Vangen met Dé Karperwereld 97: óók op de HS-Outdoor Fair!

Favoriet Favoriet
Vangen met Dé Karperwereld 97: óók op de HS-Outdoor Fair!

KW-1

Dit weekend valt de Dé Karperwereld nummer 97 bij de abonnees op de deurmat, waarschijnlijk met een flinke ‘plof’ want dit nummer is maar liefst 124 pagina’s dik! Op de cover prijkt Daniel Takken met een formidabele schubkarper, overigens is het artikel dat Takken leverde bepaald niet minder formidabel. Met ‘Motivatie’ beschouwt hij het vissersleven op literaire wijze; het is een genot om te lezen!

KW-6

Het doel van Dé Karperwereld is natuurlijk haar lezers te laten genieten en uiteindelijk ook meer te laten vangen, vandaar dat er weer het nodige aan kennis vergaard kan worden. Theorie en praktijk worden door de echte kenners in prachtige artikelen verweven. Lees bijvoorbeeld ‘Nieuwe wateren: speciale aanpak’ van Martin Post en begin met een voorsprong op voor jou onbekende wateren.

KW-4

Vang meer dankzij de technische artikelen van o.a. Martin Post.

Check het artikel ‘Plastic’ door Rini Groothuis en lees hoe deze oude karpernestor en zijn zoon Patrick een taaie Frankrijktrip toch succesvol weten af te sluiten. Of wordt een betere struiner na het lezen van ‘PennenStreken (3)’ door de uitstekende tekst én uitleg van Christian Hummelink.

KW-3
Rini over zijn ‘switch’ naar plastic.

Met zijn debuut ‘Oude parels’ laat Willem Kwinten zien dat ook hij van wanten weet met een struinende aanpak; een heerlijk verhaal met als rode draad nuttige informatie en vooral een fiks aantal wonderschone karpers. Tim Kreuger is eveneens nieuwkomer, deze fanatiekeling zit zelfs met de kerst in Frankrijk te hengelen!

KW-2
Willem Kwinten maakt zijn schrijversdebuut in de papieren media.

Zoals te lezen valt doet hij dat altijd en immer op openbaar water, dit is voor hem de ultieme vorm van ‘Avontuur & vrijheid’. Hoe komt het dat je bepaalde vissen nooit vangt en andere juist meerdere malen, dat vraagt Bart Jaap Koorn zich af in ‘Als je naam er niet op staat’.

Meer weten over goed karperaas, voeren en vervolgens vangen? Start maar eens met de pittige, máár zeer interessante kost ‘De wereld achter betaïne’… Hoe komt het bijvoorbeeld dat je aan een bepaald aas meer spiegelkarpers vangt dan schubs? Ed Cremers geeft je het – zeer verrassende – antwoord!

KW-5
Martin levert weer een puik tactisch artikel af!

Zelf boilies draaien? Ja het gebeurt nog steeds, het blijft een soort hobby binnen een hobby en bovendien kan het lekker voordelig zijn, check dus ‘Crisis Baits!’ van Dirk Westerhof. Heb je een partijtje boilies op orde, dan wordt er nog gevoerd met Niko Vervaet. Hij legt uit in ‘Voeren en dressuur’ hoe je dat het beste doet, overigens geeft Vervaet zelf eerlijk toe door schade en schande wijzer te zijn geworden.

KW-7
Ook de Nederlandse bakken van Mark van Balveren komen voorbij.

Dat je ondanks alle (nieuwe) wijsheid altijd een plan B paraat moet hebben blijkt uit ‘Alternatieven’ van Peter van de Sande, maar heb je dat eveneens voor elkaar dan ligt succes gegarandeerd in het verschiet. KW Live, is dit keer geschreven door Mark van Balveren zelf, hij gooit en eens over een totaal andere boeg en dat pakt heel goed uit! En niet op de laatste plaats deelt Rolf Bouman weer eens op voortreffelijke wijze zijn hersenspinsels.

KW-9
Bezoek Piel en Hof aan de oevers van het Eiland van Maurik.

Dit magazine laat, als gezegd, zijn lezers graag meebeleven én meer vangen, het is daarom dat er in dit magazine ook de nodige aandacht wordt besteed aan de Hengelsport Outdoor Fair 2014. Dé Karperwereld neemt namelijk het uitgebreide karperprogramma voor rekening tijdens dit enorme hengelsportbuitenevenement op 6 én 7 september a.s. De beste karpercracks zijn daarbij aanwezig en in het blad wordt met name duidelijk dat Michiel Pilaar en Mark Hofman van KWO aan het vissen zijn én dat hun stek voor elke bezoeker openstaat. Lees het zelf!

KW-8

Neem een voordelig abonnement op Dé Karperwereld: www.hengelsporthuis.com  en lees meer over het buitenevenement op: www.hs-outdoorfair.nl

Het is weer bijna zover: op 6 én 7 september is de Hengelsport Outdoor Fair in Maurik. Pilaar & Hofman zijn present! Lees er alles over in Dé KW 97, mét nog een aantal heerlijke artikelen.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl