Word KWO member

Vaderschap – De laatste loodjes…

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In zijn blog ‘Vaderschap’ vertelt Michiel Pilaar over het reilen en zeilen rondom zijn (aanstaande) vaderschap. In deze update worden de laatste loodjes besproken, alsmede de aller laatste kans op een vroege voorjaarsbak. Het is immers aftellen tot de bevalling en Michiel wil er toch echt nog minimaal één keer tussenuit…


Michiel aan het woord: Ze zeggen wel eens ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’. Dat is bij veel zaken en situaties inderdaad zo, maar bij onze zwangerschap valt het wel mee. Ik schrijf in de meervoudsvorm omdat dit hoort. Zwanger ben je immers ‘samen’. Maar dames en heren, dat valt reuze mee! Zelfs met een uitgerekende datum van 28 april is er geen vuiltje aan de lucht voor mij als aanstaande vader.

Als karpervisser zet je sessies 'in de week' bij de vrouw. Ik start een aantal dagen vooraf met het geven van extra veel liefde om dan toe te slaan met "schat, is het oké als ik nog één ochtendje kan gaan vissen...?"

Als karpervisser zet je sessies ‘in de week’ bij de vrouw. Ik start een aantal dagen vooraf met het geven van extra veel liefde om dan toe te slaan met “schat, is het oké als ik nog één ochtendje kan gaan vissen…?”

Verveling

Thuis is het namelijk enorm rustig, de vrouw is met zwangerschapsverlof, chillt hem hard op de bank en het enige dat ik hoef te doen is af en toe een bakje thee serveren. Verder zeurt ze niet, klaagt ze niet en is ze vooral blij. Daarnaast is vrouwlief geen uitslaper, ze gaat vaak tegelijk met mij uit bed rond de klok van 7 uur. Het grote voordeel hiervan is: ze verveelt zich te pletter. Van ellende gaat ze dan maar lekkere broodjes smeren, boodschapjes doen, uitgebreide maaltijden maken en zelfs stofzuigen. Je kunt wel begrijpen die kleine van mij nog wel even mag blijven zitten.

Van verveling is geen sprake. Niet bij Tamara als bij mij, met regelmaat is er een leuk videoproject. Deze foto hoort bij het 'waadpakken filmpje'.

Van verveling is geen sprake. Niet bij Tamara en ook niet bij mij, met regelmaat is er een leuk videoproject. Deze foto hoort bij het ‘waadpakken filmpje’. Het was nog lang onrustig in de kleedkamer van het zwembad…

Waar het met de vrouw erg goed gaat, heb ik het zwaarder. Ik heb sinds 2 weken namelijk last van mijn hormonen, karperhormonen wel te verstaan. Kennen jullie dat: het voorjaarszonnetje wint aan kracht en als je in de tuin staat denk je “de karpers gaan sowieso los.” Maar als je vervolgens langs de waterkant loopt is het windje koud en het water idem dito. Kortom, de omstandigheden zijn vaak minder gunstig dan je dacht toen je door de tuindeuren naar buiten keek.

Work hard, play hard

De afgelopen twee weken zit ik tijdens het werken dan ook als een dronken kat door die tuindeuren naar buiten te staren. Het mooie van ondernemen is dat je aan de ene kant vrijheden krijgt, maar aan de andere kant zijn er ook zwaarwegende verplichtingen. Als je je best niet doet, dan heb je simpelweg niets te eten.

Ook in de weekenden is er 'werk' te doen. Gelukkig vaak leuke klussen zoals het Karperhoeve weekend!

Ook in de weekenden is er ‘werk’ te doen. Gelukkig vaak leuke klussen zoals het Karperhoeve weekend wat we ieder jaar organiseren!

KWO-karperhoeve-weekend-the-carp-specialist-2

Het aanstaande vaderschap was niet onopgemerkt gebleven bij Rob en Madelon. Nog bedankt voor de goed gevulde ‘starterskit’ 🙂

Doordeweekse sessies zijn daarom zo goed als uitgesloten: ik wil knallen achter de laptop en vissen is een bezigheid voor in het weekend. Echter, de laatste tijd waren de weekenden dusdanig gevuld met werk gerelateerde bezigheden dat ik voor mezelf een uitzondering wilde maken: tijd voor een doordeweekse trip. Ons motto is niet voor niets ‘work hard, play hard’.

D-Day

Ik schrijf dit nu aan het water op woensdag 20 april, wat betekent dat ‘we’ nog 8 dagen van D-Day verwijdert zijn. Al mag die kleine nog wel even wat langer blijven zitten, iets wat ik overigens niet tegen Tamara zeg. Zij wil maar één ding, ik citeer “die ADHD-er moet er zo snel mogelijk uit!” Tsja, die kleine is zich vrij onrustig en dat is voor haar niet altijd even fijn. Van wie zou hij dat hebben..? 🙂

Toch moet er nog gevist worden. Nog minimaal één keer!

Toch moet er nog gevist worden. Nog minimaal één keer!

Afijn, terug naar het vissen. Na een aantal dagen staren door die tuindeuren en het wegtikken van de dagen tot de bevalling dacht ik bij mezelf: “f*ck JB en MH, er MOET nog gevist worden voordat die kleine er is!”

Ondanks de verre van optimale omstandigheden wilde ik toch een poging wagen op een diepe (en nog koude) zandput. Het betreffende water komt normaal gesproken pas in mei op gang, maar ik dacht wel een plekje te weten waar ik een vis zou moeten kunnen vangen.

Normaal gesproken komt de put pas in mei op gang...

Normaal gesproken komt deze put pas in mei op gang…

Bingo

Drie dagen lang voerde ik 500 gram zwaar gesoakte 15 mm boilies. Deze karpersnoepjes positioneerde ik vrij secuur onderaan een talud waar de diepte van 4 naar 6 meter gaat. Een paar uur geleden, zo rond de klok van 7 uur plaatste ik één montage met een zwiep op de stek terwijl ik de andere hengel iets ondieper viste. Toen ik mezelf neer vleide op mijn stoeltje en mezelf bedacht of ik eerst zou gaan ontbijten óf alvast wat zou werken op de Macbook maakte een karper een andere keuze voor me!

Hengels uit, laptopje mee en lekker werken aan de waterkant. Dat was het plan tenminste...

Hengels uit, laptopje mee en lekker werken aan de waterkant. Dat was het plan tenminste…

De linker hengel (gevist midden op de voerstek) gaf wat piepen en het wakertje tikte tegen het carbon. Ik vis hier met heel licht lood (42 gram) en dan krijg je wel vaker aanbeten die niet hard doorlopen. Alsof de karper niet door had wat er precies gebeurde. #bingo dacht ik bij mezelf en ik trok de hengel krom op een log gevaarte.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook