ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Veilig kilometers maken met de Korda Kore Kombat Boots – Fieldtest van Wessel van de Velde

Als er iets is dat veel (karper)vissers onvoldoende waarderen, dan zijn het wel schoenen. Onlangs lanceerde de mannen van Korda daarom hun Kore Kombat Boots en onze eigen Wessel van de Velde kreeg de eer om de schoenen uit te testen. In dit artikel lezen jullie zijn bevindingen!


Wessel van de Velde aan het woord: Het is een terugkerende reactie wanneer er gevraagd wordt hoe iemand zijn stekken zoekt: “kilometers maken!”. Jaarlijks worden er door veel vissers gigantisch veel meters gemaakt. Vaak enkel met een stalksetje, maar ook geregeld met een afgeladen barrow. De stappenteller maakt overuren! Daarom is het ook van wezenlijk belang dat de voeten beschermd worden tegen dit overijverige geweld wat men onder de noemer ‘hobby’ schaart. 😉 

Wessel neemt in deze fieldtest de nieuwste Korda schoenen onder handen.

Ik was erg blij dat ik via KWO de Korda Kore Combat Boots mocht proberen, aangezien ik nog niet beschik over een goed, laag model schoenen voor het vissen. Uit gemak grijp ik toch vaak naar de lichte sportschoenen omdat dat gewoon makkelijk en mooi is.  

Wessel had nog geen lage en stevige schoen voor zijn karpervisserij, dus deze fieldtest kwam perfect uit!

Een paar dagen verstreken, de deurbel ging en een charmante jongedame overhandigde mij een pakketje. Ik werd begroet door een matzwarte box met daarop het subtiele Korda logo. “Nice…” hoorde ik mijzelf zeggen. Ik nam de twee olijfgroene schoenen uit de verpakking en het eerste wat mij opviel was het relatief lage gewicht van deze schoenen. Mijn oog gleed over het groene leer en ik moet zeggen dat ik positief verrast was over de algemene ‘buildquality’.

Wessel was aangenaam verrast over de kwaliteit van deze olijfgroene stappers.

In de praktijk ermee!

Hoe test je eigenlijk een schoen? Dat is heel simpel, je doet ‘m aan en je gebruikt het voor de alledaagse handelingen!  Naast een aantal wandelingen plande ik al snel een vissessie in. Elke keer wanneer ik ging voorvoeren gingen de groene rakkers aan en dat was gelijk ook de eerste test: autorijden.

De eerste test was direct geslaagd!

Ik heb in het verleden met ‘bergschoenen’ de ervaring gehad dat dit niet helemaal lekker rijdt. Puur omdat ze zo breed zijn verloor ik snel het contact met de pedalen, wat voor onveilige situaties kon leiden. Echter met deze nieuwe schoenen heb ik geen enkele keer het moment gehad dat ik dacht ‘oeh, dit is link’. Sowieso al een pluspuntje dus!  

Een kwaliteitsschoen waar je nog lang mee verder kunt!

Zooltjes

Tijdens het lopen merkte ik dat het leer nogal stug was, dit is ook normaal omdat je ze eerst moet inlopen. Na een paar dagen voelde de schoen al een stuk minder knellend aan en liepen ze een stuk beter. Ik was erg tevreden met hoe goed de schoenen mijn voet ondersteunde. Ik heb namelijk orthopedische zooltjes die helaas niet in elke schoen passen, maar gelukkig wel in deze schoenen.

Standaard zijn de schoenen voorzien van stevige zolen, maar deze kun je eventueel ook vervangen voor je eigen zooltjes.

Dit samen met de goede opvulling bij de enkel én de hiel + de stugheid van deze schoenen zorgen ervoor dat de voeten goed ondersteund worden. Ik durf hier gerust flink wat kilometers mee te lopen!

Waterdicht

In die paar dagen veranderde het weer ook constant. Van een koud windje tot brandende zon én regen, alles kwam voorbij. Daarom werd er in die dagen flink wat gewisseld met sokken, van enkelsokken tot skisokken. Alles paste gelukkig zonder enige moeite in deze schoenen. Doordat ik voor maat 46 moest gaan, omdat 45 niet te verkrijgen was, slipte mijn enkelsokken wel een beetje.

Wessel heeft inlegzolen dus de uitneembare zooltjes waren voor hem heel handig.

Hierdoor krijg je dus frictie en heb je kans op blaren op lange termijn. Daarnaast merkte ik dat mijn sokken natter waren dan in een ‘normale’ schoen. Dit is logisch te verklaren omdat de schoen waterdicht is. Hierdoor kan hij moeilijker ademen. Wil je echt waterdichte schoenen die volledig ademen, dan betaal je al snel het dubbele van wat deze schoenen kosten.

Doordat ze waterdicht zijn, krijg je wel sneller zweetvoeten. 😉

Verder was ik wel erg tevreden met de ‘grippy feel’ van de zolen. Steigers, modder, gras, hellingen en zelfs gladde stenen waren geen probleem voor de zolen en dat is natuurlijk extra lekker voor ons karpervissers!  

Afwerking

De schoen zelf is heel netjes afgewerkt. Door het dikke leer, de stevige verlijming van de zool, de metalen ringen voor de veters, het diepe profiel en de stevige neus, moeten deze schoenen niet onder doen voor de gemiddelde wandelschoenen. Je ziet dat er tijd en moeite is gestopt in het ontwerpen van deze schoenen.

De afwerking van deze schoenen zijn top!

Ook qua design zijn ze prima te combineren met je ‘vrijetijdskleren’. Doordat ze een uniforme kleur hebben die toch het beste kan worden beschreven als ‘trendy’, zijn het schoenen die mooi opgaan in de gemiddelde garderobe. De subtiele merkverwerking is een fijn detail, zonder dat dit ‘schreeuwerig’ in de weg zit.

De merkherkenning is subtiel.

Wat natuurlijk ook een grote plus van de schoenen is, is dat ze waterdicht zijn. Je kan met een gerust hart door plassen lopen zonder dat er water door de naden of de zool komt.

Wat ik ook fijn vind, is dat er ‘haken’ aan de bovenkant van de schoen zitten.

Wel zo fijn natuurlijk wanneer je door flink wat modder heen moet ploeteren! Wat ik ook fijn vind, is dat er ‘haken’ aan de bovenkant van de schoen zitten. Hier gaan de veters overheen en zo kan je de schoen goed strak aantrekken.

Het diepe profiel zorgt voor een mega goede grip.

Prijs/kwaliteit

Met een gemiddelde prijs van 129 euro zijn dit toegankelijke schoenen voor de meeste mensen. Een paar Nike schoenen kosten ook al snel zoiets en die zijn niet waterdicht! 😉 Ik denk dat deze prijs, gezien de specificaties, wel op zijn plaats is met de kanttekening dat ik ze nog niet op de lange termijn heb kunnen testen. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik vertrouwen heb dat deze schoenen mij nog lang plezier gaan beleven!

De haken op de bovenkant zorgen ervoor dat je jouw schoenen extra strak kan aantrekken.

Ik heb absoluut niet het idee dat deze schoenen bij het minste of geringste uit elkaar vallen. De prijs/kwaliteit-verhouding vind ik dus echt prima. Tijdens het gebruik heeft mijn (kritische) oog weinig aandachtspunten gevonden en geen enkele punten die een dealbreaker zouden zijn!

Pluspunten

 • Dik gevoerde enkelstukken zorgen voor comfort en stevigheid 
 • Verwijderbare binnenzolen  
 • Geschikt voor orthopedische inlegzooltjes  
 • Schoen is ruim genoeg voor het dragen van dikke sokken (skisokken) + inlegzooltjes 
 • Waterdicht
 • Stevige verlijming van de zool
Over de afwerking is Wessel in ieder geval 100% te spreken.
 • Harde neus  
 • Groot open profiel op de zool  
 • Bieden goede steun aan de voet  
 • Relatief licht aan de voeten, voelt niet als een blok aan je been 
 • Er wordt gebruik gemaakt van écht leer  
Grip is geen probleem voor deze schoen!

Aandachtspunten

 • Tijdens warm weer bestaat er een kans dat je overmatig gaat zweten in deze schoen 
 • Voor de mensen die maat 45 hebben, die is er tot nu toe niet. Er is wel een 46. Dit zorgt ervoor dat wanneer je de schoen gebruikt met enkelsokken, je hiel gaat ‘slippen’ wat tot blaren kan leiden. Je kan de veters wel harder aantrekken, maar dit gaat ten koste van het comfort.   
Doordat de schoen is gemaakt van echt leer, krijg je redelijk snel zweetvoeten.

Conclusie

Ik denk dat Korda hier een goed product op de markt heeft gezet. Het is toegankelijk en trendy. Het biedt naast een goede ondersteuning ook gegarandeerd een lange levensduur. Dan komt natuurlijk de belangrijkste vraag naar voren: ‘zou ik deze schoenen aanraden?’ Mijn antwoord daarop is: Ja, ik raad deze schoenen aan. De prijs/kwaliteit-verhouding is goed, de afwerking is prima en ze voelen solide aan!

Wessel beveelt deze schoenen aan.

Ik denk dat deze schoenen mij veel fijne kilometers zullen gaan bezorgen en mij de ondersteuning bieden die ik in een schoen zoek. Bovendien is het tijdens het karpervisser veel beter om een stevige en waterdichte schoen te hebben dan een paar afgetrapte sneakers 😉

Tot de volgende!

Wessel van de Velde


Meer informatie over deze schoenen kunnen jullie vinden op de website van Korda. Meer Korda updates zien? Check dan de Brand Page!

Bekijk ook