ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vier kledingtips om warm en droog te blijven in de winter!

Favoriet Favoriet
Vier kledingtips om warm en droog te blijven in de winter!

In de winter moet je soms wat langer wachten op een aanbeet. Dat in combinatie met een koude dag, kan niet heel prettig zijn… Tenzij je jezelf goed warm houdt! Om je op weg te helpen hebben we vier kledingtips op een rijtje gezet. Scroll dus snel verder!


Tip #1: Water- en winddichte kleding

Warme kleding is natuurlijk belangrijk in de winter, maar water- en winddichte kleding is minstens zo belangrijk! De kans op een regenbui is groter dan elders in het jaar en daarnaast kan de wind nu vaker uit het noorden komen én… die is best wel koud! Bereid je daar dus goed op voor en kijk bijvoorbeeld eens naar het Drykore gamma van Korda. Zowel de jas als broek is licht van gewicht, water- en winddicht en bevat genoeg stretch. Daarnaast bevatten ze nog veel meer features: klik op de afbeelding hieronder om meer te lezen!

Zorg dat je je in deze tijd van het jaar niet nat laat regenen!

Tip #2: Een muts en handschoenen

De meeste warmte gaat verloren via de uiteindes van je lichaam, waaronder je hoofd en handen. Draag daarom een muts en handschoenen in de winter! Dit houdt niet alleen je hoofd, maar ook je oren heerlijk warm. In de KWO Webshop vind je een aantal goede mutsen zoals de Beanie Graphic – Commando, ideaal voor de koudere dagen. Klik hier voor een compleet overzicht aan mutsen!

Pim gaat de deur niet meer uit zonder zijn warme KWO muts! 😉

Tip #3: Warmtelaarzen

Een ander ‘uiteinde’ van je lichaam waar je gemakkelijk warmte verliest zijn je voeten. Het is dus een MUST om in de winter warmtelaarzen te dragen! Bij lage temperaturen is het geen pretje om je normale sneakers aan te houden. Je voeten verstijven hierdoor al snel, wat resulteert in een pijn die lang kan aanhouden. Wat vele fabrikanten zeggen doet Skee-Tex: je voeten warm houden wanneer dat écht nodig is. Deze gevoerde laarzen zijn namelijk voorzien van schapenwol!

De Skee-tex laarzen zijn onder andere verkrijgbaar bij de Tacklebox.

Tip #4: Thermo ondergoed

In de winter doe je er goed aan om meerdere lagen te dragen om jezelf warm te houden (Benieuwd waarom? Klik dan HIER). Dat kan onder andere door het toevoegen van thermo ondergoed. Diverse merken zoals Trakker hebben goed isolerende thermo kleding in hun assortiment. Deze kleding helpt om het vochtgehalte op je huid te reguleren, waardoor je geen kostbare warmte verliest als je gaat zweten.

Marco Nap draagt de Reax Base Layer van Trakker graag tijdens koude omstandigheden.

Met deze vier kledingtips wordt jouw wintervisserij vast een stuk aangenamer. Succes in de komende tijd!

KWO Team


Scoor je favoriete winterkleding onder andere bij De Tacklebox, Team Outdoors en Raven!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl