ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

[VIDEO] Karpervissen in ZUID-AFRIKA met Roderick Langeveld!

Favoriet Favoriet
[VIDEO] Karpervissen in ZUID-AFRIKA met Roderick Langeveld!

In deze update vertelt Roderick Langeveld over zijn recente vistrip in Zuid-Afrika. Samen met Ronald Margadant ging hij voor de vierde keer het avontuur aan in dit bijzondere land. Check naast het artikel ook zeker de video van de trip. Enjoy!

Avontuurlijk is een trip als deze zeker!

Zuid-Afrika

Roderick vertelt: Voor de vierde keer maken we (Ronald en ikzelf) de reis richting dit fantastische land, puur om te vissen. De schoonheid van Zuid-Afrika kruipt onderhuids en gaat ergens diep in je bloed zitten. Een vissessie naar dit land is bijna een expeditie en daarom is een waterdichte voorbereiding essentieel. Het land heeft naast haar schoonheid namelijk ook een hoop gevaren en grillen!

Zuid-Afrika is een fantastisch land om te bezoeken!

Het is belangrijk dat je bepaalde risico’s uitsluit die betrekking hebben op de lokale, armere bevolking en op de aanwezige wilde dieren. Maar al met al kun je weloverwogen veilig op pad in dit waanzinnige land. Wel moet ik benadrukken dat Ronald in dit land geboren is en hier al jaren samen met zijn oom Jip een bedrijf runt. Dit maakt het voorbereiden en organiseren van zo’n mega trip een klein stukje eenvoudiger.

De lokale kennis van Ronald is van grote waarde bij het plannen van een trip.

Zes jaar na onze laatste trip was het dan eindelijk zo ver en keerden we terug. Vooral om het leven te vieren en tevens omdat we inmiddels het 40e levensjaar hebben bereikt. Vissen en vriendschap is nog steeds de leidraad is ons verhaal, maar genieten is toch wel de hoofdzaak!

Genieten is de hoofdzaak!

Video

Om eerlijk te zijn had ik me stellig voorgenomen om geen film te editen van deze vistrip. In plaats van de hele dag met een camera rond te banjeren wilde ik deze keer eigenlijk alleen maar genieten van het moment. De drang naar glorie heb ik al jaren geleden achter me gelaten en de aandacht rond het karpervissen is iets waar ik mij nauwelijks mee bezig houd.

Geen gedoe met camera’s, maar lekker genieten van het moment.

Toch besloten we op het laatste moment de reis enigszins te documenteren en dan vooral voor onszelf. Dit werd al snel weer een complete filmmarathon, waar ik achteraf gezien stiekem best wel blij om ben. Voor 90% gebruikte we hiervoor onze telefoons wat de kwaliteit niet ten goede komt. Zeker wat betreft audio is dat drama. Maar goed, als je ervan uit gaat dat ongeveer 98% van wat wij zeggen tijdens zo’n trip complete onzin is, maakt dat dus eigenlijk geen ene reet uit 😉

Al snel werd het documenteren van de reis een complete filmmarathon!

Rohan Dreyer

Tijdens dit avontuur ontmoeten we een Zuid-Afrikaanse karpervisser genaamd Rohan Dreyer. Een gepassioneerde visser die je vanaf de eerste ontmoeting direct in je hart sluit. Een ontzettend vriendelijke vent met het hart op de juiste plek en een goeie dosis humor. Zijn interesse naar alles wat met vissen te maken heeft was enorm en dat betaalde zich voor hem direct uit door het vangen van een serie prachtige vissen. Al snel wisselden we onze contactgegevens uit en werden er plannen gesmeed voor een gezamenlijke sessie. Ik kan wel zeggen dat er een nieuwe vriendschap was geboren!

Tijdens de trips in Zuid-Afrika werden nieuwe vriendschappen gesloten.

Eenmaal terug in Nederland hadden we bijna dagelijks contact over de mogelijkheden voor onze volgende trip en uiteraard over een hoop onzin, zoals dat bij mannen onder elkaar gaat. Met pijn in mijn hart moet ik zeggen dat die gezamenlijke sessie met Rohan nooit gaat plaatsvinden. Rohan overlijdt namelijk door een tragisch ongeluk op 16 april 2020.

Het gemis voor zijn familie en vrienden moet enorm zijn.

De trip met Rohan zal helaas nooit plaatsvinden…

Ronald, Oom Jip en ikzelf wensen deze dan ook alle sterkte in het verwerken van dit enorme verlies. Rohan gaf meerdere keren aan dat hij karperfilmpjes heel erg kon waarderen. Ter nagedachtenis aan Rohan hebben we daarom onze i-Phones leeg geschud en uiteindelijk dus toch een filmpje.

Leef die lewe, leef het leven.

Roderick Langeveld

P.S. – Ronald en ik vissen altijd vis om vis 😉

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl