Video: Wintervissen op de beek met Roy Bergevoet

Favoriet Favoriet
Video: Wintervissen op de beek met Roy Bergevoet

Aasfirma Holland Baits maakt regelmatig leuke video’s van vissessies en vangsten van hun consultants. Dit keer nemen ze jullie mee met testvisser Roy Bergevoet, op een beekje begin februari.


Holland Baits: Wij van Holland Baits gaan de komende periode gewapend met camera’s mee op pad met onze testvissers en trouwe gebruikers van ons aas. Zo kunnen jullie de mensen achter de schermen leren kennen. Stuk voor stuk no nonsens vissers die hun sporen verdiend hebben. Geen modetrends, geen bla bla oftewel “no b#llshit, just good solid angling”. Wie kan beter laten zien hoe de producten van Holland Baits in te zetten, dan de mannen en vrouwen die er al jaren mee vissen!

De eerste opname is er direct een met een grote uitdaging. Het moest in februari gebeuren, misschien wel de lastigste maand om onze gevinde vrienden aan de schubben te komen. We reisden begin februari af naar de Achterhoek om Roy Bergevoet te volgen tijdens een nachtje en ochtend om zijn winterse visserij op een van de talloze kleine beekjes die de Achterhoek rijk is te volgen. Hij beloofde ons een vis voor de camera te kunnen tonen dus er stond wel wat druk op. Check snel de film, gemaakt door John van der Valk, om te zien of het gelukt is.

Tijdens de opnames werd door Roy een spiegelkarper gespot, deze leek bijna geheel gekleed in grote schubben en tussen de schubkarpers een juweel van een vis. Uiteraard liet de vis zich niet prikken voor de camera’s. Een week na de opnames deed Roy een korte ochtendsessie en kon wederom twee vissen prikken. Je raadt het al, naast een puntgaaf schubje zat de spiegel zat er deze keer wel bij. Deze vis willen wij jullie niet onthouden dus hierbij de foto’s van dit beek juweeltje. Welke kant van deze vis mooier is vragen wij ons nog steeds af…


Volg Roy ook op Instagram. Voor meer informatie over het aas waar Roy mee vist is kijk je op de website van Holland Baits.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl