ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

[VIDEO] Kleurrijke verrassingen op het Franse Jonchery – Marco en Martijn

Favoriet Favoriet
[VIDEO] Kleurrijke verrassingen op het Franse Jonchery – Marco en Martijn

Halverwege oktober trokken Nash mannen Marco Tetteroo en Martijn Knijnenburg naar het Franse betaalwater Jonchery, gelegen naast het machtige Oriënt. In deze video bomvol tips en tricks zie je een aantal bijzonder gevarieerde vangsten boven water komen. Welke is jouw favoriet? Bekijk het in de video!

Dit soort vissen staan bij menig karpervisser hoog op het verlanglijstje!

Video

Over Jonchery

‘Jonchery was vroeger een viskwekerij met verschillende vijvers. Er kan nu gevist worden op de grootste twee vijvers, de andere vijvers worden voor de kweek gebruikt. De grootste vijver heeft een oppervlakte van 12 hectare, de andere visvijver heeft een oppervlakte van 2 hectare. Het hele domein is afgesloten en je krijgt een geheime code waarmee je het hek kunt openen.

Er zwemmen een aantal unieke karpers rond op dit Franse betaalwater!

Het water heeft een bodem zonder obstakels die uit klei bestaat met een laagje slib. De gemiddelde diepte bedraagt ongeveer 1,2 meter. De ondiepe kant van de plas ligt tussen stek 3 en 5, het diepste gedeelte ligt tussen stek 1 en 2 waar er zo’n 2,30m water staat. De stekken zijn met gravel aangelegd en zijn goed bereikbaar met de auto. Na het uitladen moeten de auto’s op de parking gezet worden. De stekken 3, 4 en 6 bieden schaduw in de namiddag, de overige stekken liggen de hele dag in de zon.

Op de stekken van Jonchery is het prima vertoeven!

De grote plas heeft een karper bestand van ongeveer 450 karpers tussen 10 en 29 kg. De kleinere plas is bezet met zo’n 150 karpers tussen 12 en 26 kilo. De voorzieningen zijn prima: er is goed sanitair en een gemeenschappelijke ruimte met een keuken en een eetkamer. Een koelkast, een vrieskist en een gasstel staan ter beschikking van de klanten. Indien je een niet-visser wilt meenemen, dan is Jonchery zeker aan te bevelen!

Het bestand op Jonchery…
…bevat een flink aantal bijzonder fraaie vissen!
Ook Marco wist diverse puntgave vissen te landen!

Tot de volgende video!

Team Nash Benelux

Meer weten over de andere producten van Nash? Check dan de website en volg ook de Facebook– en Instagrampage om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl