ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

[VIDEO] Zo kun je zelf een leader splicen – Erik Marijnus

Favoriet Favoriet
[VIDEO] Zo kun je zelf een leader splicen – Erik Marijnus

Het blijft voor veel karpervissers een uitdaging om zelf hun leader te splicen, maar dit is minder lastig dan je wellicht denkt. In deze video laat Erik Marijnus zien hoe hij in een handomdraai zelf een leader maakt met een bijzonder handig hulpmiddel van PB Products!


Stretch attack

Erik vertelt: Ik ben zelf een gevlochten lijn visser, waarbij je dus eigenlijk een voorslag nodig hebt om de klappen van de vis op te vangen. De situaties waar ik me in bevind, met wateren die vol staan met obstakels en planten, wil ik geen voorslag van nylon gebruiken maar kies ik voor de Stretch Attack van PB Products. Dit product is eigenlijk een voorslag en een leader in één die ik rechtstreeks op mijn hoofdlijn kan knopen.

Binnen het assortiment van PB Products zijn diverse leaders te vinden, waarbij de Stretch Attack heeft een aantal unieke eigenschappen bezig.

De kracht van de Stretch Attack is dat er, in tegenstelling tot veel andere leadermaterialen, rek ik zit. In slechts twee meter Stretch Attack heb je dezelfde rek als in tien meter nylon lijn, maar dan zonder grote knopen en slecht één klein knoopje tussen de leader en je hoofdlijn. Dit komt het visveilige Hit en Run Systeem ook nog eens ten goede, want de leadclip en tailrubber kan bij lijnbreuk gemakkelijk over de kleine knoop heen glijden. Bovendien snijdt het materiaal ook nog eens gigantisch goed door planten heen.

De Stretch Attack is Erik’s favoriet in combinatie met gevlochten lijn.

Zo splice je de leader

Om de leader gemakkelijk te kunnen splicen maak ik gebruik van de Splicing Threader van PB Products. Hoe dat precies in z’n werking gaat zie je hieronder in de video!

Ook met de Stretch Attack en Splicing Threader aan de slag? Bekijk ze dan bij je lokale PB dealer!

Team PB Products


Meer weten over het assortiment van PB Products? Check dan de website en hou ook de Facebookpagina en het YouTube-kanaal in de gaten voor meer informatie!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl