil zeggen geen wildvang) en er zorg voor draagt dat de uitzetting zo min mogelijk risico’s op ziekte en sterfte met zich meebrengt. Daarbij moet het om gereguleerde projecten gaan waarbij de samenwerking tussen hengelsporter, vereniging, waterschappen en eventuele andere belanghebbende als gemeente centraal staan. Toestemming voor het uitzetten van de vis is dus vereist.

Je hebt tot en met 22 september om je aan te melden, regel het direct!

KWO Redactie


“Visplezier voor jong en oud, nu en in de toekomst”. Dat is het speerpunt van het KWO For The Future project dat we dankzij de KWO Community in het leven hebben kunnen roepen. Nog geen KWO Member en benieuwd naar alle voordelen? Check het hier!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl