Word KWO member

Vaderschap – 14.256 nachten

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In zijn blog ‘Vaderschap’ vertelt Michiel Pilaar over de gebeurtenissen die op zijn pad komen nu het leven uit meer bestaat uit bier, feesten, vissen en een vriendin. In de vorige update lazen jullie over de geboorte van zijn zoontje en in dit stuk gaat Michiel dieper in op de eerste (turbulente) weken nadat het kleine wondertje het levenslicht zag.


Wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer een goede 3,5 maand geleden dat Tamara en ik ons als koppetje naar het ziekenhuis spoedden om de toko een aantal uur later te verlaten als gezin. De geboorte van onze zoon Jens was zó bijzonder en andere ‘vissende vaders’ zullen beamen dat het onbeschrijfelijk is om je vrouw een nieuw leven op de wereld te zien zetten.

 Op de dag dat de bevalling begon had Tamara in de ochtend nog een fotoshoot op het kinderdagverblijf waar ze werkt. Terugkijkend naar de foto’s zeggen we tegen elkaar “die buik kon eigenlijk niet dikker!”


Op de dag dat de bevalling begon had Tamara in de ochtend nog een fotoshoot gehad op het kinderdagverblijf waar ze werkt. Terugkijkend naar de foto’s zeiden we tegen elkaar “die buik kon eigenlijk niet dikker!”

Thuis

Onze trots werd verpakt in een speciaal uitgezocht setje kleertjes om vervolgens mee naar huis te gaan. ‘Thuis’… een woord dat voor mij nooit echt belangrijk was. Mijn geluk zit niet in gestapelde bakstenen, in een mooie TV en ik krijg ook geen dikke plasser als ik door de polder scheur in een dikke auto. Mijn levensgeluk zit vooral in: ervaringen opdoen, dingen beleven en vriendschappen sluiten en onderhouden. ‘Thuis’ was voor mij een plek waar ik WiFi had en waar ik kon werken, veel meer hoefde het niet te zijn.

Tot nu.

Newborn_JensPilaar-11

Vroeger vond ik zulke familiekiekjes best wel ‘gay’…

Newborn_JensPilaar-12

…maar nu smelt ik bij het zien van zo’n foto!

De geboorte van mijn zoon maakte toch wel (jaja) wat meer in mij los dan ik vooraf had kunnen vermoeden. De coole dude die ik dacht te zijn, bleek ook een soft-side te hebben  😉  Waar mijn leven eerst vooral om mijzelf draaide is de kern van het bestaan nu iemand die niet zwaarder is dan een zak boilies. Een jong ventje dat nog niets kan zeggen, nog maar nét op de wereld is, 80% van de dag slaapt en de overige tijd huilt om een borst in z’n mond te krijgen (van wie heeft hij dat?).

Geluk delen

Iets waar ik mijzelf vooraf niet zo van bewust was, is het geluk dat een baby brengt bij de familie en vooral bij de opa’s en oma’s. Er werd haast gevochten om de ‘oppasdagen’ tussen mijn ouders en mijn schoonouders. Vlak na de geboorte liepen er regelmatig wat jong-bejaarden door de tuin, spiekend door de ruiten met het smoesje “we waren toevallig in de buurt”…

Vooral mijn schoonvader was vanaf minuut 1 verzot op het kleine mannetje. Toen hij hem voor het eerst vast hield hoorde ik hem zeggen “later gaan we lekker samen fietsen, dat is leuker dan vissen.” “Wacht maar”, dacht ik bij mezelf. “Als hij kan lopen, dan kan hij mee gaan voeren en als hij z’n zwemdiploma heeft, dan mag hij mee vissen!” Opa lachte en pakte de handjes van Jens nog maar eens goed beet.

Ieder moment om te 'kroelen' werd aangegrepen door mijn schoonvader.

Ieder moment om te ‘kroelen’ werd aangegrepen door mijn schoonvader.

Ambulance

Een paar dagen later, de kraamhulp was nog maar net weg toen de telefoon ging. Ik zag dat het mijn schoonmoeder was. Uiteraard was mijn eerste ingeving: wegdrukken en geluid uitzetten. Maar goed, ik besloot om toch maar op te nemen en aan de toon van haar stem hoorde ik direct dat het foute boel was. “Pa is opgeladen, ambulance, hartaanval, ik ga nu naar het ziekenhuis want ik weet niet of hij nog leeft!”

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook