ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Uniek geproduceert aas: Alexander Banko over het aas van Wave Fishing Products

Favoriet Favoriet
Uniek geproduceert aas: Alexander Banko over het aas van Wave Fishing Products

In dit artikel vertelt de fanatieke visser Alexander Banko over twee producten van Wave Fishing Products die hij heeft getest, namelijk de First Place en de CH2 boilies. Beide producten werden ingezet bij zijn Duitse visserij en in dit artikel lezen jullie zijn eindoordeel!

Benieuwd naar de producten van Wave Fishing Products? Lees hieronder het oordeel van Alexander!

Alexander aan het woord: Zoals jullie in de introductie al konden lezen mocht ik de First Place Baits en de CH2 Baits van Wave Fishing Products testen. Mijn favoriet van deze twee zijn de CH2 boilies. Het hele koolstofhydraat verhaal is een compleet nieuw ding, althans in Duitsland. De karpers gingen er compleet op los op mijn viswater! Ik had het gevoel dat ze met name in ondiep water getriggerd werden door dit aas.

Met name in ondiep water leken de CH2 boilies het verschil te maken!

Diepere stekken

Het First Place aas was mijn favoriet op de rivier en op de diepere plekken op het meer. Ik gebruikte de CH2 tot zo’n twee meter diep en de First Place boilies bij alle diepere stekken. Het grote voordeel dat ik ondervond is dat karpers de boilies op basis van koolstofhydraat niet kennen, waardoor ik aanbeten kreeg terwijl het bij de concurrentie stil bleef.

De bijzondere basis van koolstofhydraat bleek de doorslaggevende factor te zijn.

Het water waar ik vis ligt onder extreme druk. De vissen hebben alles op het gebied van aas al een keer voorbij zien komen, maar de Wave Baits leverde me ondanks dat toch flink wat aanbeten op! Ik zette ze vooral single hookbait in (meestal wafters) met wat pasta om het lood heen voor extra attractie. Ook maakte ik gebruik van de liquids, die ik door m’n grondvoer heen vermaalde.

De volledige CH2 range werd grondig getest.

Zomermaanden

De CH2 begon rond de zomer beter te presteren dan de First Place boilies op alle watertypen. Zowel op de rivier als op de meren wist ik hier flink wat succes mee te boeken! Daarnaast kan ik concluderen dat ik met de CH2 geen bijvangsten had. Ieder piepje dat ik kreeg was ook daadwerkelijk activiteit van een karper! Dat kan natuurlijk geluk zijn, maar zelfs op de rivier kreeg ik geen bijvangsten terwijl dat normaal heel anders is…

Iedere aanbeet was ook daadwerkelijk van een karper!

Over het algemeen leverde de First Place boilies me minder vis op, maar wel grotere exemplaren. Zouden ze dan toch een bepaalde voorkeur hebben..? Al met al zijn de boilies geschikt in nagenoeg iedere situatie. Alle vissers die ik heb gesproken waren positief verrast over de resultaten die ze met het aas kregen!

Probeer ze zelfs maar eens!

Alexander Banko


Meer weten over de CH2 en de First Place boilies van Wave Fishing Products? Check dan de website en volg ook de Facebookpage om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl