Videobazen Carl & Alex in de spotlights – Deel 2

Favoriet Favoriet
Videobazen Carl & Alex in de spotlights – Deel 2

Vorige week hebben jullie in het eerste deel van deze Q&A kennis kunnen maken met de Engelse broers Carl & Alex Smith. Diverse onderwerpen kwamen ter sprake en in dit tweede deel vertellen de boys onder andere over hun aanpak, toekomstige sessies en lezen we hoe ze om gaan met het gegeven dat ze bekende vissers zijn! Let’s go!


KWO: Hoe beginnen jullie op een nieuw water? Wat is jullie strategie?

C & A: In het ideale geval jagen we op de vissen door freelining of oppervlaktevisserij, maar als dat niet mogelijk is, beginnen we met verschillende gebieden aan te voeren. Daarna wachten we om te zien of de vissen verschijnen en beginnen te eten! Op grotere wateren spenderen we veel tijd aan observeren voordat we besluiten om te gaan vissen. Als we dan tekenen van karper zien, beginnen we met voeren en vissen pas als we zeker weten dat de vis ons aas eet.

De drone gaat altijd mee op de avonturen van Carl & Alex.

KWO: Wat is jullie meest memorabele vis(sen)?

C & A: We kunnen niet kiezen welke individuele vis onze beste is, maar als het gaat om karper zijn de vissen die we gevangen hebben in het grote reservoir geweldig. Grote, prachtige karpers, zonder namen!

Dit bedoelen ze dus: prachtige, vrijwel maagdelijke karpers!

KWO: Jullie hebben met buitenlandse vissers in verschillende landen gevist. Wanneer gaan jullie vissen met Mark en Michiel? Ik denk namelijk dat dit een geweldige video zal gaan worden!

C & A: We zouden dat graag doen! Het zijn coole gasten. Ik denk dat er een hoop gelachen zal gaan worden. We hebben al eens geprobeerd om de agenda’s naast elkaar te leggen, maar vooral die Hofman lijkt altijd weg te zijn… Hopelijk kunnen we in 2018 een social vissen 🙂

Hier willen Mark en Michiel vast ook wel aan de slag gaan…

KWO: Waarom gaan jullie niet naar Frankrijk voor een avontuur op een openbaar meer?

C & A: We zijn erg druk geweest in Engeland met ons werk en onze vrije tijd om te reizen is vooral besteed aan het vissen op andere soorten zoals snoek en baars. We gaan dit jaar naar Amerika op jacht naar 30+ pond wilde karpers waar nog nooit op is gevist, maar een Frans openbaar avontuur zou geweldig zijn. We weten gewoon niet waar we moeten beginnen! Onze to do list lijkt wel oneindig!

Als je zulke vissen vangt in eigen land, hoef je ook niet perse naar Frankrijk. 🙂

KWO: Toen ik de ‘Parklake Campaign’ video zag, leek het alsof je de Prestine verloor omdat je filmde in plaats van dat je je broer hielp de vis te landen. Ben je later dan boos, want je komt nogal relaxt over?

C & A: We hebben de mogelijkheid verpest om die vis te vangen, omdat ik (Carl) wilde proberen het vangen van de vis te filmen! Alex stak zijn hand uit en de vis ontdeed zich van de haak. Je kunt niet altijd winnen! We waren allebei van streek, maar we wisten dat de beelden die we hadden vastgelegd heel grappig waren. Haha :)! Gelukkig ving ik de Prestine een jaar later en was ze behoorlijk gegroeid tot 33 pond!

KWO: Een populaire methode in Nederland om de grotere karpers te selecteren, is om een ​​paar keer te voeren zodat het veel karpers aantrekt. Vervolgens vis je de hengels buiten het voorgevoerde gebied om de grotere, meer solitair levende karpers te vangen. Hebben jullie dit ooit geprobeerd in een van jullie campagnes?

C & A: We voeren vaak onze stekken voor op grote meren of rivieren, maar we willen zo graag karper vangen,  dus vissen we vaak midden op de stek. We zullen waarschijnlijk sneller een grote vis vangen als we naast de voerplek zouden vissen, maar het is leuk om aanbeten te krijgen en we zijn vrij ongeduldig! 🙂

Ze vangen niet alleen maar grote karper, maar dat maakt met zulke vissen niet uit! IHEV!

KWO: Ik heb al jullie karpervideo’s en veel van de andere gezien. Wat is jullie persoonlijke favoriet?

C & A: Onze beste herinneringen komen uit de campagnes van de Reservoir Diaries. Het was zo opwindend om te vissen op die karpers in zo’n groot reservoir. We wisten nooit wat we bij de volgende aanbeet zouden vangen. Dit was voor ons dan ook het ultieme avontuur!

Blijvende herinneringen! #LovelyTimes

KWO: Waarom zijn jullie begonnen met het filmen van jullie visserij?

C & A: We filmden alles wat we deden voordat we begonnen met vissen. Ik nam mijn camera mee naar school, filmde het  mountainbiken, het skateboarden en alles wat ik nog meer deed. Toen we begonnen met vissen, was het logisch om dat ook te filmen. We hadden echter nooit verwacht dat iemand de video’s zou bekijken!

Gelukkig zijn ze ook hun visserij op film vast gaan leggen!

KWO: Hoe lang duurt het om een ​​video te maken?

C & A: Normaal gesproken nemen onze video’s een dag of twee in beslag om te filmen en vervolgens hebben we een week nodig om het te bewerken. In het algemeen kost het echter een uur om één minuut van de voltooide video te bewerken! Onze grote films duren soms maanden om ze te produceren, omdat we eraan moeten werken na ons dagelijkse werk.

KWO: Ik hou echt van de manier waarop jullie muziek gebruiken in jullie video’s. Hoe kiezen jullie deze muziek?

C & A: We zoeken gewoon op YouTube naar muziek! We hebben de neiging om nummers te kiezen waarvan we hopen dat de meeste mensen het leuk zullen vinden. Soms zijn er nummers die we heel leuk vinden, maar we kunnen ze dan toch niet gebruiken in onze video’s omdat ze niet passen in de sfeer van de video.

Zelf zonder muziek is deze rijen prachtig! 😉

KWO: Jullie zijn waarschijnlijk een van de beste videoproducenten in de visserij. Maar wat voor soort visvideo’s kijken jullie graag zelf?

C & A: Normaal kijken we alle video’s van alle grote bedrijven, maar omdat we de Nash-films zelf maken, kunnen we ze niet voor ons plezier bekijken omdat we weten wat er in gebeurt! Zelf surfen we dan ook maar wat graag rond op YouTube en soms komen we pareltjes tegen. Daarnaast hebben we ook een inlog op de Community en pikken we hier soms een video mee. Naar aanleiding van Balkan 2.0 hebben Alex en ik besloten om ook naar Bled te gaan 🙂

Maar wij kijken ook graag naar jullie werk hoor! 😉

KWO: Kijk, dat horen we graag!! Verdienen jullie ook geld met de films zoals andere populaire vloggers dat doen?

C & A: We verdienen wel wat geld, maar alleen genoeg om een ​​paar boilies te kopen! Op YouTube kunnen mensen goed geld verdienen, maar je moet miljoenen weergaven hebben voordat je eraan kunt denken om te stoppen met werken! Zover zijn we helaas nog niet. Alhoewel: ons werk bij Nash is erg leuk, dus  het is zeker niet zo dat jullie medelijden met ons moeten hebben 😉

KWO: Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

C & A: We willen over de hele wereld reizen en proberen zoveel mogelijk soorten te vangen. We hopen dat mensen van onze video’s blijven genieten en we ze kunnen blijven verbeteren met beter camerawerk en edit skills.

De broers vangen het liefst zoveel mogelijk soorten!

KWO: Houden jullie nog steeds van het filmen van jullie viscampagnes of begint het al als werk te voelen?

C & A: Het wordt wel eens moeilijk. Bijvoorbeeld in de winter, als het koud is en we hebben al weken achter elkaar niets gevangen! Maar elk jaar, wanneer de lente komt en de karpers weer aan het eten slaan, genieten we ervan en kunnen we gemakkelijk geïnspireerd raken om weer films te gaan maken.

In lastige tijden valt er altijd nog wel wat te vangen… al is het een zonsondergang. 🙂

KWO: Ervaren jullie ook de negatieve kant van het ‘beroemd zijn’ in jullie visserij?

C & A: Ik denk niet dat het mogelijk is om beroemd te zijn in de viswereld. We hebben geen last van mensen die ons aanspreken op straat! Maar soms betekenen onze video’s dat we niet op bepaalde meren mogen vissen omdat mensen zich zorgen maken om de publiciteit. Dat is prima, want het maken van onze films heeft ons geholpen veel nieuwe mensen te ontmoeten en het heeft ons de kans gegeven om op een aantal gave unieke plekken te vissen.

Er blijven gelukkig nog genoeg mooie plekken over om te vissen.

KWO: Vissen jullie ook zonder camera’s?

C & A: Eens per maand vissen we ergens zonder de camera. Het voelt echter raar aan. En het meest vervelende is nog wel dat dit vaak de momenten zijn dat we het meeste vangen! De vissen weten maar al te goed wanneer je geen camera opnames aan het maken bent! Tenminste, zo lijkt het 😉

Niet alles wordt gefilmd, maar een fototoestel ontbreekt nooit in hun uitrusting.

KWO: Wanneer komen jullie naar Nederland om een ​​karpersessie te filmen?

C & A: We hopen dat we binnenkort naar Nederland kunnen gaan, maar het is de laatste tijd zo druk en we hebben zoveel andere filmtrips gepland dat ik niet weet wanneer het zal zijn! Ik weet alleen zeker dat 2018 ons beste visseizoen ooit zal worden en we hopen dat iedereen geniet van de video’s die we de komende maanden zullen gaan maken!

KWO: Dat gaan we zeker doen mannen. We blijven jullie op de voet volgen. Hou ons op de hoogte van jullie avonturen. Ik wil jullie namens KWO en alle bezoekers bedanken voor jullie uitgebreide bijdrage. Keep up the good work!

C & A: You’re welcome!

Niels Haaring – KWO Redactie

Dit was het interview al weer met deze allrounders. Willen jullie nog meer van ze weten? Volg ze dan op Facebook, Instagram en YouTube. Hier komen dagelijks prachtige foto’s en video’s voorbij die een kijkje geven in de visserij van deze sympathieke gasten. Maar omdat we niet genoeg kunnen krijgen van de video’s van deze heren sluiten we af met een video die opgenomen is op het befaamde Churchlake, waar Michiel al eens een Engelse fifty wist te vangen. Sit back and relax!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl