ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Veilig omgaan met de vis dankzij de JRC Cocoon Carp Care range

Favoriet Favoriet
Veilig omgaan met de vis dankzij de JRC Cocoon Carp Care range

Een topic die tegenwoordig enorm belangrijk is in het karperwereldje is visveiligheid. Het Engelse JRC speelt hierop in door diverse kwalitatieve ‘carp care’ producten op de markt te brengen. In deze update kijken we naar een aantal van deze items uit de Cocoon range!


De mannen van JRC aan het woord: Stel je voor: Het is een heerlijke visdag en al snel krijg je een keiharde fluiter op je hengel. Na een stevige dril ligt er een prachtige vis klaar om geschept te worden. Vanaf dit punt neemt de nieuwe Cocoon Range van JRC het over!

Vanaf het moment dat de vis klaarligt om geschept te worden neemt de Cocoon Range het over!

Het landen

Iedere succesvolle dril eindigt normaal gesproken in het schepnet. Het nieuwe Cocoon Landing Net is naast degelijk ook erg mooi vormgegeven. Met een robuust RVS spreidblok, ingebouwde floaters in de armen en een extra lange steel doet dit net precies waar hij voor gemaakt is: de vis scheppen!

Handig in gebruik en mooi afgewerkt!

Het onthaken

Na het landen van de vis wil je natuurlijk dat de vis zo snel mogelijk verlost wordt van de haakmontage. Om de gevangen vis de beste behandeling te geven hebben we een aantal prachtige onthaakmatten in ons assortiment! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Hi Care Cradle?

Super visveilig en meer dan genoeg ruimte voor zelfs de állergrootste karpers!

Door de constructie op poten zal een spartelende vis hier nooit uit komen. Heb je liever een onthaakmat die gewoon op de grond kan liggen? Kijk dan eens naar de Hi Care Mat! Ook deze biedt ruim voldoende bescherming voor de vis en dankzij de opstaande randen kan de vis er nooit uitglijden.

Nieuwe onthaakmat nodig? Bekijk zeker deze rakker van JRC!

Even zakken?

Na het onthaken is het natuurlijk altijd fijn om de rust op de stek terug te krijgen en de fotoshoot rustig voor te bereiden. De weigh slings van JRC zijn niet alleen geschikt voor het wegen, ook kan een gevangen vis prima even weggezakt worden om je camera te pakken of even een maat te bellen die de foto’s kan komen maken!

Geschikt om zowel te wegen als (kort) te zakken.

Bij JRC zijn zowel de Folding Mesh Weigh Sling als de Recovery Sling prima geschikt en super veilig in gebruik!

Eén van de veiligste slings op de markt…
…onmogelijk dat een vis hieruit ontsnapt!

Wil je er 100% zeker van zijn dat de sling goed bevestigd zit en het touw nooit zal breken? Kijk dan eens naar de Auto Retainer! Deze retainer werkt als een soort riem die het koord dat niet wordt gebruikt weer oprolt. Ideaal bij het tijdelijk zakken van een vis!

De JRC Cocoon AutoRetainer kan worden gebruikt om een sling aan vast te leggen. Zo heb je nooit meer last van losse koorden!

Nauwkeurig wegen

Ook om je te helpen bij het nauwkeurig wegen van de gevangen vis heeft JRC de juiste spullen in huis. Hang eenvoudig een weegschaal onder de Weigh Hook en je bent klaar om de vis te wegen!

In veel gevallen volstaat een Weigh Hook prima!

Heb je een échte mega bak te pakken, die je nauwelijks van de grond af krijgt? Dan is de Tripod ideaal. Nauwkeuriger wegen kan haast niet!

Een tripod is wel héél relaxed voor het wegen!

Hou je de vis wel goed nat?

Het is natuurlijk ook van groot belang dat de gevangen vis goed nat wordt gehouden. Je kunt hier natuurlijk prima een gewone emmer voor gebruiken, maar het is nog veel makkelijker om de opvouwbare Folding Water Bucket mee te nemen! Scheelt toch weer ruimte in je auto en bovendien kun je ‘m altijd tussen je onthaakmat proppen zodat je altijd zeker weet dat je hem bij je hebt.

Deze opvouwbare emmer past bij iedereen in de tas!

Het terugzetten

Ten slotte is het alleen nog maar een kwestie van de vis veilig terug zetten met je sling. Op naar de volgende aanbeet!

Het terugzetten van een vis doe je eenvoudig en visveilig met een sling.

Met deze producten weet je zeker dat je de karpers visveilig kunt behandelen aan de waterkant. Zo blijft de karper onbeschadigd en kun niet alleen jij, maar ook al je collega karpervissers nog jarenlang plezier hebben van de vissen!

Succes aan de waterkant!

Team JRC


Voor meer informatie over de visveilige Cocoon Range check je de JRC website of de Facebookpagina.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl