Word KWO member

Undercover in France – Mark Hofman

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen:

Door de jaren heen heb ik samen met Michiel Pilaar best wat bekendheid onder de karpervissers in de Benelux opgebouwd. Dat komt natuurlijk door onze video’s en films die we online gezet hebben, de lezingen die we geven en omdat we KWO runnen… Gelukkig staat niet alles in de schijnwerpers en vindt mijn visserij voor het overgrote deel ‘onder de radar’ plaats. Daar waar geen camera’s draaien en daar waar ik afgezonderd mijn eigen plan trek…

Exclusief voor de KWO Community geef ik jullie dit voorjaar een kijkje in mijn visserij. Een visserij op groot water, een visserij die veel moeite en investering vraagt, maar ook een visserij die mij avontuur brengt en uiteindelijk de meeste voldoening geeft. Welkom in mijn belevingswereld!

Mark Hofman undercover in france5

Mijn wereld…

Undercover in France introductie

Dit voorjaar wordt een voorjaar dat er nét even iets anders uitziet als de afgelopen jaren. Mijn vismaat Pilaar heeft er namelijk voor gekozen een gezin te stichten. Zijn vrouw brengt eind april hopelijk een gezond, nieuw karpervissertje op de wereld. Voor mij is dit nog een ver-van-mijn-bed-show, ik moet er (nog) niet aan denken en schrik er zelfs ’s nachts nog weleens wakker van. Voorlopig geen kids voor mij  😉

Indirect verandert mijn vissersleven dus ook hierdoor. Ik zal niet meer zo vaak weg kunnen met mijn maat als we voorheen deden, laat staan dit voorjaar!  Het wordt dus tijd dat ik mijn eigen plan ga trekken en mijn eigen avontuur ga maken. Een vooruitzicht wat stiekem ook wel spannend is en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Er borrelde al namelijk snel een plannetje op in mijn hoofd…

In het voorjaar van 2015 ben ik 3 korte weekenden afgereisd naar een groot stuwmeer in Noord-Frankrijk. Een bekend water met enorme karpers en prachtige natuur erlangs. Diep verscholen in de bossen viste ik hier met Pilaar de eerste mini-sessies. Het was een super gave belevenis en door dit filmpje van Michiel z’n telefoon krijg je alvast een idee hoe de omgeving er uit ziet.

Ondanks dat de soms enorme schubs en spiegels rustig onder onze boot door zwommen kregen we ze niet gevangen, hoe bedoel je frustrerend? Uiteindelijk wist ik één karper te vangen. Een spiegel met enorme meloenschijven van schubben erop. Elke keer als ik onderstaande foto zie denk ik aan de bijzondere sessies daar. Diep verscholen in een Frans bos visten we vanuit een klein rubberbootje. Spijtig genoeg bleef het bij onderstaande vis. Tijd voor revanche dus  😉

Mark Hofman undercover in france

Een vis met een verhaal en mooie herinneringen…

Revanche

Dit voorjaar ga ik jullie meenemen op mijn revanche. Ik ga me vastbijten in de grote meren die in de Noord-Franse bossen verscholen liggen. Meren met brute stekken en prachtige vissen die tot ver over de 25kg grens gaan. Maar dit zijn ook de meren waar het weer van grote invloed is, waardoor hele zones soms visloos zijn en waar continu zoeken en hard werken een must is. Tel daarbij de regelgeving op, die soms nog ingewikkelder is als een Sudoko puzzel, dan weet je: het kan een lastige kluif worden.

Mark Hofman undercover in france 2

Vissen waar de vis zit, diep verscholen in de bossen…

Als je vist op zulke wateren krijg je meerdere beslissingen voorgeschoteld. Wel of géén boot gebruiken, kant- of bootstekken bevissen, instant of voorvoeren, nachtviszones of stiekem het bos in… Eerlijk is eerlijk, ik ben niet roomser dan de paus. Over het algemeen vis ik waar de vis zit, maar wel volledig ‘undercover’. Mijn bivvy laat ik thuis en verkassen doe ik in het donker. Onder de radar blijven van de lokale vissers en de Garde de Pêche is het motto. Anders dan andere keren ga ik het nu vastleggen op een SD-kaart. Je zou het kunnen omschrijven als een ‘videodagboek’ waarin jullie hopelijk mee kunnen genieten van de reizen, tegenslagen, leermomenten en hopelijk ook een aantal hoogtepunten… Stay tuned voor ‘Undercover in France’!

Over ongeveer een week verschijnt het eerste deel van deze video reeks op de KWO Community. Nog geen KWO Community Member? Meld je dan hieronder aan.

Klik hier om je aan te melden

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook