ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Veertigers in Limburg – Op avontuur met Team Shimano – Alijn Danau

Favoriet Favoriet
Veertigers in Limburg – Op avontuur met Team Shimano – Alijn Danau

Iets voor half juli was het weer zover. Een delegatie Belgische Tribal teamleden zakte af naar een niet nader genoemde Limburgse grindkuil om daar een gezamelijke sessie te vissen. Naast dat er een aantal fantastische vissen op de kant komen, worden er ook enkele Shimano items in de spotlight gezet!


Alijn vertelt: Een gebeuren dat elk jaar enkele keren doorgaat, maar door de coronaperikelen later dan voorzien plaatsvond. Doorgaans staat dit garant voor een goede dosis karpervissersvertier. Dat heeft voornamelijk te maken met de deelnemende spelers, zijnde de participerende teamleden, maar uiteraard ook met de karpers. Zeker als ze zoals dit keer gretig meewerken en een hoofdrol opeisen. 

Mark aka ‘Hoedy’ was ook van de partij!

Met Kristof Sadones achter de cameralens en Mark ‘Hoedy’ Hoedemakers, Niels Van Vooren en ikzelf achter de hengels was de rolverdeling duidelijk. Wij vissers namen plaats in drie van de vier uithoeken van de circa 30 hectare grote plas. 

Plan de campagne

Ik besloot om een groot gebied van mijn (obstakelrijke)stek stevig aan te voeren en wanneer er ’s avonds en dus al na enkele uren vissen een eerste karper aanbijt, besluit ik meteen om de hengels de rest van de nacht buiten de aangevoerde stek te vissen.

Na een snelle eerste aanbeet besloot Alijn de vissen eerst vertrouwen te bieden.

Ze waren er, dat was meteen duidelijk en ik wilde ze eerst vooral ongestoord laten schransen tot ze genoeg vertrouwen opdeden dat ze ook een eind buiten hun safe zone naar eten zouden komen zoeken.

Als een trein

Van zodra ik de hengels de volgende ochtend opnieuw in de ‘zone’ neerleg, gaan de piepers fluiten. Het ging zo snel dat ik al snel besloot om telkens maar één hengel bij de obstakels te vissen en de twee andere er een eind vandaan hield.

Het liep gesmeerd!

Je wilt onder dergelijke omstandigheden immers geen twee aanbeten tegelijkertijd. Dat is werkelijk vragen om problemen.

Mission accomplished

Het plan werkte uitstekend en tegen het einde van de eerste dag stond de teller al op vijf vissen. Ik kon die dag zelfs afsluiten met één van de betere vissen van het water. De vis genaamd ‘Darcy’ die me in januari al eens vereerde met een bezoek.

Alijn wist zelfs een van de betere vissen van het water te vangen.

Ze was nu zelfs nog een stuk zwaarder dan tijdens de winter en klokte af op een gezegende 23,8 kilo. Dankbaar materiaal voor de videoshoot! 

Het verdere verloop

Kristof had zijn handen vol en rende van hot naar her om alles bij te houden. Blij met het bezoek kuste ik ‘Darcy’ even later vaarwel en haalde de hengel weer een eind weg en legde die in open water. Zo was ik alvast weer verzekerd van wat slaap gedurende de nacht en konden de vissen weer wat ongestoord eten.

Zulke vissen wil je natuurlijk met vertrouwen laten azen!

Al viel dat al een stuk tegen met betrekking tot de eerste 24 uur, want ik zat al een flink eind door mijn aasvoorraad heen. Ik had er al ongeveer vijftien kilogram boilies doorgejaagd en moest me de laatste 24 uur behelpen met slechts enkele resterende kilo’s…

Ook met minder aas wist Alijn zijn mannetje te staan.

Nu het eerder gevoerde aas zou nog wel even doorwerken en zou alvast nog voor enkele bonusvissen zorgen. De volgende dag was inderdaad al rustiger en de twee vissen die ik ving kwamen vlak na mekaar. Beide vissen waren dertigers ook en het was ’s avonds heerlijk nakaarten onder het genot van wat spijs en drank in het clublokaal.

Met vissen zoals deze had Alijn geen reden tot klagen.

Final countdown

Iets voor donker verlieten we de ontruimde eettafel, trokken terug naar onze respectievelijke stekken en gingen de laatste nacht in. Een nacht waarbij ik de hengels wel zou vissen op de hotspots. We bevonden ons immers in de laatste rechte lijn, want in de late voormiddag zouden we inpakken. Het leverde nog één extra vis op, een ‘midtwintiger’ zorgde voor een perfect einde aan deze sessie. 

Een schitterende afsluiter van een heerlijke sessie!

Niels en Mark hadden minder geluk, want ze zaten gewoon niet op de vis en dan wordt het natuurlijk ook lastig om ze te vangen. Echter, dat zetten ze ongetwijfeld wel recht tijdens één van onze volgende afspraken! 

Hoewel het bij Alijn aardig losging, was het akelig stil bij de rest.

We blikten nog wat filmpjes in over ‘fish care’ en Niels deed een video over de nieuwe PowerPro Moonshine lijn. Mark en Niels waren bovendien de ganse sessie flink in de weer met hun respectievelijke drones en schoten onophoudelijk betoverende beelden die ze ongetwijfeld wel zullen delen in hun respectievelijke blogs.

Zowel Niels als Mark pakken ongetwijfeld revanche de volgende keer!

Vanaf volgende week gaan we weer bikkelen op groot, onderbezet water en krijgen de piepers ongetwijfeld weer wat rust. 

Succes!

Alijn Danau – Team Tribal


Volg Team Tribal op Instragram voor vette foto’s en check de Facebookpagina voor de laatste nieuwtjes! Meer info over de Shimano producten vind je op de website.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl