ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vang meer karpers rondom de paai + 5 nuttige tips!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Sex. Een kort woordje van slechts drie letters maar het onderwerp houdt miljarden mensen op deze planeet meermaals per week bezig. Natuurlijk hebben alle KWO Community Members het karpervissen op de eerste plaats staan in de lijst met hobby’s en zijn we maar wát blij dat we onszelf aan de waterkant op onze passie kunnen storten. Zo kunnen we ontspannen, zonder bezig te hoeven zijn met alle zondige activiteiten waar we in het dagelijks leven doorlopend mee geconfronteerd worden.

Tenminste… Op één periode na: tijdens de paaitijd! Dan n**ken de karpers er een aantal dagen ongegeneerd op los… Hoe gaan we hier als vrome karpervissers mee om? En: wat zijn de do’s en dont’s rondom deze periode? In deze update gaan we daar dieper op in, let’s go!

Ongegeneerd seksen ze er een aantal dagen per jaar op los!


Ordinaire orgies

Op veel wateren zijn ze inmiddels achter de rug: de ordinaire orgies waar het volledige karperbestand aan deelneemt. Enkel op sommige diepere putten zijn de vissen momenteel nog niet afgepaaid. Logisch ook, aangezien de watertemperatuur daar langzamer naar de grens van 18-20 graden klimt, de temperatuur die de karpers nodig hebben om hun hom en kuit af te kunnen zetten. Als ze daar eenmaal mee beginnen, dan zijn ze ook écht alleen daar mee bezig. Het vangen van karpers in en rond de paaitijd is niet altijd even makkelijk.

Als jouw water een monotoom, ondiep meertje is dan zal het karperbestand vaak al vroeg in het voorjaar én op een kort tijdsbestek afpaaien. De watertemperatuur stijgt op zo’n watertype immers hard en de vissen maken zich eind april, of anders wel begin mei, op om te gaan paaien. Vaak is dit ook zo gepiept, binnen 1 á 2 dagen is het volledige bestand een aantal kilo lichter en is het water voorzien van een geile mix van hom en kuit.

Op kanalen is het paaifeest vaak van korte duur. Op het beruchte Verbindingskanaal in België kunnen de karpervissers hun targets 1 of 2 dagen per jaar begluren. Maar wat ze dan zien spreekt wel echt tot de verbeelding. Fotocredits: Dieter Borremans.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1