KWO Boulevard – Verbrande vissen en de snelst groeiende karper OOIT!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Verbrande vissen en de snelst groeiende karper OOIT!

De wolken maakten de afgelopen dagen steeds vaker plaats voor de zon en dat kunnen de meeste vissen (en vissers!) wel waarderen! Er staat dus weer een toffe KWO Boulevard voor jullie klaar met de nodige vangsten en interessante nieuwtjes. Deze week check je o.a. een bizar verhaal over verbrande karpers, een flinke reeks nachtfoto’s, de snelst groeiende karper OOIT en nog (veel) meer!

Door het lekkere zonnetje trokken flink wat vissers naar de waterkant, waaronder Denny Mulder Stoffner!


Mega roadtrip met Jelmer Simmes

Voor de állereerste keer trekt Jelmer, beter bekend als TwinCarpNL, naar het zuiden van Frankrijk voor een onvergetelijke trip. Het vissen op de rivier leverde snoeiharde runs en prachtige vissen op, wat resulteert in een hele gave video! Bekijk de movie hieronder:


Upcoming: de KWO In Action Day 2019

Het grootste outdoor event voor karpervissers komt er weer aan! Op zaterdag 11 mei is De Koperen Plas wederom de locatie voor de jaarlijkse KWO In Action Day. Van 10 tot 16 uur is er rondom het water van alles te zien, te beleven en vooral: te leren!

Vorig jaar was de KWO In Action Day…

…al een gigantisch groot succes!

Dit jaar gaan we nog veel groter uitpakken. Zorg dat je erbij bent!

Daarnaast wordt er ook in de aangrenzende De Koperen Hoogte voor het nodige entertainment gezorgd met diverse lezingen en het vertonen van gave video’s! Eén ding is zeker: dit wil je niet missen! Meld jezelf hier GRATIS aan!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe Keep Searching (alweer het negende deel!) van Mark Hofman. In deze editie van bijna een uur lang gaat Mark volgas aan de bak op het wierwater, en krijgt hij nog hoog bezoek uit de UK. Deze video MOET je gezien hebben!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


Snelst groeiende karper ooit!

Afgelopen week zagen we op de Facebookpagina van Atlantide Fishing & Predator Park wel een hele bijzondere post. Op de onderstaande foto zien we namelijk een spiegel die in maart 2015 werd uitgezet op 4,5 kilogram en nu, in maart 2019, maar liefst 34,5 kilogram weegt! Dat komt neer op precies 30 kilo gewichtstoename in slecht vier jaar tijd. Wat denken jullie, zou dit de snelstgroeiende karper OOIT zijn?

Holy SH*T! Van uitzettertje naar droomvangst, in slechts vier jaar tijd!

Zelf schrijft het park dat ze nog nooit eerder zoiets zagen, maar dat de foto’s het levende bewijs zijn. Indrukwekkend is het in ieder geval zeker!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst, of eigenlijk vangstEN, die deze week de titel hebben veroverd zijn de vissen van Sander Huibers. Kort geleden viste Sander een bijzonder succesvolle sessie met de chod rig en witte Live System pop-ups, waarbij hij drie hele fraaie vissen wist te landen. Petje af Sander!

Sander kreeg een drietal…

…puntgave vissen op de mat!

Met exemplaren als dit is je sessie natuurlijk meteen geslaagd!


Korda Thinking Tackle 2019 – Nieuwe online series!

Korda staat niet alleen bekend om de endtackle producten, ook video’s zijn ze goed in! Dit jaar komt er een aantal veelbelovende films aan in de Thinking Tackle Online series 2. In de eerste aflevering van de serie trekken Danny en Darrell vroeg in het voorjaar af naar het ‘beloofde land’. We kunnen jullie alvast vertellen dat het een taaie visserij was, die voor de nodige frustratie heeft gezorgd! Check de trailer van de nieuwe serie hieronder:

Tussen het vangen door delen Danny en Darrell tot in detail hoe ze een dergelijke sessie en water aanpakken. Welke keuzes maken ze? En met welke reden? Zoals de naam Thinking Tackle al doet vermoeden gaan we dieper in op de gedachten van de vissers en zullen ze zo helpen om ook jou meer te laten vangen, ongeacht waar je vist! Thinking Tackle Online Serie 2, Episode 1 zal vanaf maandag 1 april verschijnen op de website en op YouTube.


FOTODUMP: Nachtfoto’s

Afgelopen week dropte we op onze Facebookpage het verzoek aan jullie om je beste (visgerelateerde 😉 ) nachtfoto’s te delen. De reacties waren overweldigend: het blijkt maar weer dat er ongekend veel fototalent onder de karpervissers in Nederland zit! Hieronder een kleine impressie van de foto’s die er voorbij kwamen:

Deze plaat van Brian Vernieuwe viel goed in de smaak!

Arjan Weggelaar maakte deze fraaie foto.

Een nachtfoto in de ‘urban setting’ is altijd +1! Deze foto komt van Jeffrey Goedgebuer.

Ook Stef Visscher weet wel hoe hij bij weinig licht zijn camera moet inzetten.

Fraai stekje hoor! Deze foto komt van Wilfred van Duijne.

Ook de foto van Sven Omloop past in het rijtje van fraaie nachtfoto’s!

Mart Weening maakte deze gave foto!

Bas van der Werff is ook goed thuis in de fotografie!

De ‘bivvy in de nacht’ stijl bevalt ons goed! Deze foto komt van Ronnie Wehkamp.

Vissen op groot water is altijd al fantastisch, maar als je het weet vast te leggen zoals Johnny Haars doet dan lijkt het helemaal aantrekkelijk!

We sluiten de reeks af met deze supervette foto van Diégo Loco, inclusief een voorbijrazende trein!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Ben je door je Netflix series heen? Check dan deze update met negen YouTube kanalen waar iedere karpervisser zich op moet abonneren!

In dit artikel legt Freek Elbers ons de ‘Ronnie Claw’ rig uit. Een variatie op de Ronnie rig, die speciaal is gericht op het obstakelvissen!

In april 2018 trokken Job Haes en Erwin Faassen naar het Franse land om daar de Franse stuwmeren te bevissen. Rust, natuur en genieten staat centraal in hun visserij!


BIZAR: Karpers levend in brand gestoken

99% van de Boulevard staat vol met dingen waar je blij van wordt en waar je vissersbloed sneller van gaat stromen. In dit geval hebben we echter een minder positief nieuwtje, waar ons bloed van gaat koken! Op de website van Omroep Brabant zagen we afgelopen week namelijk een nieuwsartikel over vijf karpers die LEVEND in brand zijn gestoken. Eén vis heeft het (waarschijnlijk) overleefd, maar voor de andere vier kwam de hulp te laat. Hoe bizar is dat?! Als je het hele artikel wil lezen, klik dan HIER.

Wat een ongelofelijk zieke geest heb je, als je dit soort dingen grappig vind om te doen…

Eén exemplaar spartelde nog, dus deze werd meteen door de brandweer in een bak met water gezet.


Tip van de week: spot de vis

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: probeer de vis te spotten! Nu de wolken steeds vaker plaats maken voor de zon is er één item wat je absoluut niet mag vergeten als je naar de waterkant gaat: je polaroidbril. Het wordt immers steeds beter mogelijk om de vissen te spotten en jullie weten het: je moet vissen waar de vis zit!

Een polariserende bril kan goud waard zijn! Foto: Strategy

Alle informatie die je kunt verzamelen wat betreft de locatie van de vis is goud waard, dus probeer maximaal te profiteren van het zonnetje. Als je de vis eenmaal hebt gelokaliseerd ben je al halverwege het vangen!

Ook als je de hond uitlaat, even pauze hebt op je werk of gewoon een wandeling aan het maken bent moet natuurlijk altijd de polaroid mee om stiekem dat ene slootje af te speuren 😉


Wild nachtje voor Denny van der Plas

Pro Line teammember Denny van der Plas heeft het karpervirus aardig te pakken en heeft weer een druk nachtje achter de rug. Nadat er eerst vijf brasems op de kant kwamen volgde daarna nog twee spiegels en vijf schubs. Jullie raden het al: er werd niet veel geslapen die nacht! Hieronder zie je een foto van een zeer fraai exemplaar dat op de kant kwam!

Door deze zeer fraaie spiegel was Denny de vele brasems al snel vergeten! 😉

De kleine oogjes verraden het al: dit was een succesvol nachtje!


Topvangsten van afgelopen week

Nu de temperaturen steeds aangenamer worden trekken steeds meer karpervissers naar de waterkant. Hoewel het strikken van een karper nog niet overal even eenvoudig is, wordt er al flink wat succes geboekt! Check hieronder welke fanatieke karpervissers afgelopen week weer enkele mooie vangsten wisten te boeken:

Rick Coppes wist deze fraaie rivierspiegel te strikken.

Remco Vermeulen zag een vis springen en wierp er meteen een chod naartoe, met deze schub als resultaat!

Dat de Franse vissen dol zijn op het aas van CC Moore bewijst Aurelien!

Huig Vanduijn wist deze puntgave spiegel te landen.

Alijn Danau wist op het aas van CC Moore deze brute 25,3 kilo zware spiegel te landen!

Felicia den Heeten heeft haar eerste vis van het jaar ook op de kant gekregen afgelopen week!

De laatste wintervis die bij Ian Thiels op de mat kwam is een flinke!

James de Koker pakte kort geleden deze supervette kanaalspiegel!

Op een klein voerplekje met wat mais en gebroken boilies wist Jeffrey Kevin Hagens deze brute schub te landen!

Wouter Koziolek is lekker bezig op de Lot. De eerste betere vissen hebben zich inmiddels gemeld!

Enrico Parmeggiani van Forge Tackle wist deze beauty van een volschub in het verre Amerika te vangen!

Mitch Keizers ging samen met vismaat Jeffrey naar de waterkant en tijdens een mooie voorjaarsdag strikte Mitch deze brute vis!

Ook Wouter van de Molen boekte weer succes, dit keer op de Roasted Nut van Martin SB!

Jelmer de Vries ging met zijn nieuwe hengel en molen op pad, die al na tien minuten vissen volop werden getest!

Een pennetje en een polaroidbril. Meer had Roy Vullings niet nodig om deze schub te landen!

Teun Ponjee wist deze fraaie spiegel te vangen op de V-Activator bol van Pro Line!

Ook Bert Verberk wist een knappe vis te vangen op de Pro Line bollen!

De korstenvisserij van Melwin Roosje blijft maar succesvol verlopen. Deze prachtige en bijzondere schub kwam bij hem op bezoek.

Dylan van Och was op bezoek in Burgers’ Zoo, maar naast de wilde dieren had hij ook nog oog voor iets anders…

Steffi Demeestere is ook van de nul af, dankzij dit puntgave spiegeltje!

We sluiten de reeks af met deze prachtvis van Robin Bulters. Een goed begin van het weekend, schrijft hij bij de foto!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Arno Spruit vertelde over zijn terugkeer naar Lac du Der, en over het waarmaken van zijn droom: een megaschub vangen op dit machtige water!

Ricardo Koster is een bezig baasje die het liefst de hele dag vist. Door zijn migraine is dat niet altijd even makkelijk, maar in deze blog vertelt hij over een aantal gave sessies die hij beleefde!


Topfoto: Bart Hoes

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat die werd ingezonden door Bart Hoes. Na het team etentje met Baitworld bracht hij samen met Gijs Pronk een nachtje door aan het Haringvliet. Hoewel de omstandigheden niet mee zaten om een aanbeet te forceren, hebben de beide mannen toch genoten van de sessie!

In een omgeving als dit is het altijd genieten, zelfs als er geen vis op de kant komt!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl