ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Upcoming: de nieuwe Korda Benelux Masterclass – Kijkplezier gegarandeerd ;-)

Favoriet Favoriet
Upcoming: de nieuwe Korda Benelux Masterclass – Kijkplezier gegarandeerd ;-)

Korda staat al jaren bekend om de kwalitatief hoogstaande mediaproducties zoals de jaarlijks terugkomende Masterclass video’s (die zowel online als op DVD verschijnen). Vorig jaar was er ook de eerste Benelux editie, die niet alleen Nederlands gesproken is maar ook in Nederland en België was opgenomen. Binnenkort verschijnt volume 2, met NOG meer tips & tricks op Hollandse en Belgische wateren. Lees in deze update wat en wanneer je kunt verwachten.

Karpervissen Masterclass 2: voor ieder wat wils!

Veel variëteit in Masterclass volume 2

Benelux frontman Kevin Diederen aan het woord: Wat ga je doen als je tijdens de eerste Nederlandstalige KARPERVISSEN Masterclass de lat al enorm hoog gelegd hebt? Juist… Alles er aan doen om daar tijdens de volgende lichting Masterclass video’s weer over heen te gaan. Met die gedachte werden Korda’s cameramannen Roy Vanstreels en Daniel Jawadnya het afgelopen jaar op pad gestuurd.

Verspreid door Nederland en België gingen ze met teamleden op pad om drie compleet verschillende onderwerpen op een eigen manier vast te leggen. De opdracht was om daarbij de passie en kennis van de vissers op de best mogelijk manier over te brengen. En die hoge lat zou daarbij gebruikt worden als opstapje naar nieuwe hoogten.

Korda cameramannen Roy Vanstreels en Daniel Jawadnya werden het afgelopen jaar op pad gestuurd in Nederland en België.

Dagvissen met Kevin Diederen

Om een grote diversiteit van vissers aan te spreken is er gekozen om een variatie aan visserijen te tonen. Zo gaat Kevin Diederen overdag op pad in een spannende “Dagsessie Masterclass”. Gedurende korte tripjes laat hij zien hoe succesvol en eenvoudig het kan zijn om snel eventjes te gaan vissen. Tijdens deze dagen laat hij zien hoe hij op geheel eigen wijze de vissessies voorbereidt en vervolgens op twee verschillende wateren de visserij aanpakt. Hoe vindt Kevin de juiste plekken? Wat en met welke reden voert hij? Welke montages werken het beste? Al deze vragen worden voorzien van een antwoord terwijl jullie meekijken met de spannende visserij die hij beoefent.

In de Masterclass laat Kevin zien hoe je tijdens korte tripjes hoe succesvol kan zijn.

Kanaalvissen in België

Als fors contrast op deze snelle visserij volgen wij kanaalveteraan David Wouters tijdens een najaarscampagne op het Albert kanaal. De feedback van de kijkers van de voorgaande Masterclass was dat ze graag een hoofdstuk over de kanaalvisserij wilden zien. En welk kanaal leent zich daar beter voor dan ‘Het Beton’? Al jarenlang wordt het Albert kanaal gezien als een van de meest uitdagende uit zijn soort. En met de jarenlange ervaring en mooie verhalen die David over dit water heeft hadden wij een unieke kans om een erg speciale video te maken.

We starten in de zomer als David op zoek gaat naar nieuwe kanaalstekken en volgen hem vervolgens tot het moment waarop koning winter om de hoek komt kijken. Waar begin je op een dergelijk water? Hoe zit dat nou met aanvoeren van de beste spots? En welke rigs zorgen voor de spraakmakende vangsten van David Wouters? Het komt allemaal aan bod terwijl hij de jacht op een kanaalgigant opent.

Welke rigs zorgen voor de spraakmakende vangsten van David Wouters?

Nederlandse parels

Vanuit België zetten we vervolgens koers naar Nederland. Deze keer gaan we namelijk dicht bij huis genieten van gezelligheid en adembenemend mooie karpers. Arjan Braad, Marco Deckers en Kevin Diederen brengen een week door op De Ronde Bleek. Dit kleine, diepe water kenmerkt zich door de prachtige spiegelkarpers die er huizen en de drie mannen keken dan ook maanden uit naar de start van deze vis- en filmtrip.

Deze keer gaan we dicht bij huis genieten van gezelligheid en adembenemend mooie karpers.

Doordat de Ronde Bleek van bescheiden formaat is staan de vissen gedurende vrijwel het hele jaar onder flinke hengeldruk. Een situatie waar deze vissers wel mee om weten te gaan. Ze delen dan ook de trucs die zij toepassen om deze vissen een loer te draaien. Een mooie diversiteit aan karpers, flink wat plezier en informatie passeren de revue tijdens dit derde hoofdstuk.

Vanaf maandag 25 februari 15:00 zullen in vier opeenvolgende weken de algemene Masterclass trailer en vervolgens de drie hoofdstukken verschijnen. Deze zijn terug te vinden op de Korda website en het Korda TV YouTube kanaal.

Op de Ronde Bleek laten de mannen zien hoe je op kleinschalig, zwaar bevist water succes kan behalen.

Let op! Kan je niet tot die tijd wachten?

Dan is er de unieke kans om een van de twee previewavonden bij te wonen. Deze zullen exclusief bij De Tacklebox in Beilen (21 februari) en Lisarde Hengelsport in Waregem (22 februari) plaatsvinden. Voor meer informatie hiervoor adviseren wij om hun eigen social media kanalen te raadplegen.

Korda team Benelux


Kun je ECHT niet wachten of wil je gewoon alvast een beetje in de stemming komen? Check dan HIER de Engelstalige Korda Masterclass deel 6 voor urenlang kijkplezier. Abonneer jezelf zeker ook op het YouTube account van Korda om niets te missen!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl