ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

[VIDEO] De favoriete najaarsrig van Mark Hofman!

Hoe relaxt zou het zijn als je met één rig het hele najaar door kunt vissen? Die vraag stelde Mark Hofman zichzelf en in deze video vertelt hij het antwoord! De bodemrig die hij dit najaar gebruikt is enorm makkelijk te knopen én keer op keer te gebruiken. Hoe dat precies zit zie je in de video!

In deze video laat Mark precies hoe en met welke materialen hij deze rig knoopt.

Uitleg

Mark vertelt: Voor mijn najaarsvisserij was ik op zoek naar een rig die ik gemakkelijk kon hergebruiken. Ik ben namelijk een vrij luie visser en heb een hekel aan continu rigs knopen 🙂 Ik haalde mijn inspiratie uit de Multi Rig die ik in het voorjaar regelmatig inzet. Bij deze pop-up rig kun je de haak gemakkelijk wisselen en dat is precies wat ik graag wilde!

De overeenkomsten met de najaarsrig en deze Multi Rig zijn goed te herkennen!

In het najaar vis ik graag op de bodem en met soepel onderlijnmateriaal. Voor mijn gevoel mis je soms toch vissen als je met (te) stijf onderlijnmateriaal vist, zeker wanneer ze vanuit de ‘verkeerde hoek’ aan komen zwemmen. Mijn bodemversie van de Multi Rig bestaat dus uit soepel materiaal waar ik twee lussen in knoop.

Aan de lange lus bevestigd Mark alle benodigde onderdelen voor de rig.

Aan de ene kant bevestig in de haak, een kant-en-klare line aligner en een micro swivel. De andere kant bevestig ik aan mijn loodmontage. In de video laat ik jullie stap voor stap zien hoe je deze eenvoudig en gebruiksvriendelijke onderlijn kunt knopen!

Bevestig je haakaas aan de micro swivel en haal de lus over de haak heen.
Het eindresultaat: een goed prikkende najaarsrig waarmee jij maximaal kunt scoren!

Video

Bekijk hieronder stapsgewijs wat de voordelen zijn van deze rig en waarom Mark hem zo graag inzet:

Succes dit najaar!

Mark Hofman


Meer informatie over de gebruikte materialen voor deze onderlijn vind je op de website van Nash.

Bekijk ook