ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vier vrienden en vier nieuwe PR’s – Eerste trip naar Frankrijk

Favoriet Favoriet
Vier vrienden en vier nieuwe PR’s – Eerste trip naar Frankrijk

Vier boys uit Westerbork beleefden een fantastische eerste trip in Frankrijk met enorm veel vissen. Ter plekke werden ze zelfs de ‘pêcheurs professionnels’ genoemd. Waarom? Ze wisten allemaal hun PR te verbreken!


Frank en Lucas vertellen: Met vier gasten naar Frankrijk op zoek naar avontuur en dikke bakken, wie wil dat nou niet? En zo begon ons avontuur. Eerst als een opwelling en later als een concreet plan. Zoals altijd werd ook deze sessie van te voren tot in de puntjes voorbereid #NOT. Stiekem werd er al wel gesproken over de dikke karpers die het Franse land rijk is… Dat het zo zou verlopen, had echter niemand van ons gedacht!

Niet één nieuw PR, maar…

Vertrek

Op 7 augustus was het dan eindelijk zover, ons eerste avontuur in Frankrijk kon beginnen! Aan het begin van de avond arriveerde Frank in het mooie noorden van het land. Meteen was de motivatie torenhoog. De auto’s werden tot het dak toe geladen, waarna de eerste opmerkingen ons om de oren vlogen: “Gaan jullie verhuizen ofzo?”

Met vier mannen op reis betekent in ieder geval VOLOP gezelligheid!

Afijn, we waren er klaar voor! Nog voor het ochtendgloren lieten wij Westerbork achter ons en stuurden we naar het zuiden. Na een voorspoedige reis arriveerden we aan het water. Een eerste blik verraadde het al: er waren meer vissers die hier hun geluk wilden beproeven. Ons geluk was echter nog ver te zoeken… Hoe nu verder zonder enige kennis van de omgeving, zonder vergunning én zonder eten?! We besloten om onszelf eerst van eten te voorzien en daarna op zoek te gaan naar vergunningen.

Hoe nu verder zonder enige kennis van de omgeving, zonder vergunning én zonder eten?!

Nog voor een boilie te water lag, zakte ons de moed alweer in de schoenen. Op de parkeerplaats van de lokale supermarkt weigerde de achterklep van een van de auto’s om open te gaan. Hoe zouden we die 12ft poken ooit nog uit de auto krijgen? Na zo’n vijftien minuten (wat een eeuwigheid leek te duren) wist Justin de klep open te krijgen. Een enorme last viel van onze schouders en de sfeer draaide meteen bij. We hadden tenslotte een doel: karpers harken!

“We hadden tenslotte een doel, karpers harken!”

Office de tourisme

Het was inmiddels kwart voor zes en de dichtstbijzijnde ‘office de tourisme’ zou om zes uur sluiten. Na wat vakkundig stuurwerk door de smalle Franse straatjes stapten we precies drie minuten voor sluitingstijd naar binnen. Vriendelijk werden wij doorverwezen naar de plaatselijke jachtwinkel, die ook om zes uur zou sluiten.

In no-time hadden we alle vier een vergunning en waren we weer een stap dichterbij de eerste Franse karper!

Eindelijk hadden we het geluk aan onze zijde, want ook hier was de deur nog open! Tsja, hoe ga je dan uitleggen dat je niet voor een jachtgeweer, maar voor een visvergunning komt? Met handen, voeten en Google Translate wisten we onze vraag duidelijk te maken en werd er een oude laptop onder het stof vandaan gehaald. In no-time hadden we alle vier een vergunning en waren we weer een stap dichterbij de eerste Franse karper.

Een vergunning moest gehaald worden in de plaatselijke jachtwinkel.

Camping

Maar goed, daar stonden we dan, midden in Frankrijk! Vergunning op zak, maar zonder enig idee waar we de nacht door zouden brengen. Met de invallende schemer besloten we een nabijgelegen stuwmeer te bezoeken. We richtten onze pijlen op een strategische punt, een stek centraal op het meer. Per toeval kwamen we terecht op een afgelegen camping, vlakbij de stek die we voor ogen hadden. Aarzelend liepen we het terrein op en al snel kwamen we de eerste Française tegen. Een kort gesprek maakte duidelijke dat we hier konden overnachten. We kregen een ruime plek om ons ‘tentenkamp’ op te bouwen. Stroom, douches, een wc en gezellige Franse buren, wat wil je dan nog meer? Ohja, we voerden die avond enkele strategische stekken aan en besloten daarna op tijd de slaapzakken op te zoeken.

Ons kampement op de camping. Morgen zou het gaan beginnen!

Actie

De volgende ochtend stonden we om 5:15 uur aan de waterkant. Licht gespannen werden de hengels over twee stekken verdeeld. Eindelijk kon het karpergeweld losbarsten! Al snel liep de eerste hengel voorzichtig af. Als kinderen in een snoepwinkel stormden we op de hengel af. Maar, je raadt het al: een brasem. Zijn we hiervoor naar Frankrijk afgereisd?!

De eerste dag verliep uiteindelijk boven verwachting!

Met de adrenaline nog vers in ons bloed was het dan toch echt raak. Een volle fluiter en een kromme top luidde een onvergetelijke week vol actie in! De eerste dag verliep dan ook boven verwachting. Meteen mochten we alle vier met de eerste Franse karper poseren!

Drillen en poseren, tijdens deze trip kon dat!

Telkens voorzagen we de stekken rijkelijk van bollen, om de karpers hier te houden. Door weer en wind peddelden we heen en weer, niets hield ons tegen! Tenminste… het plotseling opstekende onweer gaf Allard en Frank toch een behoorlijk benauwd gevoel. Vaar dan maar eens snel terug naar de kant met twee man in een 1.60 meter bootje!

Het aas dat talloze karpers over de streep trok gedurende de week.

De daarop volgende dagen bleven de hengels aflopen. Zo vaak zelfs dat Allard zei: “Frank, pak jij hem maar.” En dat terwijl Allard aan de beurt was! Zo hongerig als Frank was rende hij naar de hengel. Vanaf het eerste contact wist Frank het zeker, dit was een bak! Dus eerlijk dat Frank was riep hij Allard er toch maar bij. En jawel, een prachtige spiegel van 16 kilo! Kort daarna wist ook Justin zijn PR te verbreken. Een memorabele dag met twee emmers water!

Een emmertje water voor een nieuw PR!

Pêcheurs professionnels

Onze Franse camping genoten stonden perplex van de monsters die wij uit het meer wisten te hengelen. Steeds vaker kwamen de Franse campingbewoners van hun stoel af om een kijkje te nemen op de stek, want dit was toch wel heel bijzonder. Onze benaming luidde dan ook al snel “pêcheurs professionnels”!

Tussen de vangsten zaten prachtige volschubs.

Gedurende de laatste dagen besloten we om ook enkele andere wateren te bezoeken en aan te voeren, die Justin en Allard één voor één afvisten. Ondertussen bleven Lucas en Frank achter op het stuwmeer om de voerstekken af te romen. Een hele serie vissen zag de binnenkant van het net, waaronder diverse volschubs en meerdere dertigers!

Er was genoeg actie tijdens deze trip.

Als kers op de taart kwamen er twee spiegels uit van 18,2 en 19 kilo! Allemaal een nieuw PR en een totaal van 63 karpers tijdens de eerste Frankrijktrip… Misschien toch maar verhuizen?

Eén van de toppers van de sessie.

Op naar het volgende avontuur!

Frank ’t Hart & Lucas Bouwman


Met 63 karpers en vier PR’s, was dit een fantastische trip voor de vier vrienden uit Westerbork!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl