ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

[VIDEO] Voorjaarsvissen met de Korda Balancing Weights – Mark Hofman

Favoriet Favoriet
[VIDEO] Voorjaarsvissen met de Korda Balancing Weights – Mark Hofman

Het voorjaar staat voor veel vissers in het teken van pop-up visserij, zo ook voor onze eigen Mark Hofman! Om je pop-up eenvoudig uit te kunnen loden kun je nu gebruik maken van de nieuwe Balancing Weights van Korda. Hoe dat precies werkt laat Mark zien in de onderstaande video!

De Balancing Weights maken het vissen met pop-ups een stuk eenvoudiger!

Video

Bekijk de video over Mark’s voorjaarsrigs en de rol van de nieuwe Balancing Weights van Korda hieronder:

Over de Balancing Weights

Team Korda vertelt: Onze nieuwe innovatieve en pure tungsten verwisselbare Dark Matter Balancing Weights zijn een industry first! Ze zijn met precisie ontworpen om over een maat 11 wartel te passen en zullen helpen om een drijvend haakaas uit te balanceren. Dit maakt ze ideaal voor gebruik met chod-, hinged-stiff en spinner rigs aangezien ze een mooi en makkelijk alternatief zijn voor putty.

nieuwe producten korda balancing weights
Gedaan met het voortdurend kwijtraken van je putty 😉

Doordat de gewichtjes gemaakt zijn uit puur tungsten hebben ze een hogere dichtheid dan producten die gemaakt zijn uit tungsten dat gemengd is met rubberachtige stoffen. De verhouding tussen het gewicht en kleine formaat helpt om de rig een stuk netter te maken

nieuwe producten korda balancing weights
Zo strak kun je het met putty niet krijgen!

Extreem handig

De gewichtjes kunnen gebruikt worden om de meeste pop-ups en ander drijvend aas uit te balanceren. Ze zijn met name erg handig voor naked chod rigs waarbij het soms lastig is om precies het juiste gewicht te monteren om de pop-up te laten zinken. De gewichtjes zijn makkelijk te wisselen en zullen hierbij helpen met het precies uitbalanceren van jouw aas. Een ander bijkomend voordeel is dat de Dark Matter Balancing Weights niet slijten, hierdoor kun je ze dus blijven gebruiken.

nieuwe producten korda balancing weights
Er zijn verschillende gewichten te verkrijgen zodat je elke pop-up perfect kan uitbalanceren.

Verschillende gewichten

De gewichtjes zijn verkrijgbaar in vijf verschillende gewichten van 0,30 gram tot 0,50 gram. Ze zijn elk voorzien van met een laser geëtst nummer voor eenvoudige herkenning. Als extra optie is er ook een “mixed pack” met in totaal vijftien gewichten verkrijgbaar, hier zitten er van elk gewicht drie in. Ideaal om te experimenteren!

nieuwe producten korda balancing weights
Keuze genoeg!

“Kreeftenproef”

Wist je dit al? Kreeften kunnen enorm aangetrokken worden door tungsten putty. Vissers die op wateren vissen waar veel kreeften zitten weten wat voor een nachtmerrie deze kunnen zijn. Kneedbare putty zal vakkundig worden verwijderd en dit product is dé perfecte oplossing.

nieuwe producten korda balancing weights
Met deze gewichtjes geef je de kreeften geen kans meer.

Tip: gebruik de Krimp Tool

De Balancing Weights passen op alle Korda maat 11 swivels. We hebben er alles aan gedaan om de gewichtjes zo goed mogelijk passend te maken voor de diverse size 11 wartels in ons gamma. Soms kunnen ze echter wat strakker zitten en daardoor moeilijk met de hand te bevestigen zijn. Wij adviseren dan om een Krimp Tool te gebruiken om de wartel en balancing weight samen te brengen.

nieuwe producten korda tip krimping
Met de Krimp Tool kan je het gewichtje over de wartel krijgen als dat nodig is.

Ga jij dit voorjaar fanatiek achter de karpers aan? Dan mogen de Balancing Weights zeker niet ontbreken in jouw tacklebox!

Succes dit voorjaar!

Team Korda


Voor meer informatie over de Balancing Weights surf je naar de website van Korda. Volg ook zeker het YouTube-kanaal voor vette video’s en bekijk de laatste Korda updates op KWO op deze pagina!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl