Word KWO member

Vakantiestress! “Waar ga ik vissen deze zomer?”

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Vakantie, wie houdt er niet van? Er is niets zo mooi als je koffers pakken, de kids een iPad in hun handen drukken, de sleutel van de (gezins)auto omdraaien om vervolgens de snelweg op te draaien…

Toch is en blijft het als karpervisser wrang om van huis te gaan zonder hengels. Het vraagt wat aanpassingen en concessies, maar tóch is het mogelijk om succesvol op karper te vissen in de zomermaanden op openbaar water. Zelfs voor vaders! In dit artikel bespreken we een aantal punten waar je zeker op moet letten deze zomer 🙂

camping-frankrijk

Wat maakt het lastig?

Laten we direct met de deur in huis vallen: de zomer is over het algemeen niet de beste periode om op karper te vissen. Zeker niet als je langere tijd op één stek zou willen bivakkeren. Ik geef hieronder een aantal negatieve punten van de zomerse visserij, immers: om een toffe vakantie voor te bereiden moeten we eerst ‘de problemen’ goed in kaart brengen.

  • Weg rust! Zowel op als rondom het water is het vaak ‘gekkenhuis’ in de zomer. Spelende kinderen, boten, toeristen, zwemmers, muggen, naaktlopers, enz. Dit alles kan het jou als visser flink lastig maken.
  • Warm! Is vissen nog leuk bij 30 graden (of warmer)? De hitte kan zowel voor de vis als visser ‘energie slurpend’ zijn. Bij hoge watertemperaturen is de karper veelal lastig tot azen aan te zetten. Zeker tijdens de warmere delen van de dag.
  • Wier- en plantengroei bedekken op veel wateren grote delen van de bodem tijdens de zomermaanden. Dit tot ergernis van de ‘carpist’.
  • Verblijf aan de waterkant. Mede door de drukte is het vaak niet mogelijk om (lang) aan de oeverlijn te verblijven. Het vinden van een openbare plek (of een camping met percelen aan het water) is misschien wel het grootste struikelblok op de weg naar een geslaagde, visrijke vakantie.
  • Mocht je niet met een vismaat gaan, maar met moeder de vrouw en de kids: hoe zorg je er in godsnaam voor dat zij tevreden blijven? 14 opeenvolgende dagen naar de hengeltoppen kijken wordt over het algemeen niet ingeschaald in de categorie ‘top vakantie’…
Ook dit hoort er (helaas) vaak bij als je gaat karpervissen in het buitenland.

Ook dit hoort er (helaas) vaak bij als je gaat karpervissen in het buitenland.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook