ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

[VIDEO] Wintervissen op grote karpers met Martin Post!

Favoriet Favoriet
[VIDEO] Wintervissen op grote karpers met Martin Post!

Jullie hebben ongetwijfeld al eens van hem gehoord: Martin Post. Bekend van onder andere de karperspeciaalzaak De Tacklebox, maar zeker niet minder om zijn viskunsten! Vanaf dit jaar gaat het team van dTb hun kennis delen en in dit eerste deel staat wintervissen op het programma. Enjoy!

In de eerste video staat er een winterse sessie gepland!

Wintervissen

Het team van De Tacklebox vertelt: De Tacklebox behoort al jarenlang tot één van de meest toonaangevende shops van de Benelux. Naast een ijzersterk assortiment, een snelle levering en topservice weet je bij de Tacklebox één ding zeker: de shop wordt gerund door rasvissers die veel kennis in huis hebben. Om deze kennis nog beter te delen zijn de boys dit jaar gestart met het filmen van hun eigen visserij. Ontzettend gaaf en leerzaam natuurlijk!

Hoog tijd voor de mannen om hun kennis te gaan delen, zodat ook jij je visserij kunt verbeteren!

In deel één trapt topvisser Martin Post af met een vijfdaagse trip op een Frans betaalwater. Tijdens koude omstandigheden probeert hij met een slimme aanpak een paar echt grote karpers te vangen. Belangrijke doelstelling bij het filmen is kennisoverdracht en we kunnen alvast verklappen dat dit goed is gelukt. Martin strooit met tips & tricks en hij legt je stap voor stap uit welke aanpak hij kiest op dit water. Ontzettend leerzaam natuurlijk.

Dat de aanpak van Martin effectief is, daar is geen twijfel over mogelijk!

Rigs en systemen

Zo gaat hij in de video uitgebreid in op het positioneren van zijn rigs. Al snel blijkt dat dit lastiger is dan je in eerste instantie zou denken. Bodemwier maakt de visserij ontzettend lastig en extreem nauwkeurig vissen blijkt uiteindelijk de sleutel tot succes!  Slaagt Martin er in om schone plekjes te vinden, dan is de volgende uitdaging rigkeuze en loodsystemen.

Schone plekjes zoeken blijkt één van de sleutels tot succes!

Deze beide onderwerpen komen uitgebreid aan bod in deel één van deze film. Interessant is de lage watertemperatuur en welke invloed dit heeft op het aasgedrag van de karpers. Martin vertelt uitgebreid over dit fenomeen en welke invloed dit heeft op zijn rigs. Kiest hij voor lang of juist voor een iets kortere rig? Vooral de ‘waarom vraag’ staat centraal in deze film en dat maakt het ontzettend leuk en leerzaam om naar te kijken.

Wintervissen is een vak apart…

Volgas

Kortom: de mannen van DTB staan niet stil. Sterker nog, ze vissen er in het vroege voorjaar al lustig op los en meestal onder toeziend oog van cameraman Wesley Vroom. Het doel is om de kijker mee te nemen op avontuur waarbij ze laten zien hoe ze de materialen (waar de shop vol mee staat) in de praktijk gebruiken.

Er gaat nog veel meer vette ‘carpy’ content aankomen uit de koker van De Tacklebox!

Deel één van Wintervissen op Grote Karper staat nu online op hun YouTube-kanaal en deel twee van deze gave film verschijnt volgende week al. Geniet van de eerste video en tot volgende week! 

Enjoy!

Team De Tacklebox


Meer weten van De Tacklebox? Bekijk het uitgebreide assortiment op de website, volg de Facebookpagina voor de laatste nieuwtjes en abonneer je op het YouTube-kanaal voor de vetste video’s!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl